handdator

Visa fullständig version : Första turen slutade i krasch



Sipen
2013-02-27, 14:27
Idag var det dags för premiär tur med min DJI F550 Expert, som tur var tog jag bort min gimbal och testade utan! Allting har jag kollat så det är rätt (tror jag), kalibrerade om GPS utan problem, allting ok i naza assistant!
Startade i Atti mode och så fort den lättade stack den 20-30 meter upp och sedan stod den där, vad jag än gjorde så löd den inte riktigt, sänkte motor trottle och då sjönk den en aning, men steg sedan och drev bort!
De hela slutade med att den föll som en sten, och på sämsta tänkbara ställe! En plåt container på ett värmeverk!
Efter dom lotsat mig in på området, och hjälpt mig med stege, så hittade jag den!
Batteriet satt kvar, den blinkade rött!
1 motor flög av i snön, kabel av vid motorn, så det blir en ny, 4 proppar och 3 armar gick av!
Vad gick fel? Några tipps!

SteffeB
2013-02-27, 14:44
Hade du ställt in failsafen?

Sipen
2013-02-27, 14:54
Ja det har jag, har den på Go Home And Landing!

simonarvestrand
2013-02-27, 14:56
Men är radio/mottagare kalibrerad för detta?

Sipen
2013-02-27, 15:13
Jag har gått igenom allting gång på gång men kanske missat något? Har en Futuba T8J och kör SBus! Har Swich E 3 vägs på Gps Atti och M och Switch C på Home lock, Cours Lock och off och allt ser riktigt ut i Naza assistant! Har ställt in och testat Failsafe då jag slår av mottgaren, så går den till failsafe! Något mer?

simonarvestrand
2013-02-27, 16:43
Det låter ju helt klart som det är failsafe som slår i. det kan inte vara så att du av misstag fått till någon mix så du manuellt aktiverar failsafe?

Stiffe
2013-02-27, 17:29
Lät du den spara home position och hitta satteliterna innan du lättade ? för mig låter det som att den gick in i fail safe och steg till 20 m och sen visste den inte vilken home position den skulle återvända till ?? Kina ?

kan du koppla upp nazan i assistenten och posta lite bilder på dina inställningar ?

Sipen
2013-02-27, 17:52
Jag lät den stå tills den blinkade Gult (atti) switchade sedan till GPS så den blinkade grönt, sedan tillbaka till Atti (Gult) lyfte sedan ! Kan något blivit fel där!?

Stiffe
2013-02-27, 19:20
Jag lät den stå tills den blinkade Gult (atti) switchade sedan till GPS så den blinkade grönt, sedan tillbaka till Atti (Gult) lyfte sedan ! Kan något blivit fel där!?

Nja blinkade den snabbt grönt några gånger att den hade sparat home position ? det är inte huvudorsaken den ska ju inte gå in i failsafe utan något är fel mellan sändare och mottagare men det har påverkat att failsafen inte funkade som den skulle och den inte kom hem

Sipen
2013-02-27, 19:28
Den blinkade snabbt,sedan gick den över till normalt blink! Som jag fattar helt OK! Jag har ju testat starta motorer x antal ggr och allt verkat fungera, sedan då jag gav gas, hade tänk fått upp den och hovrat lite och känt mig för! Men den drog iväg så högt på en gång! Hur känsliga är dom för gas pådrag? dvs hur mycket måste jag gasa i % för denna effekt?
Jag skulle tippa på att jag drog upp den en bit över 50 %

Stiffe
2013-02-27, 21:06
Den blinkade snabbt,sedan gick den över till normalt blink! Som jag fattar helt OK! Jag har ju testat starta motorer x antal ggr och allt verkat fungera, sedan då jag gav gas, hade tänk fått upp den och hovrat lite och känt mig för! Men den drog iväg så högt på en gång! Hur känsliga är dom för gas pådrag? dvs hur mycket måste jag gasa i % för denna effekt?
Jag skulle tippa på att jag drog upp den en bit över 50 %

Beror på hur pigga motorer och setup du har :icon_wink: men det verkar som den sparat homeposition iaf

Sipen
2013-02-27, 21:19
Har Tiger 2216 900Kv och 10" proppar

Defuncta
2013-02-27, 22:05
Har du kontrollerat i naza assistanten så 3 vägs switchen så alla 3 lägen blir helt blå markerade och inte blinkar till?

