handdator

Visa fullständig version : HobbyKing EPP-FPV 1.8M X-Large - Lämpliga mods?Fluf
2013-01-06, 22:36
Efter mycket velande fram och tillbaks med vad nästa modell skulle bli fick jag ta ett snabbt och plånboksanpassat beslut i dag när jag begravde min Bixler (började bli för tung efter alla reparationer och modifikationer och en sista tung krasch satte P för den).

Så, till er som kör med en EPP FPV, vad för modifikationer hade ni rekommenderat att man skall göra out of the box innan första flygningen?

Den kommer från början flygas med en GoPro för filmning och med en RX3S OrangeRX 3-Axis Flight Stabilizer V2, för att sedan växa till en fullvuxen FPV kärra.

Setup som jag börjar med är;
HobbyKing EPP-FPV 1.8M
NTM 35-42A 1250Kv
Plush 60A + programmeringskort
Master Airscrew 10x7 3-bladig
2x2200mAh 25c paralellkopplade
4x Turnigy XGD-10HM Digital Micro Servo 10g

Förslag på Good To Have och Must Have mods från er EPP-FPV ägare?

Dufniall
2013-01-07, 06:30
Om det är det planet jag tror det är, så skulle jag hålla mig låååååååångt borta från det. Skulle köpa en Skywalker istället, den är mycket mer prisvärd. HK FPV går inte få flyga bra och last utrymme är dåligt. Bara mina erfarenheter på denna modellen: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14465__EPP_FPV_1_8M_X_Large_EPP_Carbon_Fiber_R_C _Plane.html

Fluf
2013-01-07, 08:26
Det är det planet ja, medveten om en del av utmaningarna med den, som ventilation, magneterna, får planera utrymmet väl, behöver mycket nosvikt. Blev ett snabbt beslut och föredrar att samla mina order på ett ställe, så nu är det inte läge att vara efterklok och välja en annan modell då det redan är beställt och på väg.

Jag kikar en del på tuben och googlar om vad folk gjort för moddar, men vill höra med er vad ni rekommenderar som must have och nice to have :)

Fredrik_W
2013-01-07, 09:16
Jag satte trekantslistunder stabben istället för originallösningen på att fästa stabben mot kroppsröret. Två plattor på tvären ger rätt mycket luftmotstånd.

Och hål i nosen och hål under motorn så att fartreglaget får lite kyla så klart.

// Fredrik W

StarvinMarvin
2013-01-07, 20:15
Min kärra har varit med i ca 1.5 år nu och jag håller inte riktigt med föregående talare. Jag är rätt nöjd med kärran trots att man ALLTID vill ha mer utrymme.. men har aldrig haft problem med att få den att flyga bra.. (Efter att jag lärde mig SKITA i CG) den ska VARA framtung.. då flyger den som en dröm. Den är ganska robust men går tungt i luften så ifall du vill flyga snabbt så är det ingen bra kärra.. men den lyfter rejält med prylar.. flyger stadigt och fint och den är väldig lätt att montera i nån form av "modulutförande" eller vad man ska kalla det.. Finns betydligt bättre yta för att montera en gopro på epp'n än på en skywalker tycker jag och du slipper ha en stor ful nos som kan störa bilden ifall man vill filma mer ner mot marken.

Jag har dock inte moddat min speciellt mkt.. det jag har gjort är att tejpat fast en liten bit papp under orginalplaceringen av servon för roder o höjd. mest för att skydda dom från att hugga fast i gräs o dylikt när man landar. Däremot kör jag med 6celler.. 1 acc på 2200mah.. 750kv motor. 70amp ESC ,10x6p prop (pusher) Detta ger mig 30+ flygtid med fullastad kärra.. och då är det 2200mah 6cells acc.. 3 cell 400mAh acc för videolänken.. HK's största CCDkamera (tung) Gopro 3, Videosändare och antenn. samt Stabilisator Fyu tech 31AP. Min börjar dock vara till åren så jag tänkte köpa ny kärra men tog mig i kragen och gick igenom hela kärran i helgen o nu flyger den riktigt bra igen. Fredriks tips tror jag också kan vara väldigt bra för rumpan vill gärna skaka en del annars. Men jag flyger i orginalskick just nu iallafall.
356993570035701

Fluf
2013-01-09, 12:25
Efter lite fundering skall jag nog försöka få till en lösning där man slipper gummiband för att hålla vingen på plats. Undviker helst gummiband för alla mer permanenta lösningar.

