handdator

Visa fullständig version : kan inte ladda RCflyg sidan?.



tragi702
2012-11-08, 08:21
Tjena. undrar om nån kan hjälpa mig i datorhavets djup...
helt plötsligt så kommer jag inte in på rcflyg.se med min "vanliga" dator hemma??. funkar fint med mobilen över wifinätet,likaså dotterns o min bärbara...över wifi eller rätt i fibernkabeln.. men inte dunderburken där allt ligger??..(filmer o bilder)

har gjort DNS flush o annat som närmaste hjälpen gett mig men inget funkar??.
sidan går ej att ladda upp..datorn står bara o tuggar ett tag o sen "går ej att ansluta.bla..bla.."

kan nån ha svaret här kanske?
windövs 7 ä systemet ^^.. ;)

Mvh // Patrik.

freddan_6
2012-11-08, 08:34
0) Har du trådlöst nät eller nätverkssladden i?
1) har du anslutit till det trådlösa nätet?
2) Har du någon ipadress? (start->kör->ipconfig<return> Här visas mitt exempel på raden "IP V4 adress"
Heter adressen 169.254.x.y där x och y är godtyckliga tal upp till 255 så räknas det inte. I så fall har du fel adress och får skriva
ipconfig /release<return>
följt av
ipconfig /renew<return>

3) Kan du ansluta någon site öht?
4) Är brandväggen knasig så den stoppar rcflyg? kontrollpanel -> windows firewall välj tillfälligt "off" för att se om det är knas, den ska dock inte lämnas i "off"-läget.

33487

Läs på : http://ask-leo.com/why_cant_i_connect_with_a_169254xx_ip_address.html
program för att ta reda på felet
http://www.wireshark.org/

frznlogic
2012-11-08, 08:43
Lol, börja med att berätta hur man hittar ip adressen och ge rådet om wireshark i samma meddelande :-). Lite roligt.

freddan_6
2012-11-08, 08:57
Ibland får windows knas i ipstacken och då kan du i och för sig prova direkt ipadress till rcflyg http://91.202.156.2. I detta fall kommer du dock inte till rcflygs virtuella dator utan till företaget de anlitar SHL AB. Men om du ser SHL AB så fungerar allt och din dator är typ spärrad på rcflyg.se

freddan_6
2012-11-08, 08:58
Lol, börja med att berätta hur man hittar ip adressen och ge rådet om wireshark i samma meddelande :-). Lite roligt.

Har du ipadress, så kan du (kanske) använda wireshare, och med wireshark lovar jag dig att jag kan hitta felet på nolltid. Det är ett program som bara kräver LITE vana och utbildning för att behärska :-)

canoya
2012-11-08, 09:10
Hade också problem igårkväll med att ansluta från mobilen och paddan. "Database error" svarade browsern.

/Håkan

simonarvestrand
2012-11-08, 10:32
Kunde inte ansluta från något alls igårkväll så något skumt va det. den skickade ju iallafall ut databasfel så nått kom det ju

zablar
2012-11-08, 11:17
Hade oxå databaserror en stund igår kväll. Löste sig senare utan egen insats.

gamlingen
2012-11-08, 11:53
Var samma här. Slog av och på datorn ett par ggr , hoppade igång. Större problem vildsvin på fältet!

tragi702
2012-11-08, 20:34
halloj igen..
Freddan:
jodå har kört ipconfig hit o dit.. men samma sak?.kan ansluta till hela världen på nätet.. men inte rcflyg.se?!!.. ;-/
testade direkt med ipadressen(sidan finns inte) blev svaret i rutan?!.. :(
detta fenomen är inget som kommit nyligen...har varit typ 3-4 veckor att det inte gått o nå rcflyg.se ??..

vad gör man härnäst??.. hur krångligt är det att använda wireshark??..å vad gör den?..asså kan nån förklara lite ingående.. om det går o förklara någorlunda enkelt.. hehehe..

DrHanke
2012-11-08, 20:47
Funkar det om du skriver www.rcflyg.se eller kanske det du gör fast du skriver rcflyg.se... ?

Igår kväll var det lite strul med databasen å jag satt å kolla tv och märkte det inte direkt...

tragi702
2012-11-08, 22:42
nu så.. har hållit på o fipplat hit o dit..gjorde följande upptäckt??.. (har nu tagit mig in på rcflyg.se) igen..

har fibernät in i villan..
stoppar jag in datorn i första routern LAN 1där den alltid suttit..typ 1år (har en trådlös switch oxo) får jag ipv4 adress 5.44.201.108?? kommer in på alla internet saiter som jag är på utom rcflyg.se??..

stoppade då i sladden till dunderburken i fiberrouterns 5.e uttag LAN5 fick då ipv4 adress 172.16.126.45 å då kommer man ju ingenstans...

det trådlösa nätet funkar på rcflyg.se(men har inget trådlöst kort i dunderburken) det trådlösa ipv4 adressen 192.168.1.108 där är allt i sin ordning..

sätter jag sladden till dunderburken i trådlösa switchen funkar allt.. även rcflyg.se ipv4 192.168.1.103 även där allt i sin ordning

så problem delvis löst men!:
är fiberroutern inte riktigt kry med ipv4 adress på 5.44.201.108?? på LAN 1 uttag eller?? man kommer ju ut på allt utom rcflyg.se???.. är inte alls insatt i ipadress världen.. ;)
å varför får man en 172 adress på LAN 5 uttaget??

Någon som vet.. tacksam för svar..

//Patrik

rcnisse
2012-11-09, 04:41
Prova med att stänga av din brandvägg. Antigen datorns brandvägg eller virusprogrammet.

numnutchris
2012-11-09, 08:14
Hmmmm, du har inte en router som klarar flera nät, där man tex. kan skapa subnät, publika eller privata nät (eller ev. för nån DMZ)? 5.-adressen verkar ju vara en bahnhof-adress men 172.- är (har jag för mej) en privat klass-B adress avsedd för interna nät och då lär du inte hitta ut (om inte operatören trixar med sådan, comhem använder nån privat adress men ur klass-A). 192.- är klass C som normalt delas ut av routerns dhcp och översätts av den så den är "ju rätt". Har du manual till routern? Och kolla de datorer som kommer åt internet normal, vad de visar för extern ip - surfa till nån sådan site, tex minip.nu.

rcnisse
2012-11-09, 11:00
Vad är det för router du har? du nämner det 5 uttaget men dom flesta hem routrar brukar ha 4 portar. Är inte så att du stoppat kabeln i fel uttag.

freddan_6
2012-11-09, 11:56
Jag tror du stoppat i datorn i ett uttag avsett för telefoni eller tv. Du bör läsa på om routern och byta plats var du stoppar in datorn.