handdator

Visa fullständig version : Passande Fpv för F450Amund
2013-01-16, 15:38
Hej alla,

Jag har en F450 med Naza/Gps som jag köpte mest för att filma lite roliga saker med, men har nu blivit lite sugen på FPV. Dels för att det underlättar att följa sakerna jag filmar och för att det verkar kul :)

Har läst runt både här och på andra forum om fpv men hoppas det är ok att jag ställer lite frågor ändå?
Har läst den här länken http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=20320151 och är väl enig i det mesta utom just att jag avskyr att löda och därmed är riktigt dålig på det.

Så därför undrar jag vad ni erfarna tycker om det här kittet från firstpersonview.co.uk Vad jag kan förstå så är det så mycket plug n play som går att få?
http://www.firstpersonview.co.uk/complete-fpv-setups/5.8ghz/fat-shark-5.8ghz-attitude-sd-complete-system
http://www.firstpersonview.co.uk/on-screen-displays-osd-gps/ezosd-with-current-sensor-gps-deans-or-xt-60

Bra eller dåligt för mina behov?

Det andra jag tittat lite på är bygga om till TBS Discovery och där kan man köpa core delen färdig-lödd om jag förstått det riktigt? Efter det så vet jag inte riktigt vad jag köpa till för utrustning.

Tar tacksamt emot era åsikter:icon_pray:

Mvh,
Danne

Sickan
2013-01-16, 17:23
Jag tycker om Discon, inte bara för möjligheten till Core men för att jag tycker att det är en roligare FPV-maskin :) Men smaken är ju som den berömda...

Det är smidigt med Core och möjligheten att både strömförsörja sändare och kamera med rätt volt (5 eller 12) men också OSD med det väsentligaste, volt och förbrukning.

Jag flyger sedan med både GoPro och TBS 69, båda fungerar bra även om TBSen är bäst ;) GoPron laddar jag dessutom under flygning nu för tiden :)

Jag fick skicka in mina glasögon på reparation så jag har flugit ett tag nu via skärm, fungerar kanon tycker jag även om glasögonen är lite vassare, främst tror jag det är utestängning av solljuset och att man får ett ännu starkare fokus i sin lilla bubbla.

Har kört ImmersionRC 5,8 fram tills nu men ska gå över till 1,2 för att kunna flyga ännu mer i buskarna ;)

--
S

Amund
2013-01-16, 18:16
Stort tack för ditt svar!
Vad skulle du rekommendera för fpv utrustning till Discon med core? Vill minnas att jag läst tidigare att 5,8 kan ha problem på låg höjd mellan hus etc. Eftersom jag i första hand hade tänkte å filma båtar så kommer jag att hålla mig på förhållandevis låg höjd. Men väldigt många verkar ju nöjda med 5,8?

Mvh,
Danne

Sickan
2013-01-16, 18:36
Det finns säkert de här som har långt mycket mer erfarenhet än jag på detta område, men jag upplever framförallt problem när jag flyger med något mellan mig och sändaren, det kan till och med vara glesa träd utan löv.

Höjden har jag inte jag haft problem med i alla fall och jag har lekt mycket den senaste tiden med 5,8. För att busa förhållandevis nära, runt 500 meter, har det fungerat bra för mig.

Men som sagt, jag vet många här som har bättre koll och samtidigt kan förklara det utifrån ett radiotekniskt perspektiv :)

--
S

Sickan
2013-01-16, 18:42
Ja just det, jag tycker det fungerar bra med GoPro om man inte vill köpa två kameror, annars gillar jag TBS 69. Som sändare ImmersionRC 5,8 600 mW och några bra antenner, typ http://quadcopters.co.uk/immersion-rc-fatshark-58ghz-antenna-set-464-p.asp

Kör dem via core och med volt och förbrukning via dess OSD. Kör på skärm just nu men vanligtvis Fat Shark glasögon.

--
S

Amund
2013-01-16, 22:01
Som det ser ut nu så hoppar jag TBS Disco till en början, då kan jag även behålla min gimbal.
Pratade lite med Simon på firstpersonview ikväll och han säger att han inte får sälja Attitude löst utan endast i paket med 250mw vtx etc.
Vad tycker ni som vet, ska jag köra på det kittet som jag länkat till ovan eller rekommenderar ni något annat eller kanske någon annan butik?

