handdator

Visa fullständig version : GoPro HERO2 hänger sig



Sickan
2013-01-01, 21:40
Den senaste tiden har min HERO2 börjat hänga sig efter exakt 31 sekunder, exakt samma tidpunkt varje gång. Jag använder den som FPV-kamera för tillfället men hängningen påverkar bara inspelningen, inte liveströmmen.

Så för att kunna filma igen måste jag plocka ur batteriet och sedan starta den på nytt.

Den är uppgraderad till senaste versionen och givetvis krockad några gånger ;) Någon med liknande problem?

--
S

Sent from my iPad using Tapatalk HD

simonarvestrand
2013-01-01, 21:48
Tips 1 , använd den inte som fpv kamera.

Tips 2. Har hört att många haft liknande problem och då har det varit fel på sdkort eller ett som inte funkar så bra med gopron. formatera eller testa annat kort.

Mr J
2013-01-01, 21:53
Om det är kortet borde den inte hänga sig efter en annan tidsrymd om du ändrar upplösning?

Sickan
2013-01-01, 22:14
Om det är kortet borde den inte hänga sig efter en annan tidsrymd om du ändrar upplösning?

En idé, ska testa att köra en annan upplösning.

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Sickan
2013-01-01, 22:17
Tips 1 , använd den inte som fpv kamera.

Nej, jag gillar den inte alls. Hoppas min nya TBS 69 kommer den här veckan :)



Tips 2. Har hört att många haft liknande problem och då har det varit fel på sdkort eller ett som inte funkar så bra med gopron. formatera eller testa annat kort.

Ok, bra tips! Det ska jag kolla.

--
S

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Ekis
2013-01-09, 22:05
Prova att nedgradera din GoPro till den näst senaste firmwaren, 1.24. Har varit mycket problem för många med den senaste. Hittar du inte firmwaren så maila mig. Sök på downgrade GoPro samt firmware 1.24. Finns mycket spännande att läsa.

Här är instruktion för att göra det.

-Save the file to the SD card Root
-Remove usb cable and power off
-press and keep holding shutter button
-Press Power/Mode button once, then 3 more times
-Firmware icon will show on frontal LCD
-Release shutter button
-Front Led will light 3 times and camera will power off automatically
---

Apparently it isn't needed to write the bin file with a card reader to the card but it can be done while the card is in the hero2 and connected by USB to the PC.

DennanHMFK
2013-01-09, 22:27
Såg att det hade kommit en ny FW idag, har tagit ner och installerat.
Dock inte testat mer än två ggr efter uppdatering och då funkade det fint.

Hoppas att dom har fixat problemet med att den hängde sig vid start.



Såg nu att ditt problem var under användning. :sly:

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Ekis
2013-01-09, 23:03
Vet du vad man fixat till med nya firmwaren? Kan inte hitta ngn annan firmware än den här på GoPros hemsida: Och den ser ju ut att vara från Augusti 2012?
Current Firmware: HD2.08.12.198.WIFI.R47.00
Release Date: 10/8/2012
Changes: GoPro App compatibility & Protune

DennanHMFK
2013-01-10, 06:53
Tyvärr inte, men fick in 222 som version om jag inte minns fel. Kikar upp det under dagen.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2



var här jag såg att en ny FW hade kommit ut (v222) http://goprouser.freeforums.org/new-firmware-v222-t10631.html letade efter hur man downgradade GP2:an, och snubblade över denna.

slängde in det och nu har min kamera fungerat mycket bättre än innan uppdateringen till v198 (fick kameran i julas där av den sena uppdaeringen).

om jag kommer ihåg tråden framöver, efter lite användande av GPn så återkommer jag med mera info på hur pass det funkar.
hittade dock ingen info på vad som uppdaterats.

Sickan
2013-01-11, 18:17
Efter senaste uppdateringen hänger sig inte kameran

--
S

DennanHMFK
2013-01-11, 18:54
Ajjemen :)

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

numnutchris
2013-01-13, 12:23
Instämmer, hade också hängproblem med 198, blev bättre efter den manuella uppdateringen men fortfarande var min instabil med tex. "fel" SD-kort och one-button inspelningen. Nya 222 verkar ha fixat det mesta (allt?) :)

DennanHMFK
2013-01-13, 13:06
min har fungerat klockrent sen jag uppdaterade.. woop!

bogieboy
2013-01-13, 16:01
Spännande då måste jag hem och uppgradera mina... Har visserligen inte haft några större problem. Men det är alltid kul med uppdateringar. :D

Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk 2

DennanHMFK
2013-01-13, 16:17
Var ute och flög nyss och filmade, när jag landa så såg jag att på displayen stod No SD. vet inte om microSD hade glappet ut. Första gången det hände.

