handdator

Visa fullständig version : HeadPlay



uffe40
2012-11-17, 12:33
Hejsan är det nån i närheten av Enköping som kan headplay och är duktig på att löda.
Mina behöver lagas så att man kan köra på ett 2s ack
MVH Uffe

Boopidoo
2012-11-17, 17:45
Om du är i behov av att byta ut liberator board så har jag ett sånt liggandes hemma?

http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13&products_id=254&zenid=3804383d65796c3d195b74fc59947ebf

kajakmannen
2012-11-18, 12:24
Hej Uffe.
Köp Headplay protectorn så får du med laddkrets för lipo etc :)
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13&products_id=262
MVH / Kajaken

uffe40
2012-11-18, 14:43
Har köpt dom beggat ,vill kunna lägga i ett 2s lipo har 4st som passar perfekt,men förra ägaren gjorde nåt fel så att man måste köra en 3s ack och koppla ihop med1,3 mottagaren ,det är tydligen nån säkring som gått i dom,det är pålött kabel i dom så att man ska kunna använda och lägga i acken
Uffe

StarvinMarvin
2012-11-19, 08:52
Hur är headplay om man jämför med fatshark?? Mycket bättre på alla vis eller??
// Matte

simonarvestrand
2012-11-19, 09:15
Headplay har både för och nackdelar.
Har inte så enormt många flygningar än men för och nackdelar är.

+ Headplay har sjukt bra bild!
- Headplay är inte anpassade för utomhusbruk, man ser ut på sidorna, bör nästan monteras i skidglasögon eller ha något som täcker sidorna ( det är vad jag tycker )
- En stor klump att släpa på som kabeln från glasögonen går in i.
+ i den stora klumpen kan du ha en hyffsat stor acc så drifttiden blir riktigt bra.

Fatshark.

+ Dom täcker bra och är smidiga
- Inte lika bra bild som Headplay

neu
2012-11-19, 16:28
Blir nog lite off topic att jämföra headplay och fatshark. Men såhär har jag löst problemet med att ljuset kommer in. Mina headplay med skidglasögon. Skidglasögon kommer ifrån Rob på http://fpv-plastics.com (http://fpv-plastics.com/FPV-Plastics/Welcome.html).
34234
34235

simonarvestrand
2012-11-19, 18:06
Blir nog lite off topic att jämföra headplay och fatshark. Men såhär har jag löst problemet med att ljuset kommer in. Mina headplay med skidglasögon. Skidglasögon kommer ifrån Rob på http://fpv-plastics.com (http://fpv-plastics.com/FPV-Plastics/Welcome.html).
34234
34235

Lite till ot då.
Har kikat på dom några ggr men aldrig beställt.
Är det kompletta skidglasögon man får eller är det som en lins som man får trycka i egna glasögon ?

Kanske finns några här som vill ha ? då kan man få lite rabatt på dom

kajakmannen
2012-11-19, 18:32
Kör med samma skidglasögonmodd som neu och den funkar skitbra. :)

MVH / Kajaken

Impulze
2012-11-19, 19:11
Fatshark Dominator har lika skarp och fin bild som headplay men i 640x480

//Matte

neu
2012-11-19, 19:39
Lite till ot då.
Har kikat på dom några ggr men aldrig beställt.
Är det kompletta skidglasögon man får eller är det som en lins som man får trycka i egna glasögon ?

Kanske finns några här som vill ha ? då kan man få lite rabatt på dom

Dom är kompletta bara att sätta fast dina headplay med dubbelhäftade tejp och lite foam. Jag använde en bit epp eftersom det låg framme

berthrsd
2012-11-21, 10:59
Fatshark Dominator har lika skarp och fin bild som headplay men i 640x480

//Matte

Köpte ett par Dominator för en tid sedan, blev så grymt besviken på bildkvaliteten i jämförelse med Headplay så dom såldes igen samma dag. Skärpan är det kanske inget fel på, men Dominators saknar helt djup och kontrast i bilden.

simonarvestrand
2012-11-21, 11:59
Har predator och headplay men använder bara headplay , bilden är otroligt bra + alla inställningsmöjligheter
av skärpa/färg/kontrast m.m

markusb
2012-11-21, 17:13
Nu vill jag testa headplay känner jag, headplay köpes! Även smått defekta ;)

kajakmannen
2012-11-21, 17:16
Rangevideo har nog några med minimala defekter som säljes billigare men självklart även fullvärdiga utan defekter :)

rfnoise
2012-12-11, 22:09
Vad kör ni för firmware på era HP?