Mvh,
Danne

neu
2013-01-16, 23:42
http://team-blacksheep.com/ riktigt bra support och man kan köpa den färdig av dom om du inte gillar att löda. Längtar tills jag får mina grejer så jag kan börja bygga min disco :)

Amund
2013-01-17, 22:24
Ja team blacksheep var dom jag tänkte på som man kunde köpa core färdiginstallerad på plattorna. Men som sagt så väntar jag med Discovery utbyggnaden och startar med ren fpv utrustning då mitt första mål är att filma lite och då är det ju trevligt ifall jag kan använda gimbalen jag har.

Har sett att det är flera med djupa kunskaper om fpv utrustning här inne, är Attitude paketet jag länkat till i första inlägget en bra start? Tänkte att jag även skippar OSD till en början ifall ni inte menar att det är ett måste?
Simon på firstpersonview verkar som en kunnig person och shopen får goda omdömen i England, men vad är era erfarenheter? Kanske finns bättre eller billigare någon annanstans med andra bättre nybörjar saker?

Mvh,
Danne

PinDuke
2013-01-18, 10:20
...jag avskyr att löda och därmed är riktigt dålig på det.

Att hålla på med RC och speciellt FPV och inte gilla att löda är som att åka till Thailand och inte gilla sol och ris :icon_wink:

Amund
2013-01-19, 00:14
Att hålla på med RC och speciellt FPV och inte gilla att löda är som att åka till Thailand och inte gilla sol och ris :icon_wink:

Ja då verkar det som jag får komma över min skräck och börja lära mig, för fpv ska det bli för min del :)

Eftersom ingen verkar vilja kommentera systemet jag är på väg att beställa så formulerar jag om frågan lite. Räcker det i första hand med Fatsharks 250mw sändare som följer med i kittet eller ska jag beställa 600mw (longrange transmitter på webshopen) med en gång?

Tacksam för svar :)

Mvh,
Daniel

PinDuke
2013-01-19, 07:25
Det beror på vilka mål du har med din flygning.
Mer effekt kommer att ta dig lite längre men inte mycket längre. Det krävs 4 ggr så mycket effekt för att dubbla avståndet. Avgörande för hur lång räckvidd du kommer att ha är antennerna inte mw på sändaren.

För en quad som sällan används till långdistansflygningar på samma sätt som ett flygplan skulle jag tro att du klarar dig bra med 250mw om du i stället satsar på bra antenner.

Amund
2013-01-19, 09:48
Tackar för svaret PinDuke :)
Ja att antennerna måste vara bra har jag förstått genom att läsa flera trådar här bla. Det är dessa antenner hade jag jag tänkt att beställa med kittet. 3 blads clover och 4 blads skewplanar.
http://www.firstpersonview.co.uk/antennas/5.8ghz/immersionrc-5.8ghz-antenna-set-2-antennas

Vad jag förstår så ska det enklast kopplas in via balanserings kontakten och kameran matas av 5v utgången på vtx.
Och antennerna ska monteras horisontalt, men tror ni det hade vart en bra ide att montera antennen på undersidan av quaden? Det är väl antagligen den sidan som kommer vara exponerad mest mot mig.

Igen, tack för svaren. Svårt att ta sig fram inom RC utan dessa forum:)


Mvh,
Danne

simonarvestrand
2013-01-19, 10:12
Tänk dig antennen som ett äpple, fördjupning uppe och nere alltså dålig mottagning.
antennsignalen ser ut precis så .

Amund
2013-01-19, 15:41
Tänk dig antennen som ett äpple, fördjupning uppe och nere alltså dålig mottagning.
antennsignalen ser ut precis så .

Ah, det var ett bildligt sett att förklara, förstod till och med jag :) Tackar.
Då läggs det en beställning ikväll, ser fram mot å montera sakerna å se om jag får till det.

Hur brukar ni montera er kamera? Tejp eller lim, eller kanske skruv?

Mvh,
Danne

PinDuke
2013-01-19, 17:14
Tackar för svaret PinDuke :)
Ja att antennerna måste vara bra har jag förstått genom att läsa flera trådar här bla. Det är dessa antenner hade jag jag tänkt att beställa med kittet. 3 blads clover och 4 blads skewplanar.
http://www.firstpersonview.co.uk/antennas/5.8ghz/immersionrc-5.8ghz-antenna-set-2-antennas

Samma antenner finns även här för lite mindre pengar, dock inte i lager just nu.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27750__5_8GHz_Circular_Polarized_spiroNet_Antenn a.html

Eller så bygger du egna, det är inga större svårigheter, tar lite tid dock och du måste löda. :icon_wink:

Amund
2013-01-19, 18:25
Så kom lödningen in bilden direkt:scared: Skippar den delen och köper färdiga :)
Har kollat lite på HK men jag har alltid haft problem när jag beställt av dom tidigare, så nu letar jag alltid efter något alternativ, och firstpersonview har ju allt som ett kit vilket passar en nybörjare som mig :)
Har även kollat med mikrokopter.nu men dom har inte alla sakerna, annars hade jag gärna gynnat en Svensk handlare.

