handdator

Visa fullständig version : Simulator-dongle från Dealextreme?



jocke1963
2013-01-21, 11:22
Har någon testat denna?
http://dx.com/p/usb-2-0-almighty-flight-simulator-dongle-51480
Har beställt en, men det kan ju ta några veckor innan man får grejerna från
dx.com så jag var mest nyfiken på om någon testat den..?

Timtimtim
2013-01-21, 11:35
Har en av samma sort dock köpte jag min på ebay för 5USD, funkar fint med senaste Phoenix samt aerofly!

Flygsmurfen
2013-01-21, 11:47
Jag fattar inte vad man har den till riktigt??
Är det för att köra trådlöst eller för att flytta simulatorn från en dator till en annan ??
Är väl lite trög??

// Mats W

Timtimtim
2013-01-21, 12:02
Om du köper tex PhoenixRC så får du med en dongle som behövs för att spela simulatorn, denna fungerar nästan som en licens och ska sedan sitta i datorn för att Phoenix ska kunna verifiera att du är legit, utan denna så går det inte att använda produkten, dock så finns det ju kinavarianter av dessa som den som listas i tråden som fungerar minst lika bra.

UndCon
2013-01-21, 14:59
Jag har samma dongel - funkade direkt
Diverse fulkopierade simulatorer följde med ;)

Flygsmurfen
2013-01-21, 16:45
Om du köper tex PhoenixRC så får du med en dongle som behövs för att spela simulatorn, denna fungerar nästan som en licens och ska sedan sitta i datorn för att Phoenix ska kunna verifiera att du är legit, utan denna så går det inte att använda produkten, dock så finns det ju kinavarianter av dessa som den som listas i tråden som fungerar minst lika bra.

Detta stämmer inte.
jag köpte nyligen Phoenix från Östersunds Modellhobby. Satte bara in skivan och installerade programmet.
Jag fick ingen dongel med den, går utmärkt ändå.
// Mats W

SteffeB
2013-01-21, 16:59
Hur kopplar du radion till datorn då?

Timtimtim
2013-01-21, 17:53
Detta stämmer inte.
jag köpte nyligen Phoenix från Östersunds Modellhobby. Satte bara in skivan och installerade programmet.
Jag fick ingen dongel med den, går utmärkt ändå.
// Mats W

Det kanske inte är så på den nyare versionen av PhoenixRC då, dock så var det så för mig när det gäller 3.0 och Aerofly 5 att jag måste ha dongeln i för att kunna flyga annars blev det så här (http://www.helibuy.com/images/more/phoenixrc.v3.0.s.jpg), hur har du anslutit radion till datorn, om du inte fick en dongel med?

Ken1
2013-01-21, 18:34
Phoenix dongel ÄR kopieringskyddet, utan den så går det inte.. Mitt exemplar av Phoenix startar förvisso, men går inte att använda, då den säger att den inte hittar min radio :) Nu kan man förvisso fulköra om man så vill, men si då blir man genast lagbrytare, och sådant uppmuntrar inte jag till. Vill man köra billigt med ebay dongel så finns Clearview för en billigare peng, alternativt FMS. Annars är det väl bara att hosta upp en lustenapp o köra Phoenix, eller lite mer för de andra. I sammanhanget är simulatorn ändå en ganska billig läropeng, mot vad man lägger på hobbyn i övrigt. Har man inte råd, så får man väl spara ihop, eller be snälla släktingar om hjälp ;)

Flygsmurfen
2013-01-21, 18:51
Jag ansluter via USB-kabel.
På den finns det förvisso en liten förtjockning som en tändsticks-ask.
Är väl kanske den som "göret" då??
Tusen spänn för denna sim är bra investerade penningar, inget snack om saken.
Man kan öva på kniveggs-åtta mm utan at det kostar feta klöver.

// Mats W