handdator

Visa fullständig version : Placering av kamera gimbal



Edenberga
2012-12-16, 17:32
Har införskaffat mig en enkel kamera gimbal och tänkte höra med er rutinerade var man bäst placerar denna.
Kan ju tänka mig att det bästa är att få tyngdpunkten i centrum, men samtidigt vill man ju inte få armarna med på film (någon kamera är inte inhandlad ännu, men det lutar åt en GoPro 2)...

Kan man förvänta sig att ändra en del inställningar i Nazan?

Maskinen är som synes en DJI F450, kamera gimbal CM-102 från RC timer, och landningsställ av fabrikat ICA Basic (Klädhängare) :)

35087

Lassekar
2013-01-28, 02:02
Hej Edenberga!

Hur har det gått med din gimbal?

Jag har kikat på en liknande gimbal som sitter på ett enkelt landningsställ.
Som det blåbär jag är har jag ingen egen erfarenhet att dela med mig av, men det kommer hoppas jag!

Det enda jag har kunnat läsa mig till är att man ska behålla CG, sedan tycker jag som du att en montering där inte proppar eller landningsstället syns i bild är att föredra.

Ha det gott

/Lasse

Edenberga
2013-01-28, 21:14
Hej Lasse!

Det har faktiskt inte hänt så mycket med den. Inget alls faktiskt...
Läste att man helst inte skall koppla in servona direkt in i Nazan, utan gå via en bec.
Och, jag är ett ännu större blåbär, och har inte funnit hur man löser detta.

Istället har det blivit påbyggt lite fpv-utrustning, och härnäst skall det byggas egna antenner.
Tiden räcker inte till riktigt (känns säkert igen!), och det blir kanske inte bättre när man igår skrev på ett köpekontrakt för ett hus på vischan...men där finns gott om utrymme för framtida "flygfän" :)

Tyvärr Lasse, så har jag inte så mycket information till hjälp, annars hade jag mer än gärna delat med mig.
Lycka till med Gimbalen!

Mvh / Håkan

simonarvestrand
2013-01-28, 21:17
Jag har kört min gimball direkt in i nazan utan några som helst problem.

Behålla cg kan man göra på många sätt :)

Vill du få fram kameran så får du ordna så du kan flytta bak acc tillex på så sätt har du fortfarande samma cg.

berthrsd
2013-01-29, 07:54
Om man ska driva gimbal-servona direkt från Nazan så rekommenderas att man kopplar in minst ett fartreglage med BEC, detta för att inte riskera att överlasta VU-enheten och på så sätt få Nazan att starta om... Annars är det bara att använda en y-kabel till varje servo, och koppla in batteri (Med rätt spänning! Inte flygacken)/BEC i den "lediga" porten.

Edenberga
2013-01-29, 21:10
Om man ska driva gimbal-servona direkt från Nazan så rekommenderas att man kopplar in minst ett fartreglage med BEC, detta för att inte riskera att överlasta VU-enheten och på så sätt få Nazan att starta om... Annars är det bara att använda en y-kabel till varje servo, och koppla in batteri (Med rätt spänning! Inte flygacken)/BEC i den "lediga" porten.
Tack för svaret! Kan tänka mig att det räcker med en litet rackarns fartreglage då?

berthrsd
2013-01-31, 08:40
Om fartreglagen du använder är sk "opto" typ DJI orginal, så kan du med fördel använda en fristående BEC. Finns på Hobbyking för en struntsumma.