Spännande

Sickan
2013-01-19, 18:33
Jag är lite som du och löder bara det jag måste :) Kanske är sådan dör resenär som inte gillar sol och ris men älskar att bada i isfria hav ;)

Jag köpte i princip det som är i paketet som du länkar till men som lösa delar och är mycket nöjd. Det var ett bra start-kit för mig även om jag köpte det tre månader innan jag var mogen att utnyttja det :D

--
S

Amund
2013-02-07, 14:33
Hej alla glada :)
Äntligen hemma från ett par veckors arbete och idag så har jag varit iväg och hämtat alla små paket.
Beställde som sagt paketet från firstpersonview och har nu monterat det. Har satt fast vtx med kardborre och fäst kameran med dubbelhäftade tejp. Allt fungerar och jag får bra bild men bilden är otroligt skakig så det är näst intill omöjligt att flyga fpv. Det blir inte jello effekten utan mer direkt skakig bild. Har monterat kameran på nästan samma ställe jag har haft gopro'n monterad utan problem, har nu även provat längre in mot center av ramen men blir inte av med problemet, så all hjälp tas gladeligen emot!

Defuncta
2013-02-07, 15:18
Hej alla glada :)
Äntligen hemma från ett par veckors arbete och idag så har jag varit iväg och hämtat alla små paket.
Beställde som sagt paketet från firstpersonview och har nu monterat det. Har satt fast vtx med kardborre och fäst kameran med dubbelhäftade tejp. Allt fungerar och jag får bra bild men bilden är otroligt skakig så det är näst intill omöjligt att flyga fpv. Det blir inte jello effekten utan mer direkt skakig bild. Har monterat kameran på nästan samma ställe jag har haft gopro'n monterad utan problem, har nu även provat längre in mot center av ramen men blir inte av med problemet, så all hjälp tas gladeligen emot!

Har du balanserat alla propellrar samt motorer?

Amund
2013-02-07, 15:47
Propparna är balanserade, men motorerna har jag inte gjort något med. Hur gör man det enklast, kanske är beskrivet i någon tråd jag missat?
Men är fpv kameran så mycket känsligare än gopro'n, för gopro bilden är jag nöjd med.
Här är ett klipp från gopro'n monterad på samma "hylla" som fpv kameran.

http://youtu.be/CX8LTwSpDsA

2013-02-07, 16:10
"hyllan" på den undre plattan är inte helt stum, så den förstärker dom vibrationer som finns. Prova att montera fpv-kameran på den övre plattan och se om det blir mindre vibrationer.

Amund
2013-02-07, 20:59
"hyllan" på den undre plattan är inte helt stum, så den förstärker dom vibrationer som finns. Prova att montera fpv-kameran på den övre plattan och se om det blir mindre vibrationer.

Min är monterad innerst på "hyllan" som är en del av landningsstället, monterar jag den uppe så kommer den nedre hyllan skymma sikten neråt.
36664

Använder ni dubbelhäftande tejp? När jag känner på kameran så är det tejpen som flexar först och definitivt mer än själva hyllan.

2013-02-07, 21:45
Ok. Jag tänkte mest för att prova om vibrationerna försvinner. Jag fick aldrig riktigt bra bild med kameran under mitt flamewheel så jag monterade en golvlist rakt över övre plattan så att kameran kom långt fram och batteriet fick agera motvikt bakåt. Vikten från batteriet gör att vibrationer dämpas. Mellan koptern och listen hade jag en tunn dämpning också

Defuncta
2013-02-08, 04:34
Propparna är balanserade, men motorerna har jag inte gjort något med. Hur gör man det enklast, kanske är beskrivet i någon tråd jag missat?

Här är ett klipp som beskriver hur man gör, dock har jag inte balanserat mina t motorer. Tror inte att skillnaden skulle bli jätte stor, propellrarna är viktigast att balansera...


https://www.youtube.com/watch?v=Q_yigvysspo

Amund
2013-02-10, 16:20
Tackar för svaren och länken.
Nu har jag kollat balansen på motorerna och den ena har jag balanserat, dom andra tre var helt ok.
Skakningarna har nu försvunnit helt, när jag har gopro'n monterad så är det kanon och utan så sitter jag med lite vibrationer bara så jag är nu jättenöjd :)
Verkar som att tjepen behövde "sätta" sig lite och quaden blir stabilare med lite mer vikt.

/Danne