handdator

Visa fullständig version : Flügdag!Thomas
2013-02-16, 16:05
Tat, ta-daaa!!!

...Och nu blir det journalfilm!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uwLAU0QD6cI#!

Mycket precist mellan kärrorna...

bem
2013-02-16, 19:37
Jaha ja, Le Bourget 1967... då var jag bara 6 år. Flygintresset hade inte infunnits sig än för min del. Men fin flygning i filmen.
Nån som varit på Le Bourget utställning och uppvisning?

Thunderbirds uppvisningsgrupp med sina F-100 Super Sabre måste varit en syn att se. Att se en RC Jet av den bara det är imponerande (såg en på Karlskoga Jet meeting för nåt år sen, det var en imonerande syn när den flög).

Den "fyrkantiga" Skyvan som skymtade i filmen påminde mig om en i klubben i mitten på 1970-talet som scratchbyggde en sån med två 10-kubikare i (det största som fanns då), gul var den och jösses det var det största radiostyrda plan jag sett dittills. Den var nog bårtåt 2,5 meter i spännvidd om jag minns rätt.

Italienska uppvisningsgruppen med sina Fiat G.91 kom mig att dra mig till minnes att det finns en fin liten EDF numera från Sebart på just det planet.

Uppvisningsgruppen med sina Gnat plan kom mig att komma ihåg en kille i klubben (samma som hade den gula Skyvan ovan) som byggde en engelsk byggsats av Gnat med metanolmotor (troligen 10 kubikare) som satt i nosen (jetmotor fanns inte än till radiostyrda modeller). Tror det var en Cambrian Gnat byggsats. Röd och fin var den kommer jag ihåg.

Fransmännens uppvisningsgrupp med 8 st Fouga Magister såg mäktigt ut.

Amerikanarnas uppvisningsgrupp Blue Angel - vad hade de för plan? Kände inte igen planet.

/Bo