Fick varjefall 1min 48sek film. :-P

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

numnutchris
2013-01-13, 16:51
Pröva det vanliga, formattera om i dator resp. gopron om det hjälper; sen kan ju SD pajja också och då hjälper inga uppdateringar :)

DennanHMFK
2013-01-13, 17:32
Ska testa. B-)

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

remsan
2013-01-25, 09:58
Min GoPro Hero 2 hänger sig efter 4-5 minuter när jag flyger utan hus i temperaturer mindre än -8 grader.
Sedan har jag gått med kameran med huset på i -12 grader i 15 min, inga problem alls.

DennanHMFK
2013-01-25, 13:44
Hittade ett 8gb SD minne, så kör inte med adapter nu mer, inte haft några problem sedan dess med "noSD".

samt kameran har fungerat fint efter uppdateringen.


Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

DennanHMFK
2013-06-03, 22:14
fler som har problemet att kameran kan hänga sig under inspelning?

senast jag var ute och flög, så hade den hängt sig på 22sek, men när jag kollade filerna hemma, så fick den med hela flygningen. trotts att vi fick plocka ur batteriet från kameran för att stänga av. :S

och nu ikväll när jag var ut en snabbvända i stormen, så hade den hängt sig igen..men denna gången sparade den inte filen. :(

har inte sett några nya uppdateringar till GoPro2an heller.

Kenneth E
2013-06-03, 22:21
Jag löste det genom att köpa ett nytt och av bättre kvalitet SD kort.
Min hänger sig med det gamla kortet än idag och det går endast att filma en film sedan stänger den sig och hänger sig. Med det nya kortet kan jag filma hur många filmer som helst och den hänger sig aldrig.

Frågan är on SD kort kan bli gamla?
Kenneth

simonarvestrand
2013-06-03, 22:26
har läst om det där tidigare och då har dom formaterat om kortet och sen har det funkat, kan vara så att det blir lite "oordning" på det efter ett tag

DennanHMFK
2013-06-03, 23:00
Hm.. Får testa det då. :-)

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Kenneth E
2013-06-04, 09:26
Kan man bara formatera om SD-kortet och använda det igen eller skall det till en ny mjukvara?

2013-06-04, 16:13
Tänk på att formatera kortet med Gopron. När jag använde datorn för att formatera det, så kunde inte gopron läsa det alls.

frznlogic
2013-06-04, 17:02
Det är extremt vanligt med hängande gopro 2or. Jag och ett antal polare har alla upplevt samma skit med dem. Kan ha med SD kort att göra antar jag, det vi alla gjort och som löst problemen är att bricka kameran och sen ominstallera urgammal mjukvara via rescue funktioner eller hur man ska kalla det. Vet inte om jag skulle rekommendera det, men om du är våghalsig och inte rädd för att bricka den så....

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Sickan
2013-06-04, 17:13
Korten blir sämre och/eller skadade med tiden. En tumregel är 2-3 år, efter det kan underliga saker börja hända :)

Titta heller inte bara på klass utan läs/skrivprestanda är viktigare.

--
S

Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk 2

DennanHMFK
2013-06-26, 16:52
köpte mig ett nytt 8gb minne här om dagen, och inga problems mer med att den hänger sig eller "noSD" vid inkoppling till dator.
så det var simpelt :)

remsan
2013-06-28, 14:56
fler som har problemet att kameran kan hänga sig under inspelning?

senast jag var ute och flög, så hade den hängt sig på 22sek, men när jag kollade filerna hemma, så fick den med hela flygningen. trotts att vi fick plocka ur batteriet från kameran för att stänga av. :S.

Jag har haft en hel del problem med hängande på exakt 22 sek. Men då skyllde jag på batteriet, att den var inte tillräckligt bra laddat. Men som ni säger, det kan vara kortet. Jag undrade varför alltid på 22 sek? Kanske kameran buffrar 22 sek o sen vill den skriva ner o så vips... nåt händer och sen hänger sig...

