handdator

Visa fullständig version : Gå upp i storlekteamleader
2013-01-27, 10:44
Hej

När jag har övat hovring, sidflygning mm med min Nine Eagle Solo Pro 228, kan jag då "gå upp" i storlek, jag förmodar att det beror på hur pass "redo" jag känner mig?

PS: Jag är medlem i nybörjargruppen på RCFF, hur funkar den och får man svar där också, jag har ställt samma fråga i den som här.

henke2
2013-01-27, 10:58
Jag är inte speciellt duktig på att flyga helikopter.(om det nu är helikoper du menar, för en Solo pro 228 är väl ingen helikopter i normal bemärkelse egentligen) När jag började kunde jag ingenting, hade provat lite kompisars och det gick "sådär" minst sagt. Men jag ville prova på riktigt så köpte en Logo 600 V-bar med det ballaste som fanns/finns. Det var nästan som att fuska! Den beter sig exakt som i simulatorn och det tog inte många dagar innan jag rollade 3 rollar på raken, loopings, flip och flyga upp och ner.

Stort flyger så himla mycket bättre, men störtar man så är det betydligt dyrare och inte minst farligt. Men så extremt mycket enklare än allt smårappel.

Du kommer förmodligen inte gå och köpa prylar för 30000kr(få nybörjare gör detta), men svaret på frågan är att köp så stort du har råd med för det flyger bättre!

jocke1963
2013-01-27, 12:09
Träna på dessa manövrer till du känner dig säker:
http://www.rcheli.se/phpBB220/viewtopic.php?t=937&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Ålänning
2013-01-27, 19:57
Du kan uppgradera när du vill, typ som jag gjort, köpte en större heli som man ville ha, byggde den, ställde in den och gjorde den flygklar, sen flyger man när man känner sig så pass säker att man kan starta + hovra runt lite + landa (åtminstone) klanderfritt i simulator tex. En större heli går däremot sönder om landar dåligt och sen måste det köpas nya delar, repareras och så kanske det inte blir helt bra i fall nån del du inte bytt är lite sned osv... En helt annan nivå. =)