handdator

Visa fullständig version : Störningar på ett 1,2 system



Sickan
2012-10-02, 23:25
Hallå,

Jag har ett 1,2 system med massvis med störningar på nära håll, oavsett riktning. Jag hade ett filter på sändaren men jag tycker nästan det blir sämre. Filtret är från dronevision.com.

Kör med standard antenner men jag håller mig ganska nära, 0-100 meter (radie) och 10 - 100 meters höjd.


http://www.youtube.com/watch?v=MgnKLgT-0Ls

Några idéer? Annan antenn?

http://www.megamods.se/FPV/Antenner/Xtreme-BlueBeam-Cloverleaf-FPV-antenner-12GHz13GHz-par/

Skulle det fungera med att bara byta antenn på mottagaren? Jag vill gärna inte köra med en riktad antenn.

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Impulze
2012-10-03, 00:04
Delar du spänning med drivacken till mk:n? Om du gör det , testa koppla dit ett 600-800mAh batteri och testa.

//Matte

Sickan
2012-10-04, 18:56
Delar du spänning med drivacken till mk:n? Om du gör det , testa koppla dit ett 600-800mAh batteri och testa.

//Matte

Blev lite bättre men inte bra :( Andra tips, någon?

--
S

Skickat från min GT-N7100 via Tapatalk 2

Impulze
2012-10-04, 19:09
Kan du lägga upp en bild på installationen?


//Matte

Sickan
2012-10-04, 19:14
Jag kan försöka men det är på min Cinestar 8/Mikrokopter med OSD-kortet. Man ser set inte så bra och det är inte jag som satt upp det.

--
S

Impulze
2012-10-04, 19:48
ok...kommer störningar utan att du drar igång motorerna?

//Matte

Sickan
2012-10-04, 19:56
Ja, det finns direkt men blir värre med lite avstånd. I avstånd pratar vi bara några 20-tal meter. Upplever nästan att det sedan inte blir mycket sämre i takt med att avståndet ökar.

--
S

kajakmannen
2012-10-04, 21:24
Vad kör du för RC länk? Tänkte om du kör något UHF system som stör videolänken. Longshot men värt att kolla.

MVH/ Kajaken

Sickan
2012-10-04, 21:30
Vad kör du för RC länk? Tänkte om du kör något UHF system som stör videolänken. Longshot men värt att kolla.

MVH/ Kajaken

Nej, inget sådant, 2.4. Tyvärr men tack för skottet!

--
S

Skickat från min GT-N7100 via Tapatalk 2

simonarvestrand
2012-10-04, 21:35
Hur har du antennerna riktade ?

metric
2012-10-04, 21:39
Har du möjlighet att prova en annan kanal.
Det ligger kanske något och sänder på din frekvens.

Sickan
2012-10-04, 21:45
Hur har du antennerna riktade ?

På koptern pekar den nedåt och på markstationen upp.

Ska ut i garaget och fixa bilder :)

--
S

Sickan
2012-10-04, 21:46
Har du möjlighet att prova en annan kanal.
Det ligger kanske något och sänder på din frekvens.

Jag har testat lite olika och känner att den som är minst dålig är den jag kör nu.

--
S

metric
2012-10-04, 21:55
Om du stänger sändaren och har mottagaren på får du in störningarna då?

Sickan
2012-10-04, 21:58
Om du stänger sändaren och har mottagaren på får du in störningarna då?

Nej, inget alls.

Det är trångt så bilderna blir inte så bra men här här några :)

325583255932560

--
S

Impulze
2012-10-04, 22:36
Klipp lös videosändaren och låt den hänga fritt från allt kolfiber, se bara till att antennen pekar neråt. (ser inte ut på bilden att din pekar helt neråt) Kolla om det förbättras nått.

//Matte

Sickan
2012-10-04, 22:58
Klipp lös videosändaren och låt den hänga fritt från allt kolfiber, se bara till att antennen pekar neråt. (ser inte ut på bilden att din pekar helt neråt) Kolla om det förbättras nått.

//Matte

Ska flyga lite imorgon bitti, ska testa lite då. Tack för alla tips!

--
S

Skickat från min GT-N7100 via Tapatalk 2

Sickan
2012-10-05, 20:21
Har egentligen inte gjort så mycket. Satte en gummitejp mellan bommen och sändaren. Det blev bättre, se vid 3:30.


https://www.youtube.com/watch?v=9k7VEug9Brs

Annars fick jag ett tips om att sätta en koppartejp på bommen av några RF-människor på Sony Mobile. Någon som testat?