Henke.a
2013-06-28, 19:49
Jag nergraderade mjukvaran och vips va problemet borta :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

mardres
2013-07-04, 06:54
Nej min kamera funkar feltfritt. Jag har fina bilder för www.ifolor.se

masterson
2013-07-21, 09:31
Jag har haft en hel del problem med hängande på exakt 22 sek. Men då skyllde jag på batteriet, att den var inte tillräckligt bra laddat. Men som ni säger, det kan vara kortet. Jag undrade varför alltid på 22 sek? Kanske kameran buffrar 22 sek o sen vill den skriva ner o så vips... nåt händer och sen hänger sig...
Min kamera stannar även den på 22 sec när jag använder livefeed. Har beställt ny kabel som man kopplar in där lcd skärmen sitter, då får man även laddström till kameran. Hoppas den löser mina problem.

SebastianW
2013-07-21, 10:14
Ni som haft problem, och löste det genom att köpa nytt SD kort, skulle man kunna få någon länk till exakt vilket kort ni köpte? Har själv problem med hängning då och då när jag använder live out. Har ganska nytt kort som borde fungera med sin prestanda spec , så bra om jag vet ett kort som är beprövat och har fungerat för någon.
/Sebastian

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

DennanHMFK
2013-07-21, 12:43
Kan länka mitt kort ikväll.
Är ett 8gb från netonnet, var väl runt 200kr

Skickat från min GT-I9300

SebastianW
2013-07-21, 12:44
Kanon DennanHMFK !

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Kenneth E
2013-07-21, 13:23
Ultra från Kjell&Co, kör med 32 Gb.

SebastianW
2013-07-21, 13:24
Tack Kenneth E!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Kenneth E
2013-07-21, 13:36
Köp inte större än 32Gb, funkar inte med 64Gb på min GoPro 2, kanske går på GoPro 3.
I helgen körde jag 9 filmer innan jag lade över på datorn och det gjorde jag två gånger i Ripa.
Ken

SebastianW
2013-07-21, 13:48
Jag lade en order på ditt 32gb kort på Kjell. Testar detta, funkar inte det får jag testa 8gb varianten som var i inlägg tidigare.
Tack för era tips, ökar chansen för mig att få det fungera.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

DennanHMFK
2013-07-21, 18:21
http://www.netonnet.se/art/foto/minneskort-och-lasare/transcend-sdhc8gbclass10uhs-1/166971.2056/

denna har jag i min.. funkar fint.
funderar på att fixa ett 16gb eller 32gb framöver.. =)

SebastianW
2013-07-21, 19:00
Tack, nu har jag varianter att testa om det fortsätter strula!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

masterson
2013-07-27, 08:36
Hej.
Har nu bytt Fpv kabel till en som sitter där LCD skärmen ska sitta, det löste alla mina problem med hängande kamera. Jag kör med klass 10 på mina minneskort och inte mer än 16 gig, kameran hängde sig ändå förut vid 22 sec när jag körde fpv men inte när jag filmade med den i handen. Den nya kabeln har även laddströmm och på/av kamera. finns på readymaderc.com.

DennanHMFK
2013-08-06, 08:39
fick kameran att hänga sig vid 22sek nu igen.. :I
och den sparade inte filmen, har den gjort ibland förut.

och när jag nu skulle koppla kameran till datorn, så fick jag försöka en 6gånger innan det funkade..
fick bara "NOSD" hela tiden :S

wrep
2013-08-16, 13:25
Hallå!

Det har ju kommit en ny firmware nu som heter v312 jag har kört in den på min kamera men 22sek-problemet kvarstår :(

Det sjuka är att problemet finns bara på 720-60 och inte på ngn annan upplösning.
Det går med första filmen man kör... stoppar man och startar en ny film hänger den sig.
Men stänger man av kameran mellan filmerna verkar det funka...
Jag har prövat att filma i protune-läget också och det funkar utan problem, så jag tycker inte det borde vara kortet som är felet eftersom protune ökar från 15Mbit/s till 35Mbit/s.

