handdator

Visa fullständig version : Motorn startar inte



fennstam
2012-11-02, 22:02
Hej
Fick problem idag när jag skulle flyga min heli Falcon 400 B 3d.
Sätter i Batteriet och allt är igång. ska lyfta men ingen kraft alls i motorn eller i servot till sjärtrotorn. Det enda som händer när jag ökar throttlen så rör sig bara länkarmar fram eller bakåt, rotorbladen går inte runt alls.

Ken1
2012-11-03, 08:35
Finns det någon sk Throttlecut knapp/spak som är tillslagen kanske?.

fennstam
2012-11-03, 14:43
Vad ska denna hetta då? Ingen aning om jag ska vara ärlig.

jocke1963
2012-11-03, 15:11
Vad har du för sändare?

fennstam
2012-11-03, 19:46
Jag har orginalet som tillhör art-tech Falcon 400. Saken är ju den att själva swashplattan så att säga rör sig när man drar upp throttlen. Blir tosig haha



Vad har du för sändare?

Ken1
2012-11-04, 12:12
Låter precis som att motorn inte är aktiverad, dvs avstängd. Borde sitta någon knapp på radion som fixar problemet.
Kolla i manualen om det finns någon sk Throttle hold/throttle cut . eller bara Cut/Hold.

Annars är det väl så att när du startar radion, så har du trottlen längst ner, och sedan kopplar du in batteriet på helikoptern.
Finns det en 3D knapp, kolla så att den inte är aktiverad .
Detta är bara allmänna tips som jag kommer på så här på rak hand.

fennstam
2012-11-04, 21:21
Testade att starta 3D funktionen idag men ingen lycka utan swashplattan osv rör sig bara fram och bak typ. . har kollat på kontrollen idag och hittar inget som tyder på att den stänger av motorn. Får nog kolla med en återförsäljare ang detta problemet.

fennstam
2013-03-09, 13:49
Hej har testat att starta. Det som händer nu är att senast gick bladen runt och sen när jag kom hem igen och testade under dagen så gick de inte alls runt utan händer bara samma sak rotorbladen rör sig upp och ner när jag drar på throtttel . Blir idiot.

freddan_6
2013-03-09, 17:11
Är batteriet nyladdat?

adolfss0n
2013-03-09, 23:01
Är batteriet dåligt? Min stänger av motorn (men servona fungerar) när batteriet har för lite volt.

helifanatic
2013-03-10, 07:48
batteriet dåligt /dålig lödning på nån av kablarna /kasst fartreglage/kabelbrott bara kolla så inget av det är orsaken

fennstam
2013-03-10, 17:16
Ny laddade batterier, inga dåliga kablar vad vi kunde mäta oss fram. Nu blev jag så less att butiken där jag köpte den i får kolla över den. Blir att skicka den nu i veckan som kommer. Blir snart en ny heli en KDS 450 kanske.

jpjens
2013-04-07, 10:09
Hi, Sorry for responding in English (I'm Danish).

Try reversing Control 2 on your remote to 'NOR'.

I had the exact same problem. In my case - somehow (I expect 4 yo son is in the picture) the control button on the remote had been set to reverse. This meant that when I powered up the heli (by connecting the battery - remote already turned on) the throttle would be set to full (when I thought it was set to off). I suspect some safety mechanism disconnects the engine if you power up with throttle to full.