handdator

Visa fullständig version : Spektrum dx7 dålig räckviddPeterax
2012-10-29, 15:18
Hallå där!

Köpte precis en begagnad spektrum dx7 sändare på ebay och den har väldigt dålig räckvidd. Har testat med ar8000 mottagaren och den gav en räckvidd på runt 10 meter när man håller bind-knappen intryckt(uteffekten sänks) istället för de 30 meter som den minst ska ge enligt instruktionsboken. Flög ändå med den i ett litet EPP-plan och jag kraschade en gång, tyckte bestämt att det berodde på att planet inte lydde spakarna.

Skaffade en begagnad ar6200 mottagare och den gav ännu sämre räckvidd. 5-10 meter med bind-knappen intryckt och 20-30 meter utan..

Jag har båda gångerna haft helt fri sikt mellan sändaren och mottagaren plus satellitmottagaren, hade dom inte instängda i planet. Mottagarna fick 5 volt båda gångerna. Det verkar alltså vara sändaren det är fel på, om inte båda mottagarna skulle vara dåliga, men det tror jag inte. Finns det några vanliga fel på dx7:an? Man kanske skulle testa att byta antennen, den är ju rätt billig. Har sökt mycket på engelska forum och där skickas dom ofta till återförsäljaren då det är fel på dom. Eftersom den är köpt begagnad från England blir ju det lite svårt för mig, troligtvis ingen garanti kvar heller. Finns det någon svensk firma som skulle kunna undersöka den? Skulle ju helst vilja fixa den själv men har ingen aning hur jag ska felsöka, någon som har några tips? Eller ska jag kasta skiten? :O


Mvh Peter

pgrts
2012-10-29, 15:54
Först bör du förstås kolla antennen.
Jag ser inte i din profil var du bor..
Jag har en fungerande antenn som jag bytte för att den var lite slapp.
Normalt skickar man grejorna till Horizon i UK men jag hade dummat mig och bränt kortet med säkring och strömbrytare så enda stället jag kunde köpa reservdelar för att fixa själv var Horizon "mainland" vilket är Tyskland.
I min mening är gamla DX7 en så bra radio att det är lönt att laga om man inte blir körd av någon svensk importör som kräver företagspaket och undersökningsavgifter.
Maila Horizon UK om du vill skicka direkt dit eller Horizon Tyskland om du behöver grejor.'
Jag har svårt att se att det kan vara annat än antennen som har brustit eller lossnat om det funkar på kort avstånd.

Peterax
2012-10-31, 09:40
Köpte en ny antenn på ebay för en hundring inkl frakt, borde vara bäst att testa med det först som du säger. Även om det inte är antennen som är felet kan det ju ändå vara bra att byta eller ha den i reserv.

Peterax
2013-03-15, 12:05
Antennbyte löste problemet. Nu är det full räckvidd!

pgrts
2013-03-15, 15:03
Grattis! Hur långt kan du nu gå med rangetest?
Tog det så lång tid att få en antenn?

Peterax
2013-03-28, 06:45
Över 50 meter går bra. Nej det tog nog bara två veckor att få antennen.