Vad gör man? Försöka få in original FW igen eller vad? problemet är att jag glömde kolla vilken FW den hade innan all cirkus startade :(

Fluf
2013-08-16, 14:08
Gör rent SD kontakterna i kameran (tex med en såndär "mellan tänderna mini-flaskborste-sak" eller liknande) och testa med ett annat gärna överdrivet snabbt SD kort, tex en 16GB Class 10 (66x) SDHC eller bättre för att vara på den säkra sidan, de kostar ju knappt något och man har alltid användning för dem.

Har aldrig haft problem med min Hero 2a, varesig livesttream eller film/foto.

Får dessutom riktigt ljus och fin bild även i kassa förhållanden på livestream när jag kör via RVOSD :) Enorm skillnad med och utan den OSD'n. Kan flyga långt in i skymningen och få bättre visualitet genom glasögonen än utan.

DennanHMFK
2013-08-19, 08:23
Har lagt in nya Fw, inte fått 22sek än, men NOSD kan man bli galen på när man kopplar den mot datorn. Bah.

Skickat från min GT-I9300 med Tapatalk 4

Fluf
2013-08-19, 11:24
Exprimenterade en del med min Hero2a i helgen och jag hade faktiskt 22sek problemet med filmning och LiveOut samtidigt om jag inte hade protune aktiverat.

Får uppdatera FW sedan eller bara köra med ProTune (inga problem med det).

Däremot stör jag mig på att det blinkar till svart i LiveOut när den tar stillbilder, finns det något en färskare FW eller inställning som kan lösa det eller är det bara att uppgradera till en 3Black som gäller?

wrep
2013-08-19, 16:16
Mitt förtroende för GoPro har helt sjunkit i botten nu efter att ha googlat efter lösning på mitt problem...
Det verkar som att alla har problem med att kamerorna hänger sig.. den enda fw som funkar verkar vara original v70 eller vad den heter.. men att nedgradera verkar både svårt och riskfyllt... stor risk att man "brickar" (gör kameran till en "tegelsten") den som det heter i alla engelska forum... vissa gånger går det att få igång kameran igen men andra verkar svårare.

De flesta säger att senaste fw (v312) funkar och har löst folks problem.
Så frågan är om mitt problem beror på minneskortet...

Vilka minneskort och vilken firmware kör ni andra här på forumet med i era kameror?

DennanHMFK
2013-08-19, 16:18
vad gör ProTune, har inte riktigt fått häng om det. :P

wrep
2013-08-19, 16:32
De e ungefär som "raw" i en systemkamera. Protune minskar komprimeringen dvs filmens bitrate ökar från 15Mbit/s till 35Mbit/s
Färgerna ändras också så att de blir mer naturliga.. men man måste köra filmen genom gopro-programmet för att typ "framkalla" den med rätt färgprofiler osv... funktionen är för att lättare kunna använda filmen tillsammans med material filmat med mer professionella kameror. Mer tänkt att användas av Proffs för att "Tuna" in resultatet efteråt = ProTune ;-)

DennanHMFK
2013-08-19, 16:47
Oookej. :-)

Kanske testa en skvätt sånt. :-P

Skickat från min GT-I9300 med Tapatalk 4

SwedenByAir
2013-08-26, 13:04
Hej!
Jag har haft stora problem med min Hero2 och att den hänger sig. Precis som många andra använder jag min för FPV länken (har nu beställt en extra kamera som kommer vara för fpv).

Har snackat en del med GoPro supporten om det och de bästa de kunde göra var att hjälpa mig nedgradera till v222. Kameran hänger sig dock fortfarande, men mycket mindre än vad den gjorde efter uppgradering (gick från ungefär varannan gång till runt 1 på 10). Det mest spännande är att det verkar gå i omgångar, ibland kan det gå flera inspelningar mellan hängningarna, och sedan kommer 4 på raken.

Det jag gjort hittills för att vara relativt säker på att kameran inte hänger sig under flygningen är att jag låter den spela in i ca 2 minuter på marken, och om det funkar kör jag, har än så länge funkat bra.

Hittills har det varit så att om min kamera hänger sig så har det skett någonstans mellan 1 sekund och 40 sekunder in i inspelningen.

Min kamera hänger sig oavsett om jag har kompositkontakten ansluten eller inte, och val av minnesekort verkar inte påverka nämnvärt (provat en bunt klass 10 kort av olika märken).