Sipen
2013-02-27, 22:24
När du säger det, så har jag sett att dom liksom blinkar till ibland, nästa ggn jag kopplat in den så har dom inte det! Men har sett det! DÅ kanske dom ligger för nära då, och hoppat in i failsafe? Eftersom den steg som en raket från start till ca 20m!

2013-02-27, 23:18
Se till att du har 2 hack in på blått på alla lägen.
I atti och gps atti så hovrar den vid halvgas 50%

Sickan
2013-02-27, 23:32
Den blinkade snabbt,sedan gick den över till normalt blink! Som jag fattar helt OK! Jag har ju testat starta motorer x antal ggr och allt verkat fungera, sedan då jag gav gas, hade tänk fått upp den och hovrat lite och känt mig för! Men den drog iväg så högt på en gång! Hur känsliga är dom för gas pådrag? dvs hur mycket måste jag gasa i % för denna effekt?
Jag skulle tippa på att jag drog upp den en bit över 50 %

Med Nazan och WKMen så är mina farkoster väldigt "sega" eller om man vill lugna och fina i atti och gps atti. Har aldrig märkt att de drar iväg som raketer på gaspådrag, snarare att man undrar om de nånsin ska lätta :) eller för den delen sjunka.

När fail safe slår till så brukar de även då röra sig ganska lugnt, är min känsla.

--
S

Sipen
2013-02-28, 08:22
Låter som failsafe slagit in, men man är ju lite spänd då man kör första ggn, hade jag bara låtit den varit kanske den landat igen? Men i all hast så började jag röra spakarna lite hit och dit!
Kommer nya delar idag, så får jag sätta ihop den och se om det är något mer som gått sönder (hoppas inte)!Och sedan gå igenom setupen igen!

Lassekar
2013-02-28, 15:33
Hej Sipen!

Usch vilken otrevlig upplevelse med plattformen... :concern:

- Scenariot som du har varit med om gör att man får en liten klump i magen!

Hoppas att alla kan flyga sina plattformar utan incidenter, men det "verkar" som att det ingår som en del i hobbyn...

Jag tog det säkra före det osäkra när jag beställde min F450. - Det blev två extra armar, en extra motor och en bunt propellrar. :th_sur:

Lycka till på ditt nästa försök

/Lasse

P.S. Jag har aldrig haft F450 i luften, men snart är det dags. *Brr* D.S.

Sipen
2013-02-28, 21:10
Ja det var väl inte den start man ville ha, köpa ny delar direkt och ff inte flygit riktigt! Hoppas nu all elektronik och att inte någon till motor gått! Blir lite nervöst vid nästa test kan jag säga! Nästan så man vill ha någon "livlina" i backen!

Lassekar
2013-02-28, 21:17
Ja det var väl inte den start man ville ha, köpa ny delar direkt och ff inte flygit riktigt! Hoppas nu all elektronik och att inte någon till motor gått! Blir lite nervöst vid nästa test kan jag säga! Nästan så man vill ha någon "livlina" i backen!

Håller tummarna att det går bra!

:eagerness: /Lasse

Peterps
2013-03-01, 01:10
Det här e en variant...

http://youtu.be/1PugnRECTZQ

//Peter

Lassekar
2013-03-01, 03:47
Hoppsan!

Misstänker att gyrot på den stackars plattformen får ett frispel när den sitter fast så där... :rolleyes:

En god tanke, men!

/Lasse

Sipen
2013-03-01, 21:46
Har idag skruvat ihop allt igen, otrolig snabb leverans från Mikrokopter av ramar och Graupner propellrar! Motor från Rc Flight idag! Allt verkar ok! Nu är det bara att invänta näst test!
Peter

Mr J
2013-03-01, 23:34
Ursäkta en liten undran, men är det inte ganska bakvänt att börja provflygningen med en massa elektronsk assistans?
Det naturliga vore väl att flyga i manuellt läge tills allting är injusterat och funkar smärtfritt?
Därefter börja prova med en del assistans...

Man hör ju aldrig talas om att provflygningarna av ett nytt flygplan börjar med att testa autopilotens olika arbetslägen...

Jag har modellflugit länge, och även provat på multirotor lite grann, visserligen bara med KK1 & KK2, men jag skulle aldrig komma på idén att börja testa KK2-kortet med Self levelleling aktiverat.
Först gäller det det ju att få koptern att flyga ok helt manuellt, och när man är nöjd med beteendet så kan det vara läge på att testa automatiken.

