handdator

Visa fullständig version : Fråga om 3,5 mm Teleplugg - Mono - Stereo?



Lassekar
2013-01-11, 00:08
Hej!

Har en fundering om "Teleplugg". :huh:

Till min Spektrum DX6i ansluter jag en 3,5 mm teleplugg i mono från en "Dongle" till Phoenix flygsimulatorprogram.

Nu skulle jag vilja förlänga sladden så jag kan ha min bärbara dator kopplad till teven och kunna sitta en bit bort och flyga.

Någonstans i förrådet har jag en förlängningssladd med hona/hane med 3,5 mm teleplugg. Kopplingen är i stereo, funkar en sådan sladd även i mono undrar jag?

Det "borde" funka, men det är bäst att fråga så jag inte rotar igenom massor av kartonger för att sedan bli besviken för att så inte är fallet...

- Någon som vet med 100% säkerhet hur det är?

Tack på förhand

/Lasse

Mr J
2013-01-11, 00:22
Jag kör med JR som även har byggt DX6'an, det ska vara en monoplug, men dom är svåra att hitta nuförtiden, så jag provade med en vanlig stereoplug på en kabel från Kjell & Co. Det funkade utmärkt.

Men, jag har hört talas om folk som har haft problem med att köra stereoplug, förmodligen är inte precisionen så hög på de billiga kablarna, så det funkar med vissa kablar, men inte med vissa.
Det kan ju även bero på kontakten i sändaren, med lite envishet går det ju att justera antingen kabeln eller sändarkontakten...

Å andra sidan blir ju resultatet om det glappar att läraren får kontrollen hela tiden och det är ju ingen större katastrof... :)

Edit: Läste inte ditt inlägg ordentligt, trodde du skulle köra dubbelkommado, är det bara sim så är det bara att prova, chansen är stor att det funkar hur bra som helst. Tryck i kontakten ordentligt bara.

Lassekar
2013-01-11, 00:40
Hej Mr J och Tack för svar!

Jag har fått världens förkylning och sitter därför "rastlös" hemma på dagarna, fick idén att koppla in en gammal bärbar med flygsimulatorprogrammet till teven.

Datorn tänkte jag gömma undan så det kan vara kvar permanent för trevliga flygstunder när andan faller på. - Det hade varit otroligt smidigt om det fungerade med en stereokabel som redan finns.

Nåväl, har febern släppt i morgon blir det en djupdykning i förrådet, det kan ju inte mer än misslyckas då...

:1dontknow: /Lasse

Lassekar
2013-01-12, 11:34
Så här gick det!

Jag hittade en 10 meters förlängningssladd med proppar i stereo. Resultat, signalen blev för svag vilket resulterade i att programmet laggade...

Fann ytterligare en sladd på 1,5 meter. Resultat, allt fungerade perfekt! Nu räckte inte sladden fram till fåtöljen där jag vill sitta och spaka...

Kopplade på en USB förlängningssladd på drygt 1 meter till "dongeln". Resultat, fungerade perfekt ihop med det andra.

Nu är uppkopplingen klar och allt är frid och fröjd. Det är en helt annan upplevelse att flyga på storbild, än på datorskärmen. - Detta rekommenderas! :eagerness:

Trevlig helg

/Lasse

Mr J
2013-01-12, 12:20
Kul, jag har en 5 meters sladd från Kjell & Co för 80:- Funkar utmärkt.

Ja, stor bild ska det vara, själv kör jag med projektor och ca: 100 tums bild....