DennanHMFK
2013-08-26, 13:06
Våran har hängt sig vid 22sek, men i lördags så blev det vid 21sek...riktigt tråkigt.
Så jag låter min spela in över 22sek för att vara säker. :-\

Skickat från min GT-I9300 med Tapatalk 4

remsan
2013-08-26, 15:04
Hur kör ni med kamerorna? Är de nakna eller med skalet på? Min har inte hängt sig när jag körde den med skalet på. Men på quaden sitter den utan skal.

DennanHMFK
2013-08-26, 15:05
Naken och bar. :-)

Skickat från min GT-I9300 med Tapatalk 4

Fluf
2013-08-26, 15:32
Kör med skal på min (och del lever troligen fortfarande tack vare det)

SwedenByAir
2013-08-28, 10:46
Min har inte hängt sig när jag körde den med skalet på.

Har alltid skalet på, har gjort ett litet hål i sidan på skalet som jag kopplat in kontakten till FPV genom. Hänger sig ändå..

Förstår inte riktigt hur monteringsval skulle påverka att den hänger sig?

wrep
2013-08-29, 09:43
Har snackat en del med GoPro supporten om det och de bästa de kunde göra var att hjälpa mig nedgradera till v222.

Hur gjorde man det? och vilken FW hade du innan? som jag läst det så ballar den ur helt om man försöker nedgradera från v312 men jag kanske fattat fel??

DennanHMFK
2013-08-29, 09:55
V222 ger samma symtom på våran.. :-\

Skickat från min GT-I9300 med Tapatalk 4

SwedenByAir
2013-08-30, 11:25
Hur gjorde man det? och vilken FW hade du innan? som jag läst det så ballar den ur helt om man försöker nedgradera från v312 men jag kanske fattat fel??

Även om det står latest så gick det att nedgradera enligt nedan. Vill minnas att jag hade en version som började på 300 men är inte helt säker.

Mail från GoPro:
Thank you for getting in touch with us.

To manually update your HERO2 to the latest firmware version available, please follow the instuctions below:

Please download directly the latest firmware file (V222), following the link:

http://software.gopro.com/Firmware/HD2/HD2-firmware.bin

After you have the firmware file downloaded onto your computer, please follow these steps:

-Save the file to the SD card Root
-Remove usb cable and power off
-press and keep holding shutter button
-Press Power/Mode button once, then 3 more times
-Firmware icon will show on frontal LCD
-Release shutter button
-Front Led will light 3 times and camera will power off automatically

Please let us know how it goes.

DennanHMFK
2013-09-05, 21:31
Idag så lyckades min GoPro2:a hänga sig INNAN inspelning.. har inte hänt förut..utan alltid vid 22sek.. hm.
Så när jag skulle ta loss batteriluckan, råkade jag så klart ha sönder lilla låsplastsaken i luckan.. argh. :P

well.. efter att batteriet åkt ut, så har den lirat igen.

men väl hemma, så tog det mig en 7-8ggr innan kameran hoppade igång på datorn.. "NOSD" som vanligt med andra ord.

samt fick detta:
http://i247.photobucket.com/albums/gg149/Dennan24/2013-09-05151944_zps34580755.jpg (http://s247.photobucket.com/user/Dennan24/media/2013-09-05151944_zps34580755.jpg.html)

gick trotts det igång på datorn..

numnutchris
2013-09-06, 00:04
Jag har inte lyckats med de där hängningarna under filmandet, filmar dock oftast 1080p 25 eller 30, fw HD2.08.12.312.WIFI.R68.02, men däremot det där mot dator. För min del var det lite klena usb-portar. Alternativen var att antingen ladda kameran först (nån såndär 220V -> USB 1A adapter) och sedan koppla till datorn eller att slå på kameran först och sedan koppla den till datorn.

DennanHMFK
2013-09-06, 07:53
Har haft laddad kamera vissa gånger, och haft den påslagen men endå. :-\

Tråkigt att det inte verkar finnas någon lösning.

Filmar i 720p60fps, datorn gillar inte 1080p när man ska redigera. :-P

Skickat från min GT-I9300 med Tapatalk 4

wrep
2013-09-06, 10:33
Min hänger sig vid andra 720p60 filmen varje gång vid 22sek. -stänger jag av emellan filmerna så går det.

Vilka minneskort använder ni i era kameror?

DennanHMFK
2013-09-06, 10:34
Min finns länkad på andra sidan har jag för mig.