SteffeB
2013-03-01, 23:47
Det är skillnad på naza, där fungerar atti läget bra direkt om man ställt in alla andra värden rätt. Det manuella läget är inte att leka med vad jag har märkt, har inte brytt mig i det speciellt mycket, alldeles för hetsigt. Tror inte Naza riktigt är gjort för att flyga i manuellt läge, där fungerar andra system bättre.

Flyg i atti och justera tills den funkar bra, sedan kommer gps:en funka bra om du ställt in cg rätt.

Mr J
2013-03-02, 00:01
Jag tycker ändå att det verkar bakvänt att vara beroende av automatiken.
Det vettiga måste väl ändå att vara att kunna behärska modellen i manuellt läge om något går snett, allt annat är ju som en olycka man bara väntar på ska inträffa...

Stiffe
2013-03-02, 00:37
Det är skillnad på naza, där fungerar atti läget bra direkt om man ställt in alla andra värden rätt. Det manuella läget är inte att leka med vad jag har märkt, har inte brytt mig i det speciellt mycket, alldeles för hetsigt. Tror inte Naza riktigt är gjort för att flyga i manuellt läge, där fungerar andra system bättre.

Flyg i atti och justera tills den funkar bra, sedan kommer gps:en funka bra om du ställt in cg rätt.

Vill inte heller rekomendera att prova i manuellt läge med Naza , det gjorde jag med min FW 450 det kostade 2 proppar direkt, jag har / hade inga manuella lägen i varken Nazan eller WKM , rätt eller fel ? , flyger nästan uteslutande i Gps läge , förstår din tankegång Mats men finns hjälpmedel så ska de användas för att få det så lättfluget som möjligt är min tankebana iaf

simonarvestrand
2013-03-02, 07:09
Manuellt är inga som helst problem men då är den som vilken rchelikopter som helst. Ingen självstab. Vinklar du vänster och släpper spaken så fortsätter den vänster precis som den ska.

Drar du full sticka bakåt så kommer den till slut hamna på rygg.


Mr.j. Nazan funkar faktiskt bäst att ställa in i attimode, sen kan man ju se i manuellt hur den beter sig om man pressar hårt men inget för nybörjare.

Kk2 m.fl går ju knappt ställa in i annat än manuellt

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Sickan
2013-03-02, 09:54
Manuellt fungerar alldeles utmärkt :) Går att leka nästa lika bra med Nazan som med CC3Dn, nästan ;)

Håller helt med vikten att "kunna" flyga sin maskin men för min egen del hade jag inte kommit igång utan det extra stöd som atti-mode gav.

Kanske hade jag gjort annorlunda idag med de erfarenheter jag har av att systemen jobbar emot en ;)

--
S

Sipen
2013-03-06, 21:56
En med liknande fel!
http://www.multirotorforums.com/showthread.php?9709-F-550-Naza-GPS-Rapid-Uncontrolled-Ascent

Testat nu utan proppar och får inte detta gaspådrag! Så det blir spännande test senare!

Lassekar
2013-03-07, 00:49
En med liknande fel!
http://www.multirotorforums.com/showthread.php?9709-F-550-Naza-GPS-Rapid-Uncontrolled-Ascent

Testat nu utan proppar och får inte detta gaspådrag! Så det blir spännande test senare!

Hej Peter!

Läste igenom inläggssidorna som hastigast, jag tror den medlemmen "b0nafide" har sitt problem i radion...
- Men som blåbär tror man bara, man vet inte riktigt. :huh:

Håller tummarna att det går bra

/Lasse

berthrsd
2013-04-03, 09:52
Manuellt fungerar alldeles utmärkt :) Går att leka nästa lika bra med Nazan som med CC3Dn, nästan ;)

S

Då vill jag se dig göra följande med Naza:


http://www.youtube.com/watch?v=C_WUNwZqfgQ&list=UUu35jxb40oqEXQexau79gxA& index=2

;)

Sickan
2013-04-03, 11:58
Då vill jag se dig göra följande med Naza:


http://www.youtube.com/watch?v=C_WUNwZqfgQ&list=UUu35jxb40oqEXQexau79gxA& index=2

;)

Haha :) Det fixar jag inte med något kort!

--
S

Skickat från min Nexus 4 via Tapatalk 2