Jag har sett någon som bultar fast vingarna med nylonbultar, själv funderade jag på om man skulle sätta en L-profil under varje vinge som går över hålen för kolfiberrören (de för gummibanden) och plugga fast vingen med de rörerna istället? Lite ply, ett par trekantslister och ett borrhål borde göra susen. Finns det några nackdelar med den lösningen utöver kanske lite vikt? Då kärran är byggd för att hantera mer vikt än jag skall trycka i den än på ett tag så känner jag inte att jaga gram är det viktigaste just nu.

StarvinMarvin
2013-01-09, 20:48
Jag vet inte riktigt varför du ska skippa gummibanden. Jag va skeptisk till en början men det ska nog JÄKLIGT mkt till om du ska få vingen att låssna eller så när du kör med gummisnoddar.. fördelen är ju att vingen viker sig vid eventuell krash så den inte går av. Sedan är den ganska skrymmande med vingen monterad då man fraktar den.. även om jag får in 2x2.20m i bilen så ska man ju hantera den inomhus ibland också. och då är det väldigt enkelt med snoddarna. Varför vill du skippa dom?? kanske nått jag missat.

Fluf
2013-01-09, 21:18
Jag vet inte riktigt varför du ska skippa gummibanden. Jag va skeptisk till en början men det ska nog JÄKLIGT mkt till om du ska få vingen att låssna eller så när du kör med gummisnoddar.. fördelen är ju att vingen viker sig vid eventuell krash så den inte går av. Sedan är den ganska skrymmande med vingen monterad då man fraktar den.. även om jag får in 2x2.20m i bilen så ska man ju hantera den inomhus ibland också. och då är det väldigt enkelt med snoddarna. Varför vill du skippa dom?? kanske nått jag missat.
Snabb avmontering och påmontering av vingarna, fast med någon form av tvärgående bultar. Så enkelt transportabel skall den allt vara. Visst viker de sig inte som gummiband vid en krasch, men det är något med gummiband som jag inte litar på och helst vill undvika.

Tänk dig i princip en uppchnerpåvänd U-profil som är limmad på vingen som man trär över kroppen och sedan trycker igenom kolfiberrören genom profil och de förplacerade hålen för att fixera vingen.

En annan sak som jag spånat lite på. Jag kommer initialt köra med en 3axel gyro för flygstabilisering (orange v2), men då får jag varken flapps eller justerbara flapperons. Vissa föreslår att köra med konstant flapp. Jag funderade på en annan sak, rätta mig nu om det är hål i huvudet eller ej.

Dela skevrodret på varje vinge till skevroder ytterst (en kanal från sändaren) som dessutom avhjälps av gyrot. De två flapsen tänkte jag köra som flaps, sedan slog en annan tanke mig, varför inte helt enkelt mixa dem som flaperons?

Anledningen att jag inte kör flaperon över hela roderytan är att då får jag inte med flygstabiliseringen.

Är det några aerodynamiska missar som jag gör om jag kör skevroder(med gyro) + flaperon?

Om jag delar roderytan i två, hur stor bit bör vara rent skevroder och hur stor del bör vara flaperon?

Magskänslan säger ca 2/5 flap och 3/5 skev, eller är jag ute och cyklar då?

http://img849.imageshack.us/img849/9763/ailerflap.jpg

StarvinMarvin
2013-01-12, 22:45
Jag tror ärligt talat att du lägger ner för mkt energi i flaps.. vill du ha flaps så ska du så klart ha flaps men man behöver inte det tycker jag då hela kärran är en enda luftbroms :P nämen altså det är inga problem att få ner fart vid landning och den flyger dessutom stabilt även vid låg fart så testa utan först. Däremot så tror jag nog din vinglösning kan funka :) Jag kör med AP31:a som stabilisering och jag kör då 2 kanaler (flaperons) till ailerons o det funkar bra. då kan man ju lätt använda flaperons om man vill. jag tror det går bäst o då behöver du inte dela roderytan. För övrigt så kan jag rekommendera att ha kärran framtung.. den flyger mkt bättre då. ska man flyga enligt HK's CG så blir den fan inte rolig :P

Fluf
2013-01-13, 10:03
För övrigt så kan jag rekommendera att ha kärran framtung.. den flyger mkt bättre då. ska man flyga enligt HK's CG så blir den fan inte rolig :P

Jo, det har jag hört men aldrig fått en bättre beskrivning än "framtung" Var skulle du rekommendera CG på denna?

