handdator

Visa fullständig version : Alfa Model A-4E SkyhawkHartmann
2013-02-12, 19:01
Vill slå ett slag för Alfa Model och posta några bilder på min A-4E Skyhawk som inväntar premiärtur när värmen kommit.

Har installerat Alfas 5-bladiga fläkt, driven av en Mega 16/7/4 på 3 celler, vilket förhoppningsvis kommer ge rejält med fartresurser.

368423684336844

sopwitharna
2013-02-13, 05:29
snygg!, fin färgsättning, ge en blänkare när du skall ut till T-landa så kan vi flyga Alfa och JP Skyhawk i rote :)

Hartmann
2013-02-13, 17:38
Tack, jag tyckte den gjorde sig bättre med lite färg jämfört med den från fabriken genomgående grå kulören. :)

Maskerna för målning av markeringarna hjälpte Stefano Corno på Bottega Creativa (http://www.bottegacreativa.it/) mig med, rekommenderar varmt att beställa masker därifrån då de var av riktigt bra kvalitet och gjorde målningsarbetet bra mycket lättare. Premiären får vänta på sig tills värmen är här.

Fredrik_W
2013-02-14, 08:36
Ta och kolla stötstängerna som går till skevrodren. På min Skyhawk så släppte limningen där stötstångsröret kommer ut ur vingen på ena vingen. Det gjorde att skevrodret inte gick tillbaka och modellen gick i backen. Det blev bara flis kvar. Fick dock en ny av importören. Byggde dock aldrig den nya utan sålde den något år senare som NIB.

// Fredrik W

Hartmann
2013-02-14, 11:07
Tack för tipset, dock redan åtgärdat. På Alfas modeller skadar det inte att alltid fixera alla stötstänger i båda ändar. I A-4:ans fall stärkte jag även upp kroppen med longeroner av balsa på insidan hela vägen från nosen bak till motorinfästningen.

Hartmann
2013-03-29, 09:12
Kunde inte invänta värmen, så det fick bli en premiär i kylan och blåsten nu på morgonen. Åkte ut till fältet vid 9 och tippade att någon skulle vara där för att kunna hjälpa mig med kastet vid första flygningen. Tji fick jag, i dubbel bemärkelse. Ingen där, och dessutom kallt och rätt ordentligt blåsigt.

Innan fingrarna stelnade totalt i kylan stoppade jag i acken och kollade så allt fungerade som det skulle, sen fick det bli en start iallafall. Helt odramatiskt stack den till skyarna rakt som en pil trots vinden. Rollarna är kvicka och raka (kör 40% expo på skeven), modellen loopar utan problem. Efter 5 minuter gick jag in för landning efter att trimmat in och sett vad modellen går för.

Inga egentliga överraskningar förutom att jag inte var helt beredd på att modellen inte alls bromsar in, så det krävs en bra bit mark för landning.

rekommenderar modell såväl som setup varmt. Nu ska jag tina fingrarna. :)

Hartmann
2013-04-01, 21:11
Ytterligare två flygningar genomförda, under mer uthärdliga väderförhållanden. Inte helt oväntat en angenämare upplevelse.

Inte helt van vid att landa den här typen av modell än så länge, men efterhand jag lär känna den kommer det säkerligen gå lättare och framför allt med lägre fart. Får experimentera mer när marken mjuknat något och gräset har mer av en dämpande effekt.