handdator

Visa fullständig version : HAB Paparazzi Y6 med Naza och GPSSickan
2012-11-10, 22:16
Idag gjorde jag första riktiga flygningen med Y6an :) Hon flyger fint och idag var vinden ganska gynnsam, 2,5 m/s och upp till 4,5 m/s i byarna.

Jag har inte justerat något sedan jag fick henne och det jag känner är att man behöver justera Nazan när det gäller gimbalen. Den känns lite "ryckig".

En sak som jag reagerat på är att den gärna vill tilta kraftigt i motsatt riktning till hur marken lutar, är manlyfter, så det måste man vara med på.

När jag ger på rejält med gas så tappar hon höjd på stjärten. Det kanske är så med Y6or?


http://youtu.be/7wg4EchSv2k

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Stiffe
2012-11-11, 00:23
Nice :-) du är en djäkel på att flyga högt , bra syn ?? ser du hur den ligger på den höjden , du får snart bygga ett extra hus för alla dina inköp ha ha

Sickan
2012-11-11, 06:45
Nice :-) du är en djäkel på att flyga högt , bra syn ?? ser du hur den ligger på den höjden ,

Tur att man har något som fungerar, synen ;) Den här tycker jag är den som jag ser bäst hur den ligger, på de höjder och avstånd som det var i filmen är det inga problem.


du får snart bygga ett extra hus för alla dina inköp ha ha

Du vet inte hur nära sanningen du är, faktiskt på väg att köpa tomt och bygga nytt :) Kanske inte bara för att få plats med mina flygsaker, om man frågar min fru :)

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

henke2
2012-11-13, 14:25
ser du hur den ligger på den höjden

Det fiffiga är att man inte behöver se hur den ligger, med GPS och autolandning kan man rädda allt.

simonarvestrand
2012-11-13, 16:32
Jaha så gps och autolandning kan man lita på till 100% inte undra på att det händer saker när folk tänker så

Stiffe
2012-11-13, 17:23
Det fiffiga är att man inte behöver se hur den ligger, med GPS och autolandning kan man rädda allt

Jovisst men det känns sådär att skicka iväg 15 tusen utan att se hur den ligger och någorlunda koll , jag har datalink till min WKM även om jag inte hunnit testa det speciellt mycket än så rent tekniskt kan jag sitta vid datorn och se hur den rör sig och på vilken höjd och bestämma till vilken waypoint och på vilken höjd etc. vi får väl se hur jag kommer använda det :)

henke2
2012-11-13, 18:48
Jaha så gps och autolandning kan man lita på till 100% inte undra på att det händer saker när folk tänker så

Haha svenskt forum i ett nötskal...

simonarvestrand
2012-11-13, 18:52
Se dig omkring. om du är seriös i ditt uttalande eller ej är ju frågan det vet jag inte men folk är för slappa med säkerhet.
Som jag kan se det på forumet så ser det inte ut som det är säkerhet i första hand för dig heller.

Har du inget vettigt att säga kan du ju alltid vara tyst.

henke2
2012-11-13, 19:00
Har du inget vettigt att säga kan du ju alltid vara tyst.

Frågan är väl snarare om du är seriös. Du skriver i ett multirotorforum där man flyger allt med avancerad teknik. Vad skall man lita på och vad skall man inte lita på. Man står ju inte med ett fartreglage på varje kanal och styr manuellt bara för man inte vill lita på tekniken. Man använder ju de funktioner som finns tillgängliga på ett lämpligt sätt.

frznlogic
2012-11-13, 21:45
Det är skillnad på logik och logik. Att få en quad att stå stilla i luften är rent ut sagt en barnlek mot att på ett säkert och bra sätt få den att flyga i retur till en specifik punkt. Det första kan vilken idiot som helst göra (inkl mig), det andra kräver eftertanke och grymt mycket mer hjärna.

Naza har i min åsikt visat ganska väl att deras utvecklare inte tillhör skaran som borde hålla på med sånt.

Sent from my GT-P3113 using Tapatalk 2

SteffeB
2012-11-14, 00:51
Jag tror att mycket av problemen med bl.a. Naza beror på att man uppdaterar mjukvaran direkt det kommer en ny utan att läsa manualen ordentligt. Samt att man inte testar funktionerna innan de verkligen behövs i skarpt läge. Jag känner själv nu efter ca 100 flygningar i den här versionen med min Y6 Naza att jag kan lita på den (inom rimliga gränser). Därför lägger jag inte in någon ny mjukvara på den. Tycker den flyger så bra att det helt enkelt inte behövs.