--
S

Skickat från min GT-N7100 via Tapatalk 2

simonarvestrand
2012-10-05, 21:46
Har inte testat koppargrejen men har testat att plocka bort all cf och då försvann mina problem.
Dock är det inget bra alternativ för dig tappar nog viss bärighet utan cf detaljerna :)

Försök att få sändaren så lång ifrån störande material som möjligt

Impulze
2012-10-06, 01:18
Jag använder koppartejp på mina dc-kablar och det funkar mycket bra. Men du får väl försöka göra en hållare till videosändaren som håller ut den en bit från ramen.

//Matte

Sickan
2012-10-06, 01:46
Jag använder koppartejp på mina dc-kablar och det funkar mycket bra. Men du får väl försöka göra en hållare till videosändaren som håller ut den en bit från ramen.

//Matte

Ja, får kika på det imorgon :)

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

flunk
2012-10-06, 10:21
Om du låter någon vandra iväg med flygetyget, får du störningar då?
Ser nästan ut att kunna vara glappkontakt tycker jag. Har du annan antenn att testa med, kan du öppna och kolla lödningar inuti sändaren? Tänker då först och främst på antennanslutningen.
Prova att byta antenn mellan mottagaren och sändaren om det går. Testa även utan lågpassfiltret.

Kom ihåg att aldrig köra sändaren utan antenn, då bränner du slutsteget.

Sickan
2012-10-06, 12:13
Om du låter någon vandra iväg med flygetyget, får du störningar då?
Ser nästan ut att kunna vara glappkontakt tycker jag. Har du annan antenn att testa med, kan du öppna och kolla lödningar inuti sändaren? Tänker då först och främst på antennanslutningen.
Prova att byta antenn mellan mottagaren och sändaren om det går. Testa även utan lågpassfiltret.

Kom ihåg att aldrig köra sändaren utan antenn, då bränner du slutsteget.

Har flyttat lite på grejerna idag och rört lite på anslutningar och det blev helt ok :)

Ska spela in lite i em.

Tack för alla tips och råd!

--
S

Skickat från min GT-N7100 via Tapatalk 2

Sickan
2012-10-06, 18:22
Tyckte det var sämre nu i em?!?! Kanske har något att göra med att jag kopplade in PVRen till markstationen? Något som stör, brukar man råka ut för det?

Brukar ni ha filter på det ni ansluter över RCA till videosystemet?

--
S

Skickat från min GT-N7100 via Tapatalk 2

Sickan
2012-10-06, 18:41
Klippet


https://www.youtube.com/watch?v=IDdPBVRrU9c

--
S

Skickat från min GT-N7100 via Tapatalk 2

slaffe
2012-10-26, 21:04
Vad har du för sändare? Är på jakt efter en bra 1,2/1,3 sändare och har en 400mw nu men den väger 60g utan antenn, min förra Lawmate 1000mW vägde 20, men var fel på ljudkomponent i den..

Ålänning
2012-10-27, 18:06
Borde man ens ha kolfiber i närheten av nånting som sänder/mottar? Lätt och hållbart material, men?

simonarvestrand
2012-10-27, 18:37
Om inte jag mins fel så har killarna i black sheep aven bytt ut kolfiberstavarna i sina vingar till något annat material för att inte riskera störningar.
jag undviker det så långt det går.
Min tbs disco kopia kommer bli i något plastmaterial liknande g10 tror jag. ska diskutera material på tisdag.
får se när den blir klar :)

Sickan
2012-10-27, 19:02
Vad har du för sändare? Är på jakt efter en bra 1,2/1,3 sändare och har en 400mw nu men den väger 60g utan antenn, min förra Lawmate 1000mW vägde 20, men var fel på ljudkomponent i den..

Ska vara helt ärlig vet jag inte märket på sändaren, det står inget på den. Ett kromat hölje och visning av kanal i rött ;)

Mottagaren som den kom med är Digital Receiver.

--
S

Upplands-bo
2012-12-04, 21:22
Hej!
Surfade förbi och tittade på din film och kan det vara så att du flyger över dig själv? Om antennerna du har pekar mot varandra blir mottagningen dålig. Det är en död zon i mitten. Det är lätt att bygga egna antenner som löser problemet. Kolla in daddes sida rcexplorer där han visar hur man bygger antenner :)