handdator

Visa fullständig version : Balansera Xoar propellerarslin
2013-01-12, 07:17
Hej

Satt 3 timmar i går kväll och balanserade 6 st nyinköpta Xoar 12x4 träproppar. Jag har en Top Flight magnetbalanserare. Tyckte jag fick till alla map både navet och propspetsarna. Proppen stannade i alla positioner. Nu imorse testade jag balansen igen, och nu var alla ur balans!

Någon som har några råd att ge? Läste på ngt forum att man kan torka propparna i ugnen på 60 grader får att få bort ev. fukt i trät.

/Linus

Emil
2013-01-12, 09:37
Nu har jag inte hållit på så länge och kanske är ute och cyklar...
Min erfarenhet av små xoar träproppar är att de inte behöver balanseras. De är ganska ok ur förpackningen och eftersom de är så lätta spelar det inte så stor roll. Nu kör jag bara metanol, men har svårt att tro att elmotorer är så dåligt lagrade att det spelar någon roll.

slin
2013-01-12, 10:02
Jag ska använda dem på en Hexakopter med filmrigg, och minsta vibration blir skakningar när jag filmar, därför är jag ytterst petig när det gäller ballanseringen.

Johan_vv
2013-01-12, 18:12
De där "konerna" som du trycker in i propellern, är de av hårdplast eller nått mjukt material?

Jag har själv en balanserare inköpt från hobbyking som bygger på samma princip där propellerhållarna är gjorda i nån form av gummi. Problemet är dock att de är ojämna och blir lätt deformerade när jag trycker in dem i propellern vilket då också innebär att de blir ojämt, så om jag balanserar propellern och sedan lossar/sätter fast den på nytt så är den obalanserad. - riktigt kast!

tänkte försöka införskaffa mig nya "koner" som håller propellern, alternativt fixa nått å trä på axeln som har samma diameter som hålet i propellern för att komma runt problemet.

Rille Stark
2013-01-12, 19:06
En fundering jag fick är om du slipar propellern eller om du tejpar? Slipar man bort lacken kanske fukten kommer åt? Jag brukar använda tunn självhäftande aluminiumfolie på rulle. Denna sitter fast bra.

uffe40
2013-01-12, 19:17
Jag fick 3 till min tri och dom var perfekta , behövde ej balancera
U