StarvinMarvin
2013-01-13, 17:29
haha jag noterade detta fenomen för ca en vecka sedan och har inte mätat... men ska kolla upp det så återkommer jag :)

edit: Med andra ord.. jag satte fingrarna på orginal CG och flyttade fram accen i nosen o då tippade den över tydligt och så testade jag.. EPP'n är inte så noga.. väg den tills den tippar över frammåt och testa där.. den krashar inte för att du har nån mm eller gram fel vikt :)

Fluf
2013-01-13, 19:06
Oki, moddar so far :)

Har delat skevrodret och gjort plats för ett servo till per vinge (har kraschat några gånger med Bixler pga bränt servo, kass roderhorn, låst servo) så det skall bli gott att ha 4 servon i vingarna för lite mer redundans.

35897

Vidare har jag jobbar på ett alternativt sätt att fästa vingen och är halvvägs där. Dels för att på ett säkert sätt kunna centrera vingen exakt likadant varje gång man monterar den, och dels för att jag inte litar på gummiband till huvudvingen på ett så stort plan.

Än så länge håller sig vingarna stadigt på plats i sid och längdled, sista toutchen på att få dem att stanna kvar blir när limmet har härdat :) Använt 3mm furuply och kolfiberstång (kolfiberrör med 5st 2mm kolfiberstavar limmade i, extremt tålig).

358983589935900

StarvinMarvin
2013-01-13, 21:06
Ser nice ut :D

Ska bli spännande att höra hur den flyger sen :) gillar vingmontaget

sundqvistjohan
2013-01-14, 16:54
Den enda modifikation jag gjort är att jag monterat in höjd- och sidroderservo i stabilisator respektive sidroder. Känns bättre med kort stötstång än att ha servona på kolfiberröret och lång stötstång. Kör med 5000 mAh 3 cells-batteri, GoPro längst fram som både filmar och fungerar som FPV-kamera. Flaps behövs inte då modellen har rejält med luftmotstånd och kan flygas långsamt. Någon precisionsflygare är det inte, så jag är nöjd med gummiband och ögonmått då jag monterar vingen. En 40-metanoltrainer funkar bra med gummiband och där skulle jag nog säga att påfrestningarna är större. 6–8 gummiband (3–4 per sida) håller nog vingen på plats.


http://www.youtube.com/watch?v=ZeOFoYiA6TM

Fluf
2013-01-14, 17:32
Snygg flygning, sett det klippet innan.

Skall se lite hur jag gör med servona för stjärten sedan, inte riktigt beslutat. Skall testa med den utrustningen jag skall köra initialt och kolla tyngdpunkt. Kommer köra med metalgear servon som är lite tyngre än de vanliga HX900, så det kan bli en del förstkjutning av TB beroende på var de sitter. Skulle föredra dem bak, men vill även slippa ballast fram (kommer börja med 2x2200mAh LiPo som batteri och en GoPro så det är inte mängder med tyngd i nosen men lite i alla fall.

Fluf
2013-01-16, 06:51
Hittade lite trevligt skumaktigt backmaterial som jag tyckte kunde passa som hjul till landningsstället.

Navet är av två drickakapsyler (med EPO inuti). Fälgen som omger navet är av 15mm EPO. Det är i sin tur packat i en papptub med ca 56m diameter och sedan ett varv vävtape runt det.
Däcket i sig är halvmjuk skumplast.

Totalt är däcket ca 15cm diameter och väger 18g styck samt känns rätt stabila.

För att säkerställa att de är helt runda sedan så kommer jag bulta dem på en M3 som jag sätter i borrmaskinen och sedan slipa mot ett sandpapper. :) Så totalen kommer nog vara något mindre.

35951

Ville ha ett landningsställ som fixar gräsmattor som inte är en perfekt golfgreen.

StarvinMarvin
2013-01-16, 21:06
Ja jävlar me dom hjulen vore det väl faan om man skulle stupa på näsan över nått gruskorn :P Ser lovande ut :) Finns det nån risk att dom tar vind o skapar turbulens när du ska filma?? eller är det marginellt?

//Mathias

Fluf
2013-01-16, 22:58
Aerodynamiken på hjulen blir att testa efter behag, kan ju alltid kuttas ner till mindre dimensioner om så önskas, alltid svårare att "klippa håret lite längre i nacken tack".