Skickat från min GT-I9300 med Tapatalk 4

wrep
2013-09-06, 11:41
Så här skriver dom i ett gopro-forum:


Our top 10 tips to the Gopro Camera

1) Never connect your Gopro to a PC or Mac using any USB lead. Both PC and mac both seem to place hidden and viewable files on the SD card during connection to a Gopro and computer USB power rating can differ from one to another and is not always as good as is needed by your Gopro.
2) Use small cards up to 16gb, Class 4 or 6 are best. If in doubt test the card. A single 16gb card should fill on one charge (Not always) so using larger cards means changing batteries or having a battery pac.
3) When you find an SD card that works ONLY EVER USE IT IN YOUR GOPRO. Do not swap cards from camera to camera.
4) Format your SD card in a PC using a card reader (FAT32), Format to FAT32 is a must on a Gopro HD2, this will make sure its done.
5) Format your SD card in the camera to empty and condition it before use. Remove files you are finished with by formatting the card, not deleting the files on a PC. This in camera format sets up the card correctly for use in your Gopro
6) To transfer files from the card, take the card out of your HD2, click the security slide on the side of the card and only then take off what you need in a card reader.
7) Only ever charge your HD2 using a dumb USB charger or wall charger. NEVER USE ONE THAT CONNECTS TO A PC. This is another reminder to never connect your camera to a computer with any sort of cable.
8) Only buy cards from well known and trusted source, a card that works in one camera make may well not work in your Gopro, bad SD cards are one of the main reasons users get bad results. Remember that SD cards have a limited number of life cycles and do wear out.
9) All cameras need light to work, the HD2 will work in low light, but not no light.
10) Go back to 1 and read these again.



Alltså... kameran gillar inte filerna som windows lägger in på minneskortet när man ansluter kameran till datorn?
Deras råd är att ALDRIG nånsin koppla kameran direkt till datorn och att dessutom låsa minneskortet när man sätter det i kortläsaren.

wrep
2013-09-06, 11:45
Min finns länkad på andra sidan har jag för mig.


Ok jag hittade den länken... jag har samma kort fast modellen "under" eller vad man kan säga.
Ditt är snabbare enligt specen. Fast du verkar ju ha lika mkt problem som jag så det kanske inte är ngn idé att testa ett sånt kort.

Gopro själva rekommenderar Lexar eller Dekin-kort.

numnutchris
2013-09-06, 12:29
Min hänger sig vid andra 720p60 filmen varje gång vid 22sek. -stänger jag av emellan filmerna så går det.

Vilka minneskort använder ni i era kameror?

Jag har använt något sandisk kort som lovat 20Mb+ skrivhastighet och bytte efter ett års användande till ett samsung sdhc Pro som ska klara skriva upp till 40MB/s.
Har kanske glömt nämna att jag inte tömt korten heller förrän utrymmet börjat luta åt att nästa filmomgång behöver plats, dvs har inte raderat filer för att slippa fragmentering, utan väl fyllt så har kortet/korten formatterats om.

wrep
2013-09-06, 12:40
Typ det här kortet alltså?

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/166084-samsung_secure_digital_pro_16gb_mb-sgagb-eu

numnutchris
2013-09-06, 13:38
japp.

Ang listan ovan, "råden", så har jag aldrig haft problem med win o readyboostfilerna/testet (Win7) men har som sagt laddat kameran externt och inte via usb - tar aldrig ut kortet i onödan typ. Och 5:an om att undvika fragmentering, genom att fylla kort och sedan formattera. Senaste samsungen har nog bara formatterats via goprons menyer. Samt märkes kort har blivit samsung resp sandisk; i andra kameror har adata, transcend, kingston mfl kunnat husera.

wrep
2013-09-06, 15:44
ok jag ger det koret en chans... :) sticker över till webhallen nu i em så håller vi tummarna att alla problems är borta sen!

wrep
2013-09-06, 19:36
Nu har jag köpt ett Samsung SDHC Pro 16gb. Men det funkar inte ändå. :-(

Jag har slut på uppslag nu känner jag...

numnutchris
2013-09-06, 22:55
Finns olika hårdvaruversioner? Fel på kameran kanske?
Vad menar du med "andra gången" - filmar du en snutt först och sen en till som hänger sej, eller är det "andra filen" som hänger sej, eller stänger du av mellan och slår på och filmar "andra gången"?
Tror jag provat alla varianterna nu i 720p/60 med min, men har inte fått stopp en enda gång.

wrep
2013-09-07, 00:00
så här: startar kameran , spelar in en film (spelar ingen roll hur lång) det går bra. Om jag sen stoppar inspelningen och startar den igen utan att stänga av kameran emellan så hänger sig kameran efter 19-22sek.
Men om jag stänger av kameran emellan inspelningarna kan jag spela in tills minneskortet är fullt.

