handdator

Visa fullständig version : Svårt att få fast propeller på axelnstommen
2012-11-22, 20:27
Jag har problem att få en propeller/propelleradapter att sitta fast på en av axlarna på min quad.
Har provat att flytta runt de andra adaptrarna och det funkar inte heller.
Tänkte att gängen kanske tar för långt ned så jag provade att lägga bricka mellan och dra åt med, ingen ändring.

Känns som jag har provat det mesta och undrar om det kan vara axeln?
Någon annan som upplevt samma sak?

/Stommen

Fredrik_W
2012-11-23, 12:17
Är det en klämkoppling som klämmer åt på motoraxeln? Prova att lägga på en droppe loctite. En liten en, för annars kan det bli svårt att få bort kopplingen om du skulle behöva det en dag. Låt sitta en timme innan du provbelastar.

// Fredrik Wergeland

freddan_6
2012-11-24, 07:22
Har du foto?
En sak som slår mig direkt är att klämkopplingar finns för olika diametrar,och skillanden mellan 2,3mm och 2mm respektive 3,17mm och 3mm är så liten att den är svår att se men märks när man ska dra åt klämkopplingen. Du kanske har köpt fel. Lite fakta om motor och klämkoppling vore inte fel för att kunna hjälpa till.

Fredrik_W
2012-11-24, 10:39
Eftersom du har provat med de andra adaptrarna så låter det faktiskt som att motoraxeln har blivit felsvarvad. Har du möjlighet att mäta upp diametern med ett bra skjutmått eller hellre en micrometer så kan nog det ge svaret.

// Fredrik W

stommen
2012-11-24, 11:44
Jag tror som du säger Fredrik att det nog inte är klämkopplingen eftersom dom den funkar på andra axlar. Förmodligen är det axeln, har försökt mäta med skjutmått men det är svårt att se någon skillnad, mikrometer kanske skulle ge svaret. Ska kolla om det går att beställa en ny axeln till den motorn. Har provat att dra åt axeln med en gnutta loctite med, känns som att det kan vara att axeln inte riktigt satt fast med. Tycker den sitter ok nu, ska prova och se om jag har balans i den.

Fredrik, tänkte du att man skulle lägga en gnutta loctite mellan koppling och axel?

Fredrik_W
2012-11-25, 20:40
Jag tror som du säger Fredrik att det nog inte är klämkopplingen eftersom dom den funkar på andra Fredrik, tänkte du att man skulle lägga en gnutta loctite mellan koppling och axel?
Precis.

// F