handdator

Visa fullständig version : Lättare att flyga fpv än visuellt (trikopter)Defuncta
2012-09-09, 15:40
Tycker ni att det är lättare att flyga trikopter med videobrillorna än visuellt?

Tyckte att det absolut svåraste var att bedöma vilket håll som var fram på den, ser ju lika dan ut överallt :D

Ska man lära sig att flyga den bra innan man tar på sig videobrillorna eller vad tycker ni som flyger fpv med trikopter.


Mvh defuncta

PatrikE
2012-09-09, 17:08
Lär dej flyga visuellt först!
Kan ju hända att man tappar bilden!

Sätt på Olikfärgade InnebandyBollar under motorerna så ser du orienteringen.
Dessutom funkar de bra som landningsställ.
Det går alderles utmärkt att "Drifta" längs marken med dom!...

Sen kan man sätta lysdioder i bollarna.

theailer
2012-09-09, 17:18
Jag tyckte det var mkt lättare att flyga den fpv. Det tycker jag iofs om både flygplan och helikptrar ;)
Men som PatrikE säger det är viktigt att lära sig flyga visuellt först, man vet aldrig vad som händer!

Defuncta
2012-09-09, 17:19
Ja de finns väl inga genvägar hehe... Smart tipps med bollarna;).. Tror ni att man kan öva i phoenix och flyga hellikopter eller kanske blir långt ifrån trikopter?

Försökte få igång mitt kk2 board men den vänstra motorn ville inte kompensera mycket alls av någon anledning så fick sätta tillbaka mitt gammla multirotor board :/ någon som vet va de kan vara?

neu
2012-09-09, 17:49
Vet inte hur många gånger jag har kraschat min tricopter för jag har tappa orientationen :( Har en röd markering men när man är ''långt'' bort så hjälper den inte mycket och har inte provat att flyga FPV med den då jag inte har några videobrillor enu

theailer
2012-09-09, 18:10
Man "behöver" ju inga videobrillor =)
Jag började med en 7" skärm för ca $50 från dealextreme.com

markusb
2012-09-09, 19:45
Jag kan fortfarande inte flyga mina trikoptrar och elände utan brillor.. tror jag har för kass syn eller nåt. Tappar orienteringen på under 10m ibland, helmysko.
Nä, jag rattar glatt vidare i mina brillor.. skulle bilden haverera så är det som det är..

McRegor
2012-09-09, 20:04
Att det skulle finns en genväg via FPV och brillor för att lära sig flyga tror jag inte på. Generellt tror jag som många andra att man skall börja med visuellt flyg för att få känslan för flyg. Sen kan jag ha full förståelse för att främst multicoptrar kanske kan vara enklare med "brillor" eftersom dessa är svåra att orientera i luften. Men jag tror fortfarande att man måste ha grundkunskaper om flygning innan man skall sätta på sig brillorna.
Hälsningar
Roger

markusb
2012-09-09, 20:26
Håller med, man måste kunna flyga visuellt. Sen att man av olika anledningar kan ha problem med orienteringen, det får man lösa... Färger, flyga nära osv.
Jag tränade upp mig genom att flyga visuellt inom säg 20m. Hände att jag krashade pga orienteringen. Oftast höll jag mig lågt, några meter så smällarna var inte farliga.
Tappar jag bild i brillorna 150m bort så är jag säker på att jag inte reder ut att få hem den... smällar man får ta :)

Efter den inledande träningen utan FPV går inlärningen av FPV ganska fort. Det känns naturligt att "åka med".

Kenneth E
2012-09-10, 08:12
Jag håller med om att det är svårare att flyga på längre avstånd visuelt, såg en spiderhexa gå i backen i veckan som stilade och råkade komma för lång bort, med krasch som följd, han fick aldrig kontroll på den.

Jag flyger så fort jag får chansen med min trikopter med FPV och det går inte alltid bra, igår bröt jag en propeller då jag uppe i trädkronan körde in i en gren när jag skulle filma närbilder av de fladdrande bladen, de fladdrade in i proppen och skiten störtade men blev hängande i mjuka grenar 2 meter ovan marken. Denna gången hade jag tur, den kunde fastnat på 15m höjd eller slagit i marken, bytte propp och fortsatte.

Balsa Regn