Landningsstället klart. 0,8mm alu, m3 gängstav och mina kapsyl/skumhjul = 108g inkl skruv som håller dem på plats. 5min epoxy på plastplugg i flygkroppen för att hålla skruvarna på plats.

Landningsstället är så klart helt och hållet avtagbart om man vill buklanda eller slänga på skidor eller pontoner vid annat tillfälle.
35981 35982 35987 35993 35984

Vidare brände jag små hål och körde epoxy på sånadäringa kableklämma-listspikar utan spikar för att prydligt kunna förankra gummiband, buntband eller liknande. Och sist men inte minst är förankringen av huvudvingen näääästan klar.

De 3mm ply profilerna under vingarna väger ca 17g mer än påsen med gummiband som kom med planet, skall bara köra epoxy på ett par L-profiler aluminium för att försäkra ply-biten i kolfiberstavarna som sitter i vingen.

Har nu en delbar vinge som är lätt att ta av och som sitter som berget i flygkropp och vinge utan något spel eller glapp till en minimal viktökning. Samt den är helt verktygslös :)


Väntar ivrigt på ett paket från HongKong med motorfäste och dv kablage så jag kan göra den riktiga installationen av elektronik. Motor och servon är redan hemma, men ingen idé att trycka in dem än bara.

StarvinMarvin
2013-01-17, 17:54
Såg riktigt nice ut :D dock lite roligt utseende på hjulen ;)

Fluf
2013-01-17, 21:42
Tack StarvinMarvin :)

Lite mer mekat i dag.
Limmat stjärten och bommen
Löst sporre
Minskat och rundad av hjulen från 15 till 12cm diameter och något rundare och finare.

Istället för att bråka med sporrhjul och eventuell styrning till det så gjorde jag det enkelt för mig till att börja med.

36029 36030

Jag har hängt på glasfiber servo-hållarna på bommen men inte limmat. Om jag behöver flytta CG bakåt med all elektronik monterad så tar jag gärna servona i rodrena, annars får de vara under propellern.

Totalvikt innan elektronik med vingupphängningen, landningsställ och sporre är 970g.
Motor, mottagare, servon, stabilisator och 2x2200mAh 3S, AMP mätare och acc varnare så blir ytterligare ungefär lika mycket.

Så en totalvikt på runt 2KG med rubbet inkl FPV är nog rimligt.

Enligt ecalc kommer jag få runt 2070g static thrust = infiite vertical = overkill på ett FPV plan, men kul att ha lite drag medan man lär känna planet... Sedan kan man alltid puttra på 20% gas.

Väntar nu bara på paketet med motorinfästning, kablage, prop och propadapter.

PS.
ATTAN vad ful den modellen är o.0 Bara kliar i fingrarna att måla om den helt, helst täcka den med någon film för att bättra på aerodynamiken (ganska grovt skurna vingar och kropp).

PPS.
Hur räknas kylningen på motorn på denna modellen i förhållande till eCalc ( http://www.ecalc.ch/motorcalc_e.htm?ecalc )? Känns som det borde vara ganska öppet och mycket luftflöde kring denna outrunnern så skulle ni säga att det räknas som "medium", "good" eller "excelent"? Har bara erfarenhet av Bixler sedan tidigare så har inte så mycket att gå på... Vad tror du?

StarvinMarvin
2013-01-18, 17:47
Tro mig min vän... du kommer ALDRIG behöva flytta CG bakåt ;)
Den flyger bättre framtung som sagt. Jag har Eagleeye OSD o flightlogger, 400mah 3cells acc för videolänk.. flightstabilizern videolänken.. 6s 2200mah acc. Gopro 3.. monterad 1cm framför där din röda "rutas" framkant. HK CCDkamera för mörkerbruk (rätt tung) inborrad i nosen. och jag va endå tvungen att ha allt längst fram ;) o jag har dessutom servona i orginalposition vilket också det flyttar CG en smula frammåt mot att ha dom på stjärten.

Min motor sitter monterad utanför motorfästet dvs synlig hela tiden så motorn har den kylning den behöver. ESC sitter i tunneln under vingen och eftersom jag har lite läckage i canopyn så får den kylning också. vintertid så tätar jag för att esc ska värma gps o all annan utrustning

Fluf
2013-01-23, 22:30
Nu har det skruvats, limmats och mätts lite.