Sent from mobile

neu
2012-12-11, 23:43
Jag kör 1.20w funkar bra men bilden kan frysa i någon sec när man får dålig signal. Thank god att man har auto lvl på kk2.0 :)

uffe40
2012-12-12, 08:27
Hej Uffe.
Köp Headplay protectorn så får du med laddkrets för lipo etc :)
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13&products_id=262
MVH / Kajaken

Köpte kittet kajaken rekomender enkelt att installera, funkar kanon nu
Uffe

bil sebbe
2013-01-05, 23:52
Hur försörjer ni era HP brillor?

Mitt original batteri är så gott som paj (skulle jag tro), om jag laddar det genom medföljande laddaren som man stoppar in i lådan i 3h. Så visar lådan efter några minuter, kanske en kvart, när man startar upp att batteriet håller på att ta slut. Men när jag möter batteriet med multimeter så ser allt fint ut..

Min PCB (kan använda 2s lipo) som följer med vill inte alls fungera av okänd anledning.
Efter att ha läst på, på rcgroups så kan man kapa laddsladden (den med dc plugg) och dit på ett 3s o köra direkt i laddporten. Funkar det? Skulle vara otroligt skönt o köra vrx och glasögon på samma batteri!

kajakmannen
2013-01-05, 23:56
Jag kör med headplay prorektorn och lipoladdkretsen där som har funkat fint. Gjorde en sladd innan med spänningsregulator så att jag kunde köra den på 3s också vilket funkade, skulle inte koppla in 3s direkt om jag var du.

rfnoise
2013-01-05, 23:56
Hur försörjer ni era HP brillor?

Mitt original batteri är så gott som paj (skulle jag tro), om jag laddar det genom medföljande laddaren som man stoppar in i lådan i 3h. Så visar lådan efter några minuter, kanske en kvart, när man startar upp att batteriet håller på att ta slut. Men när jag möter batteriet med multimeter så ser allt fint ut..

Min PCB (kan använda 2s lipo) som följer med vill inte alls fungera av okänd anledning.
Efter att ha läst på, på rcgroups så kan man kapa laddsladden (den med dc plugg) och dit på ett 3s o köra direkt i laddporten. Funkar det? Skulle vara otroligt skönt o köra vrx och glasögon på samma batteri!

Tjena,

Kör inte med lipo (12.6v) direkt i DC pluggen, du bränner säkringarna direkt i HP! Om du har RVs adapter för 2S lipo så ska laddsladden sitta i en stund för att "ladd adaptern" ska komma igång. Kör med det själv och det funkar bra!

Mitt original HP lipo verkade också lite trött så jag bytte till 2S lipo.

/Calle

bil sebbe
2013-01-06, 00:34
Ska testa det :)

Vore annars skönt att kunna köra med 3s lipo.

uffe40
2013-01-06, 10:12
Kör med 2s lipo och http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13&products_id=262
Funkar kanon
U

simonarvestrand
2013-01-06, 10:35
Tjena,

Kör inte med lipo (12.6v) direkt i DC pluggen, du bränner säkringarna direkt i HP! Om du har RVs adapter för 2S lipo så ska laddsladden sitta i en stund för att "ladd adaptern" ska komma igång. Kör med det själv och det funkar bra!

Mitt original HP lipo verkade också lite trött så jag bytte till 2S lipo.

/Calle

Jag har kört min på full 3cells acc i dcpluggen utan att bränna ?
Normalt sett kör jag alltid på 2cell men ibland har man glömt att ladda den då trycker jag i 3cell som jag har i markstationen .

rfnoise
2013-01-06, 11:30
Då har du haft tur! Verkar smälla om lipot är >12.5v ca.

/Calle

rfnoise
2013-01-06, 11:39
Dubbelpost :) Skyller på 3G!

