handdator

Visa fullständig version : Konfigurera fartreglagen i wookong?



Defuncta
2013-01-12, 20:47
Kan man konfigurera fartreglagen i wookong? Har lött ihop fartreglagen och wookong:en på strömplattan. Hur ska jag göra för att konfigurera fartreglagen nu?


mvh defuncta

cyberpete
2013-01-12, 20:58
Du ska konfigurera fartreglagen "utanför" WKM . Iaf så jag gjorde.

Sickan
2013-01-12, 21:00
Kan man konfigurera fartreglagen i wookong? Har lött ihop fartreglagen och wookong:en på strömplattan. Hur ska jag göra för att konfigurera fartreglagen nu?


mvh defuncta

Har du DJI Opto ESCar behöver du inte fundera på annat än kalibreringen i Wookong-M Assistant. Eller missförstod jag din undran?

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

SteffeB
2013-01-12, 21:01
Koppla in fartreglagen ett och ett direkt i mottagaren. Lite svårt att höra att det verkligen blir kalibrerat när de andra reglagen tjuter pga. ingen signal. Men det går! :) Stoppa på någon form av ljuddämpning på de övriga motorerna så kanske du hör bättre.

Defuncta
2013-01-12, 21:03
Har du DJI Opto ESCar behöver du inte fundera på annat än kalibreringen i Wookong-M Assistant. Eller missförstod jag din undran?

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Jag har hobbywing esc, och nu har jag lött allt på plats, så ansluter jag mitt batteri så får både esc och wookong ström samtidigt. Så nu vet jag inte hur jag ska kalibrera esc:en. Hoppas på att man kan göra de utan att behöva skruva isär hela hexan och löda bort wookong:en :(...

Sickan
2013-01-12, 21:03
Du ska konfigurera fartreglagen "utanför" WKM . Iaf så jag gjorde.

Helt riktigt, man kan inte göra det genom WKMen som man kan genom APMen (Arducopter), vilket fungerar rätt dåligt i alla fall :)

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

SteffeB
2013-01-12, 21:04
Rätt svar i inlägg #4. ;)

Sickan
2013-01-12, 21:06
Jag har hobbywing esc, och nu har jag lött allt på plats, så ansluter jag mitt batteri så får både esc och wookong ström samtidigt. Så nu vet jag inte hur jag ska kalibrera esc:en. Hoppas på att man kan göra de utan att behöva skruva isär hela hexan och löda bort wookong:en :(...

Kan du inte strömförsörja mottagaren separat temporärt och koppla in ESCarna en och en där för kalibreringen?

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Defuncta
2013-01-12, 21:25
Kan du inte strömförsörja mottagaren separat temporärt och koppla in ESCarna en och en där för kalibreringen?

--
S


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Jo jag får försöka med de, men de piper så förbannat av alla de andra motorerna. Men ska man inte slå på sändaren med full gas, koppla in escen i mottagaren slå på strömmen. Sen vänta tills man hör 2 pip sedan dra tillbaka gasen helt? Försökt dämpat motorerna, men de enda jag hör är massa olika pip....

Sickan
2013-01-12, 21:34
Jo jag får försöka med de, men de piper så förbannat av alla de andra motorerna. Men ska man inte slå på sändaren med full gas, koppla in escen i mottagaren slå på strömmen. Sen vänta tills man hör 2 pip sedan dra tillbaka gasen helt? Försökt dämpat motorerna, men de enda jag hör är massa olika pip....

Det låter korrekt men jag förstår att det blir besvärligt när allt piper hela tiden.

--
S

cyberpete
2013-01-12, 21:43
Ett tips är att hålla i motor/esc kombinationen du ska kalibrera. Då känner du ljuden/stötarna.

Defuncta
2013-01-12, 21:56
Ett tips är att hålla i motor/esc kombinationen du ska kalibrera. Då känner du ljuden/stötarna.

Försökte de men allt piper osammanhängande :S, spelade in ett klipp på det...

http://youtu.be/1DBeBXU6jXI

Jag har en Multiple ESC Simultaneous Programming Tool också men hör inget där heller...

http://www.uavshop.co.uk/catalog/product_info.php?products_id=370

Sista utvägen blir att klippa strömkabeln till wookong, kalibrera och sen löda ihop kabeln igen. Men det är ju aldrig kul :/

SteffeB
2013-01-12, 22:22
Inte satt servosladden uppochned eller nått åt det hållet ? Trotteln åt rätt håll på radion ?

Defuncta
2013-01-12, 23:23
Inte satt servosladden uppochned eller nått åt det hållet ? Trotteln åt rätt håll på radion ?

nepp dubbelcheckat de... :/

SteffeB
2013-01-12, 23:46
Det måste ju vara nått med radion. Testat att öka på utslaget på trottelkanalen?

Fartreglagen måste ju fungera, kan ju inte vara fel på 6st.

Defuncta
2013-01-13, 10:06
Problemet löst :D var lite trött igår hade satt kontakten till fartreglaget på fel plats.... hehe

SteffeB
2013-01-13, 10:25
:)

Sickan
2013-01-13, 10:48
Hade du varit på vinet igen ;)

--
S