handdator

Visa fullständig version : 3d-skrivare



Sidor : 1 2 3 4 5 [6]

Boopidoo
2015-02-23, 10:44
Tackar, har beställt! :)

UndCon
2015-02-23, 12:56
A4988 kan leverera lite olika Ampere ut beroende på version.

Boopidoo
2015-03-14, 19:21
Problemen är nu åtgärdade. Dels bytte jag stepper krets men sedan har jag även justerat strömnivåerna i både x- och y-led. Nu fungerar den finfint.

Kan tom vara så att den utbytta kretsen fungerade då jag inte testade att justera strömmen innan.

Boopidoo
2015-03-31, 10:11
Designat lite grejer till min QAV250. Lånade lite inspiration till mobiusfästet från Kajakmannens fäste (smög dock i lite ändringar). :)

Aeroguard
Två versionen, en utan öppningar och en med. Till skillnad från Lumeniers Aeroguard så är dessa mycket enkla att ta loss.http://www.thingiverse.com/thing:747542
http://fpvlab.com/forums/attachment.php?attachmentid=60316&d=1427712141&thumb=1 (http://fpvlab.com/forums/attachment.php?attachmentid=60316&d=1427712141)

Kamerafäste (justerbart i tippled)
Justerbart kamerafäste i tippled. För de vanliga 25x25mm kamerorna samt för samma kamera i plastskal. Passar i de existerande fästena i QAV250-ramen.
http://www.thingiverse.com/thing:747539
http://fpvlab.com/forums/attachment.php?attachmentid=60315&d=1427712141&thumb=1 (http://fpvlab.com/forums/attachment.php?attachmentid=60315&d=1427712141)

QAV250 Vilkat Mobiusfäste
Vilkar upp Mobius 10 grader.
http://www.thingiverse.com/thing:747473
http://fpvlab.com/forums/attachment.php?attachmentid=60314&d=1427712141&thumb=1 (http://fpvlab.com/forums/attachment.php?attachmentid=60314&d=1427712141)

51514

51513

UndCon
2015-03-31, 12:28
Trevliga modifikationer. Går det att få FPV-kameran som en liten gimbal? Det ser ut att bara saknas ett litet fäste för ett servo ;)

Boopidoo
2015-05-20, 08:17
Det är nog inga problem att limma ett servo på baksidan av kameran, några som sagt att de ska göra det men inte sett några bilder än. För min del så räcker det med att justera vinkeln men handkraft innan flygning.

Designade och skrev ut några nyttiga saker i helgen. Låg i hammoken och såg när ungarna hoppade i studsmattan. De blev varma och ville dricka, de hade redan vattenflaskor med sig som de placerat på kanten utanför nätet. Problemet var bara att när de studsade så rullade flaskorna ofta av från kanten. Sagt och gjort så gjorde jag några hållare för vattenflaskor/burkar/glas med genomrinningshål i botten. Nu efter några dagar med mycket hoppande och även dagar av mycket regnande så kan jag meddela att de fungerar mycket bra. :)

Trampoline Mug Holder: http://www.thingiverse.com/thing:831279

52418 52417 52419

tvbcom
2015-05-20, 08:32
524205242152422
Trevliga modifikationer. Går det att få FPV-kameran som en liten gimbal? Det ser ut att bara saknas ett litet fäste för ett servo ;)

Jag printade denna enkla servotilten till min mobius

bogieboy
2015-06-02, 18:32
Nån som testat PLA plasten på Kjell och company?

bogieboy
2015-06-07, 14:54
Nu har jag testat den svarta PLA plasten FRÅN Welleman köpt hos Kjell och kompani för 299:- Och efter två tre timmars printar Kan jag säga att den är helt ok.

Peter_L
2015-06-07, 20:25
Nu har jag testat den svarta PLA plasten FRÅN Welleman köpt hos Kjell och kompani för 299:- Och efter två tre timmars printar Kan jag säga att den är helt ok.

