handdator

Visa fullständig version : DIY quad backar bara!bjerred
2012-12-11, 12:50
Efter en del "justeringar" vill min quad bara backa. Vad göra?
Mycket tacksam för hjälp.

Lars

http://www.youtube.com/watch?v=gorL24P-6xc

Sickan
2012-12-11, 13:49
Om du rullar tillbaka dina ändringar, vad händer då? Vad är det du ändrat? Är det APMen du har på den?

Det skulle nog vara bra att få ut den, få lite höjd och svängrum.

Jag hade problem med min APM och fick "lura" den vid kalibreringen så den inte skulle driva, ställa den med lite höjd på motsatt sida och sedan initiera. Fick tipset av Simon.

--
S

Mr J
2012-12-11, 13:55
Personligen skule jag inte ens våga slå på Self Level läget innomhus, enligt mina erfarenheter vill den alltid driva lite grann i Self Level läge.
Men om du har uppdaterat ditt kort så finns det justermöjligheter i menyerna.

Jag hade provat utan Self Level, kollat att tyngdpunkten är någorlunda i mitten och justerat trimmarna på sändaren tills den står still.

Sen är det svårt att hålla den lugn på den låga höjden, den skapar en luftkudde (markeffekt) som gör den hal som en smörklick i en varm Teflonpanna, så försök leta upp ett ställe med lite mer plats, så att du vågar ta upp den på 1-1,5 metes höjd så märker du direkt att den blir mycket lugnare.

simonarvestrand
2012-12-11, 14:15
Sänk värdena för selflevel något och sen gör som sickan säger, höj upp den i bakänden och gör en ny kalibrering.
verkar vara väldigt sällan som kk2 är perfekt i selflevel även om man tycker att den är rak.

bjerred
2012-12-12, 00:24
Tack för tipsen.
Jag har ett kk2.0 med FW 1.4 på denna quad.
"Justeringarna" bestod i noggrannare 90 gr motoraxel-arm och en del parametertester. Slutade med att Pitch stannade på 20%! Nu är den åter på 60% så jag kan driva framåt med spaken. Tipset med höjd bak vid levelling och minskning av pitch i self levelmenyn gav mycket mindre drift bakåt.
Från övningarna med APM har jag i huvudet att trimning inte ska göras. Acc + giron ska där känna när det bär iväg och korrigera för drift. Vad sägs om det? KK ger jag nu lite trim med önskad effekt.

jo, jag vet att luftströmmarna nära golvet är kaotiska och ger knepiga rörelser.jag får väl ge mig ut i snön, för inomhus vågar jag inte lyfta en meter! Än så länge är skaren inte isig, vill jag tro, så även nödlandningar kan bli ofarliga.
i går shippades min TBS Disco från Bortre Orienten och när den väl kommer hoppas jag kunna flyga lika suveränt som Sickan - efter ett halvt års träning.
Lars