1970g (utan GoPro men med allt annat).
2300g dragkraft på fulla batteri!!! (mätt med nosen ner på en nollstäld köksvåg)
CG är för närvarande mitt på främre vingbalken (med batterierna max frammåt så kan justeras med kamera på sedan)

Och nu lite bilder på hur jag byggt den,
36223 36224 36225 36226 36227 36228 36229 36230 36231 36232 36233 36234

- Vad som är kvar att göra, fixa mixen i radion för de inre flapperons (som går på var sin kanal).
- Korta upp, märka upp och snygga till servokablaget, göra det enkelt att koppal i/ur rätt servo till rätt kanal.
- Finjustera subtrim på alla kanaler
- Hoppas på fint väder till helgen för maiden!

Peterps
2013-01-24, 00:04
Happy flight

//Peter

Fluf
2013-01-26, 15:11
OK, det var nervöst. Det blåste lite för mycket, men naturligtvis skall man testa ändå.

Det var alldeles för hög gain på gyrot så fick en väldigt vobblig flight, och sist men inte minst hade jag trots att jag kollade hemma innan avfärd och en gång till på fältet lyckats reversera rodret, så den uppförde sig väldigt konstigt.

Men landningsstället fungerade utmärkt, startade på frusen fotbollsplan med 3-4cm snö utan problem och landade helt felfritt.

Första flygningen för GoPro, väldigt nöjd med kvaliteten. Motor och propeller kändes väldigt bra rent spontant. Får testa mer i lugnt väder.


http://www.youtube.com/watch?v=Fd94SbcQliY


Här är även en kort film på min flaperon+aileron mixning

http://www.youtube.com/watch?v=UGkzKTU1H28

Timtimtim
2013-01-26, 16:00
Härligt! ingen crash iallfall :) var själv ute idag med min bixler, riktigt kallt om händerna var det så jag skickade på Position Hold ibland för att värma fingrarna hehe, var flyger du någonstans?

Fluf
2013-01-26, 16:35
Härligt! ingen crash iallfall :) var själv ute idag med min bixler, riktigt kallt om händerna var det så jag skickade på Position Hold ibland för att värma fingrarna hehe, var flyger du någonstans?
Kvibergs Fotbollsplaner i Göteborg, 23st gräsplaner på ett gammalt militärområde (LV6) som är ett par minuter promenad från där jag bor :)

Fluf
2013-01-26, 21:12
För att göra livet lättare med in/urkoppling av vingens 4 servon gjorde jag en lösning med en Displayport hona/hane som jag hade liggandes. Det är lite klena ledningar i signalkabeln så jag använde gemensam 4 kablar för jord och gemensam 4 kablar för spänning genom kontakten, medan signalerna fick var sin ledning.

36315 36316 36314

PinDuke
2013-01-27, 05:36
Om du vill spara plats och vikt kan du göra samma sak men med dessa kontakter:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9638__MPX_Connector_Male_Female_10pairs_set_.htm l?strSearch=mpx

http://youtu.be/HVe5srJrDmo

Timtimtim
2013-01-27, 16:13
Kvibergs Fotbollsplaner i Göteborg, 23st gräsplaner på ett gammalt militärområde (LV6) som är ett par minuter promenad från där jag bor :)

Fint! när blir det FPV premiär? :)

Fluf
2013-01-27, 21:55
Tack för tipset på små lätta kontakter PinDuke :) Tog vad jag hade, men skall man bygga mer seriöst från grunden var det absolut ett alternativ.

Timtimtim, FPV hade jag planerat till våren/sommaren. Skall flyga in planet, trimma in så den flyger bra av sig själv och sedan bygga därifrån. Helt enligt den fina KISS principen. Än så länge nöjer jag mig med att filma med GoPro'n.

StarvinMarvin
2013-01-28, 18:25
Oj! här hade jag missat mkt i detta ämne :D såg just filmen o som det såg ut så har du alderles för mkt bakvikt.. sådär va min innan dess.. den ska inte bete sig som en acrobat oavsett gain tror jag.. Men jag kan ha fel :) min första tanke iallafall.

