handdator

Visa fullständig version : Nybörjare med begad dx6i



grand14
2012-09-12, 17:47
Hej är nybörjare och har köpt mig en begad spektrum dx6i. Vad är det för skilnad på dsm och dsm2? Och hur vet jag vilket min sändare stöder?

freddan_6
2012-09-12, 18:03
Det står DSM2 eller DSMX på DX6i. Till vänster om displayen. DSM har bara en kanal, DMS2 har två kanaler, och DSMX hoppar bland ett stort antal (49 tror jag)

DSM2:
http://www.spektrumrc.com/DSM/Technology/DSM2.aspx

DSMX:
http://www.spektrumrc.com/DSMX/

DSMX-sändare är kompatibel med DSM2- och DSMX-mottagare.

DSM2-sändare är kompatibel med DSM2- och DSMX-mottagare.


-edit ändrat kompatibilitet på DSM2-sändare

grand14
2012-09-12, 20:48
står DSM2 på min är det bra eller dåligt? Är det att den är nått år gamlare eller?

McRegor
2012-09-12, 20:52
Det är nog rätt normalt för en DX6i - om den inte är alldeles ny. Och det är helt OK om radion som sådan är OK.
//Roger

freddan_6
2012-09-13, 05:54
Den har en nackdel: Om du först slår på radion och sen slår på annan radiosändare t.ex. wlan, fpv-videolänk etc så kan DSM2 störas ut.
Men det finns en bra workaround:
Flyger du FPV slår du helt enkelt på videolänken först.

grand14
2012-09-21, 11:21
Måste jag ha nån bind plug för att binda en spectrum mtagare till min dx6i?

freddan_6
2012-09-21, 15:01
Måste jag ha nån bind plug för att binda en spectrum mtagare till min dx6i?
Javisst du måste ha bindplug men det måste inte vara original. En gång på fältet gjorde jag en av ett gem, då jag glömt ta med en riktig bindplugg i fältlådan.

1) Sätt på sändaren i bindläge (sätt på med slavspaken aktiverad),
2) kortslut minus med signal i valfri port i mottagaren,
3) anslut nyladdat mottagarbatteri eller 5.2V från fartreglaget och du får snabbt blinkande på mottagaren
4) När det blinkar långsamt är det bundet. Det kan ta upp till 20 sekunder.

Det är viktigt med spänningen, med 4,8V binder det inte.

När du har gas avstängd och alla roder åt rätt håll och neutrala (utom höjd som lämpligen är på max) så bör du binda om. Bindning sätter nämligen också servoläget vid failsafe.