Kör jag i 720p30 så funkar det utan att den hänger sig...


Jag vet inte om det finns olika hårdvaruversioner på hd2... har aldrig sett det i ngt forum eller så.

Kameran har aldrig strulat förut men jag har iofs aldrig kört 720p60 innan heller.
Allt började när jag fick för mig att se vad det fanns för kul i cineform-programmet... installerade det och kopplade in kameran. Då sade den att det fanns ny FW till kameran som jag, dum som jag var, installerade utan att googla först.
Efter det gick det inte ens att få igång inspelningen... den hängde sig i starten redan. Det här var precis i börja på augusti nu. Jag kopplade in kameran igen till cineform som sade att det fanns en ytterligare FW att ladda. Så jag gjorde det igen och nu är vi där vi är idag... Kamera-eländet går ju att använda hjälpligt iaf :(

Men det verkar typ bara vara jag som får min att hänga sig varje gång.. andra verkar bara ha sporadiska hängningar.

remsan
2013-09-07, 09:30
Det hände för mig i vintras! Kunde spela in en film enbart. Andra filmen gjorde att kameran dog vid 22 sek. Startade om så var det bra igen... figure that...
Jag tycker att GoPro borde ha ett bättre sätt att testa kamerorna...


så här: startar kameran , spelar in en film (spelar ingen roll hur lång) det går bra. Om jag sen stoppar inspelningen och startar den igen utan att stänga av kameran emellan så hänger sig kameran efter 19-22sek.
Men om jag stänger av kameran emellan inspelningarna kan jag spela in tills minneskortet är fullt.

Kör jag i 720p30 så funkar det utan att den hänger sig...


Jag vet inte om det finns olika hårdvaruversioner på hd2... har aldrig sett det i ngt forum eller så.

Kameran har aldrig strulat förut men jag har iofs aldrig kört 720p60 innan heller.
Allt började när jag fick för mig att se vad det fanns för kul i cineform-programmet... installerade det och kopplade in kameran. Då sade den att det fanns ny FW till kameran som jag, dum som jag var, installerade utan att googla först.
Efter det gick det inte ens att få igång inspelningen... den hängde sig i starten redan. Det här var precis i börja på augusti nu. Jag kopplade in kameran igen till cineform som sade att det fanns en ytterligare FW att ladda. Så jag gjorde det igen och nu är vi där vi är idag... Kamera-eländet går ju att använda hjälpligt iaf :(

Men det verkar typ bara vara jag som får min att hänga sig varje gång.. andra verkar bara ha sporadiska hängningar.

wrep
2013-09-07, 13:42
Nu har jag testat lite... De upplösningar som inte funkar är:
720p60, 960p48 och 1080p30 Samma sak händer om jag byter till PAL då funkar inte 702p50, 960p50 och 1080p25

MEN om jag slår på PROTUNE (dvs ökar bitraten på filmen) då funkar alla upplösningar precis som de skall.
Det är den här detaljen som får mig att tro på att det är firmwarefel och inte fel på kamera eller minneskort....

Dags att sälja dicoveryn kanske och köpa ngn annan ram som inte är gjord enbart för skräp-gopro? :(

simonarvestrand
2013-09-07, 20:37
protune har väl inget med bitrate att göra, möjligt att den ökar iofs men det beror ju snarare på att kameran inte använder massa behandlingsfunktioner utan mosar ut rådata.

skräpgopro ? suck

wrep
2013-09-07, 23:33
jo protune ökar bitraten från ca15mbit/s till ca35mbit/s och som du säger inte lägger på någon bildbehandling/komprimering
vilket gör att filerna blir större för samma inspelad tid.

Ja jag tycker det börjar likna skräp faktiskt... googla lite och läs hur mycket strul folk haft med de olika firmware versionerna skall du se själv.