Fluf
2013-01-28, 21:28
Oj! här hade jag missat mkt i detta ämne :D såg just filmen o som det såg ut så har du alderles för mkt bakvikt.. sådär va min innan dess.. den ska inte bete sig som en acrobat oavsett gain tror jag.. Men jag kan ha fel :) min första tanke iallafall.
Jag flög där och senare med rekommenderad tyngdpunkt på runt 10cm från framkant, dvs under främre kolfiberstaven.
Dagen efter flög jag med reducerad gain och även gyro helt avslagen och det var mycket bättre. Däremot flyger hon fortfarande som en havande ko med kalvar som hänger i svansen. Skall experimentera med att flytta fram TP en del till (finns utrymme för att flytta batterierna framåt).

Fick ut ca 18 minuter på väldigt blandat gaspådrag med mina 2x2200mAh, med balanserad flygning och minimala roderutslag så kan den nog förlängas en hel del.

Vad jag är orolig för är att behöva ändra vinkeln på huvudvingen vilket flera har behövt göra för att få en planare flykt på planet.

StarvinMarvin
2013-01-29, 18:27
Jag ställde först min CG på ca 9.5cm dvs mitt på kolfiberstaven i vingen. Det däremot va helt galet o hon flög som om jag monterat gopron på stabben eller nått. nu höftar jag fram CG och sätter alltid fingrarna på kolfiber staven och går därifrån på gut-feeling och har min ganska rejält framtung o nu flyger den fint :) jag tycker du ska skita i att mäta så mkt o testa dig fram istället :) Den är ju som sagt inte så känslig så det är inte på milimetern ifall du flyger eller krashar. :)
18min är väl inte helt fel :) man brukar va ganska nöjd efter den tiden.

Jag har aldrig hört talas om att ändra nått med vinkeln.. testa istället CG..
spänd på att höra vilken skillnad du får :)

Fluf
2013-02-05, 21:53
Tack för trevliga tipps.

Tyngdpunkt lite längre fram hjälpte planet en del, är nu ca 8cm från framkant vid roten.

Landningsstället var lite klent för frusen fotbollsplan utan snö, så det vek sig. Designen kändes god men behöver lite mer stabilitet så kommer testa med vikt aluminium och samma design.

Då det blir så jäkla mörkt så tidigt har jag lagt till med lite skymnings orientering på planet med :) 3st vita 20cm LED strips från HK. Alltid roligt att lägga med lite kul saker i paketen för att fylla viktkvoten.

36613 36614

Skar en skåra 3cm från framkant och ca1cm djup på undersidan vingen. Lade ner en kabel med JST kontakt och limmade igen kabelkanalen med CA lim, skar en krok vid vingspetsen som jag tryckte ner slingan i. På detta sättet kan jag byta slingan mot annan färg, eller något helt annat om så önskas då slingan inte är limmad.

Skall se om jag kan knacka ihop ett nytt landningsställ i morgon. Kanske tar röd/gröna slingor med nästa HK beställning.

Det jag är mest glad med när det gäller detta planet (som fortfarande inte flyger särskilt graciöst ännu) är att det inte varit några olyckor eller oväntade saker. Stod lite på nosen bara när stället vek sig men ingen skada skedd med flygkroppen.

StarvinMarvin
2013-02-06, 19:18
Såg riktigt nice ut :D Bra att det bättra sig med hur hon betér sig :) Testa mer frammåt vikt också om du känner för det.. jag handstartar alltid min kärra och jag stoppade in en 6cells 4500mah's acc en gång o lastade på gopron men då gick det tungt.. hade behövt kasta lite hårdare så hade det gått men det blev ingen braklandning för det utan den sänkte sig bara sakta mot backen så det blir ingen dramatik om man felbalanserar den lite :)

Blev sugen på att montera ljus på min med. gått o tänkt på det en del.
Såhär såg mina tidigare belysta kärror ut.. Acromastern är från tiden innan ledstripes vilket innebär lödande och åter lödande och löda ihop en hög dioder och fästa dessa i små hål orsakade av lödpennan :)

Iconen va första test med ledstripe o den lös upp hela grannskapet ;) Alla visste då jag flög över byn på den tiden ;)

3662436625

Fluf
2013-02-06, 21:55
Haha, det var ganska all-in på den Iconen :) Trevlig kärra för övrigt efter vad jag har sett.

Jag gjorde precis en strykning med utvattnat trälim på vingarna för att se om jag kan få tape att fästa. Har en rulle vingtape (röd tunn packtape). Men det gav inte så mycket och man ser trycket igenom lite för väl.