/Calle

simonarvestrand
2013-01-06, 12:40
Spännande :)

bil sebbe
2013-01-06, 16:04
Hur gör jag nu då? Det verkar ju va 50/50 med ett direkt 3s lipo.

rfnoise
2013-01-16, 10:20
Kör via en stepdown converter som aldrig ger ut mer än 12v. Du kan bygga en lätt med prylar från Kjell.com. Eller köp lipo kittet från RV.

Boopidoo
2013-01-16, 10:40
Då ett 3S både är över och under 12V så fungerar inte en step-down så bra. Bättre med en sk buck-boost omvandlare som klarar av att både sänka och höja spänningen.

rfnoise
2013-01-16, 10:44
Tja, funkar jättebra om du vill lösa det enkelt men driftstiden blir inte optimal. Kör med ett större batteri?

Bästa är att köra med ett 2S direkt på originalbatteriets plats. Sprätta upp det gamla HP batteriet som du har och peta in ett nytt 2S batteri? Då har du löst det enkelt?

/Calle

Boopidoo
2013-01-16, 11:13
Step-down brukar bli rätt så instabila med längre än specificerad inspänning. Vilken använder du som inte är det? Det är väl för övrigt inte krångligare att använda en 12V buck-boost än 12V step-down.

rfnoise
2013-01-16, 11:49
Kör med vad som helst men offra inte kortet med >12v Det är inte så dyrt och går snabbt att köpa lipo+protector från RV.

När jag tänker efter (var ett tag sedan jag körde så) så var det nog en step up/down converter som jag körde med.. :) Finns på Ebay för några dollar. Massa nya felkällor med varje specialare dock så jag skippade den efter ett tag.

/Calle

Boopidoo
2013-01-16, 12:44
Jag har själv inte problemet men en step up/down (dvs boost-buck) är ju en enkel lösning om man nu sitter med många 3S som man använda. Dock fungerar som sagt inte en step-down eller step-up om man vill använda 3S och få en stadig 12V.

Impulze
2013-01-17, 23:26
Simon: På dina headplay sitter det diod som sänker inspänningen med 0.6volt.

//Matte

simonarvestrand
2013-01-18, 06:26
Det förklarar ju saken :)
dock har jag lyckats bränna liberator kortet nu.
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

rfnoise
2013-01-18, 06:34
Toker! :) Jag sa ju det! Du kan ha tur, det finns två smd säkringar på kortet och du kan gå förbi/byta om det är den första som pajjat. Finns bilder på RV/rcgroups.

Impulze
2013-01-18, 08:24
Simon: Kommer inte ihåg vilken SMD säkring jag bytte mot en diod, så det är bara en säkring på kortet.

//Matte

simonarvestrand
2013-01-18, 09:11
Jag gjorde världens klantigaste grej och tryckte i en 2200 4cell istället för 3 det klarar den inte :)

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

klampe
2013-01-18, 11:14
Jag gjorde världens klantigaste grej och tryckte i en 2200 4cell istället för 3 det klarar den inte :)

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Då är du rökt med andra ord:sarcastic:

/Stefan

simonarvestrand
2013-01-18, 11:32
Hade tur för allt annat klarade sig bara det lilla kortet som brann upp.
Men ingen matning med 2cells acc i den längre.

Impulze
2013-01-18, 14:49
Osis :(

//Matte

bil sebbe
2013-04-04, 01:43
Gjorde fpv premiär idag. Headplay är grymt bra! Bilden är klockren, väldigt klar!

Stoppade i ett 2år förvarat lipo batteri, stoppade i laddaren och allting hoppade igång. Blev lite fundersam över hur laddningen skulle ske, om man ska ta ur batteriet elr inte, men lät allting va och laddaren laddar på fullt ordentligt funkar prima! Helt klart nöjd med glasögonen.

Zigge05
2013-09-20, 13:16
Hur fungerar HEADPLAY i solsken?

Impulze
2013-09-20, 13:25
Jag hade alltid en t-shirt över huvudet då jag hade headplay. Dom har ju rätt mycket insläpp.

/Matte

simonarvestrand
2013-09-20, 13:43
fpvplastics löste mitt bekymmer med ljusinsläpp funkade kanon. innan hade man nått över huvudet vilket kan bli varmt på sommaren :)