handdator

Visa fullständig version : Klaffar



Tobbepostis
2012-09-28, 16:48
Hej har en futaba T8fg.Har installerat en 7 kanals mottagare i en Beaver med klaff och som styrs med ett servo
Nu tänkte jag mixa in dyktrimm när jag fäller ner klaffen för att slippa nosupp momentet,men jag får inte till det någon som kan och vet hur man gör
MVH Tobbe

theailer
2012-09-28, 18:15
Här står det hur man gör med två klaffservon, borde ge dig lite hjälp på traven iaf.

http://www.futaba-rc.com/faq/faq-8fg-2_4ghz-q1133.html

hjalleo
2012-09-28, 19:07
Hej!

På http://futaba8fg.wikidot.com/ finns det massor av nyttig info. Lite info om hur man mixar borde det finnas och där finns en beskrivning av hur man gör för att få klaffarna (flaps) att gå långsamt.

Men nu till din fråga:
Gå in i MODEL MENU, PROG. MIX
Välj första lediga mix (där det står INH)
Gå till sida 2(2)
Sätt MASTER till FLAP och SLAVE till ELE
Om du har två servon till höjden måste du ändra LINK till + för ELE.
Ändra INH till ACT (Det står ON after det att du valt ACT)
Gå tillbaka till sida 1(2)
Ändra värdena
från till
+0 -10 (ändra till +10 om höjd går åt fel håll, ändra till lämpligt värde för höjdutslaget)
+0 +0
+0 +100
+0 +0
Om detta ger höjdkompensation när du inte har klaffen nere, dvs det funkar tvärt om ändra då till:
+0
-10
-100
+0

Jag tror att dett borde funka men kolla ALLTID under SERVO så att dina servon beter sig som du hade tänkt innan du testar på riktigt.

Det finns en fantastiskt lärorik tråd på RCGroups om T8FG, http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1092861&page=378, men den är nu på ganska många sidor så du har en diger uppgift att läsa igenom den. När du har gjort det så kommer du att behärska din radio både utan och innan.

Mvh Olov

numnutchris
2012-09-28, 22:13
Hur fäller/använder du klaffen? Steglöst så mixa; du har ju förslag ovan - använder du ett klaffläge kan det vara enklare använda färdiga mixen MDL- AIRBRAKE.

hjalleo
2012-09-29, 09:37
Hej

Av mig ovan beskrivna mix fungerar oavsett om du använder en trelägesbrytare eller en steglös kontroll.

Mvh Olov

Tobbepostis
2012-09-29, 09:47
Hej Tobbe här,tackar för alla förslag jag har fått.Jag använder en brytare och ett läge på brytaren