Syftet är dels att få den snyggare och dels att minska luftmoståndet i den gigantiska vingen genom att göra den lite slätare.

Blir nog att spraymåla den vit, sedan borde tapen fastna på färgen samt att man slipper de måttlig charmiga HK loggorna.

StarvinMarvin
2013-02-07, 19:54
Haha jo det va skönt att spraya över alla loggor ;) jag tog en burk fälgfärg jag hade liggandes o det blev riktigt nice resultat :)

har aldrig testat det där med trälimmet men det lät ju riktigt bra. borde ge en starkare slätare yta.

Iconen va en trevlig kärra men den kastade lite med stjärten vilket gjorde att jag inte va nöjd med den som fpvplan. Men i övrigt så är den ju bra då man kan landa var som helst :)

Fluf
2013-02-08, 16:14
Fälg-färg? Utan att cellplasten smälte? Vad var det för märke/modell på färgen om du har den kvar eller kommer ihåg?

StarvinMarvin
2013-02-08, 17:49
Nej denna foam vad den du heter tål det mesta.. du behöver inte ens använda foamsafe CA tex.. tror du kan lacka med vad som helst.. testa på en liten bit först
Jag använde iallafall Biltemas fälgfärg

Fluf
2013-02-10, 00:04
Sådär, börjar bli lite stil på sakerna. Fick en trevlig flygning i lätt snöfall i dag :)

Det är bra tryck och rate of climb på den här kärran :)


http://www.youtube.com/watch?v=8XHNXq44fto

Mitt förra landningsställ var lite klent, vikte sig vid en lite hård landning så gjorde en ny i samma stil fast med dubbelvikt aluminium istället, mycket stabilare :)

36771 36772

Timtimtim
2013-02-10, 13:28
Gött! kallt om fingrarna bara :)

Ryssen
2013-02-10, 16:22
Min första FPV med detta plan, underbart att flyga.


http://www.youtube.com/watch?v=HxDSRFewF_U

bogieboy
2013-02-10, 17:50
För att göra livet lättare med in/urkoppling av vingens 4 servon gjorde jag en lösning med en Displayport hona/hane som jag hade liggandes. Det är lite klena ledningar i signalkabeln så jag använde gemensam 4 kablar för jord och gemensam 4 kablar för spänning genom kontakten, medan signalerna fick var sin ledning.

36315 36316 36314

Här finns en liten guide på hur jag gjorde med min Funcub och fyra servon i vingen och en mpx kontakt.

Del 1:
http://mickeshobby.blogspot.se/2012/03/servo-press-och-specialkontakt.html?m=1

Del 2:
http://mickeshobby.blogspot.se/2012/03/servo-press-och-specialkontakt-del-2.html?m=1


Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk 2

Fluf
2013-02-10, 21:11
Ja lirte svalt är det allt. Alternerar mellan skinhandskar när planet är på backen och fingerlösa Thinsulate när jag flyger.

Snygg första FPV där Ryssen! Bra glid, och kontrollerat hela vägen igenom och hela tiden innom LOS från din spotter. Exemplarisk 1a FPV med en kärra.

Bogieboy, blir antagligen något liknande när jag skall i med autopilot/osd och videolänk till sommaren då man ändå skall dra om all elektronik snyggt :)

Ryssen
2013-02-10, 22:54
Snygg första FPV där Ryssen! Bra glid, och kontrollerat hela vägen igenom och hela tiden innom LOS från din spotter. Exemplarisk 1a FPV med en kärra.:)

TACK Fluf
Blev en flygning till, men i all iver så fick jag inte på Gopron

StarvinMarvin
2013-02-11, 18:14
Jag rekommenderar sändarpåsarna som finns på tex hobbyking! behöver ingen värmare i eller nått.. jag fyllde min med dämpull från en gammal baslåda och den är lika varm som ett par handskar :)
Snyggt landningställ :D
Själv har jag inte flygit på ett tag utan har bytt till mig något helt OFF topic ;) Men men roligt äre om man gillar gamla militärfordon ;) 36804

Fluf
2013-03-02, 15:55
Min något modifierade HobbyKing EPP-FPV filmad av min kära fästmö med en HTC One X

Gyro på skevroder gör rätt mycket för kastvindar :applouse:http://www.youtube.com/watch?v=OEW6vlzi06QVideo på alla stora och små modifikationer jag har gjort är på G, skall filma lite till och editera det nice sedan.