Men är den så mycket bättre än en rulle från t.ex Creedo eller nån annan leverantör att den motiverar ett nästan 50% högre pris? Och om den är det, vad är det som är bättre? Jag har köpt mängder med tråd från olika leverantörer för runt 200:- kilot, men jag är helt öppen för att beställa en rulle tråd hos Kjell om nån kan övertyga mig om att det är värt merkostnaden.

bogieboy
2015-06-07, 21:01
Nej tror ej den är bättre. Men när det är akut och det finns att köpa på byn så är det värt 100kr mer vilket man allt som ofta får lägga på frakt iaf. Jag var alltså i butik och köpte. Så det är ju inte direkt 50%

LAN
2015-06-08, 07:42
Apropå plast-inköp så kan jag rekommendera Hobbykings europalager och Esun-plast. Deras PLA funkar ypperligt, ABS funkar också helt OK i de vanliga färgerna, dock lite sämre kvalitet (luftbubblor) i silver ABS. Och mycket praktiskt med 0,5 kg spolar. Runt 150 kr per kilo exkl frakt.
Snabb leverans och låg frakt, tog 4 dagar och 120 kr i frakt för 7 kg paket.

Flahultarn
2015-06-08, 08:23
Sugen på att testa PLA med glasfyllning, någon som kört detta och kan rekommendera leverantör?

Boopidoo
2015-07-09, 21:23
Har designat lite saker på sistone. :)

QAV250 Kamerafästen för 30x30mm kameror samt PZ0420M. Passar även andra ramar som ex ZMR och andra som har likadana spår i övre och undre ramen som på QAV250.
53247 53248
30x30 cased cam mount: http://www.thingiverse.com/thing:916101
PZ0420M mount: http://www.thingiverse.com/thing:883295


QAV landställ både som vanliga ställ samt glidplatta som även skyddar PDB.
53251 53252
Landing legs: http://www.thingiverse.com/thing:883292
Skid plate: http://www.thingiverse.com/thing:891701


Hex wrench (M4/M5). Bra när det ska bytas proppar, välj mellan funky och funktionell. :)
53253
http://www.thingiverse.com/thing:906716


XuGong v2 landställ originalstället var ju helt otroligt kort så jag designade ett eget längre och fällbart ställ.
53254 53255 53256 53257
https://www.shapeways.com/product/JUUVN3YJS/xugong-v2-pro-undercarriage
http://www.thingiverse.com/thing:910958

Doorcracker
2015-07-09, 22:06
Sweet 😆

Boopidoo
2015-07-11, 10:15
Gjorde en revision på Atxhelis bullnose propcutter: http://www.thingiverse.com/thing:920081

53270

Jag tänkte göra en modifiering för även mindre proppar men vilken håldimension ska jag göra för proppen? Dvs för hur små proppar gäller 5mm, 5in eller 4in?

Boopidoo
2015-07-11, 21:40
En uppdatering av prop-kaparen som nu klarar av; 3 3,5 4 4,5 5 5,5 och 6 tum: http://www.thingiverse.com/thing:921114

53298

Boopidoo
2015-07-15, 09:52
Jaha och vad ska man göra nu då? Någon som har tips på hur man enklast avlägsnar smält och stelnad PLA som har fastnat lite överallt?

I morse såg jag att nozzlen var helt omsluten av smält och stelnad plast. Nederdelen var enkel att ta bort men det som sitter inuti verkar svårare. Allt orange i bilderna är smält och stelnad PLA.

53351 53352 53353

henke2
2015-07-15, 13:29
In med det i ugnen på 230grader

Boopidoo
2015-07-15, 13:41
Man riskerar inte att bränna sönder kablar etc då?

Jag funderade på att hetta upp nozzlen till 230 och inte ha någon kylning på. Då borde jag ju kunna dra ut den åtminstone?

Boopidoo
2015-07-15, 18:32
Nu är den igång igen. Jag värmde upp nozzlen och bryt försiktigt bort bitar som började bli mjuka. Efter ett tag gick det relativt enkelt att ta ut den. Det klurigaste var att ta bort plasten kring kablarna utan att skada dom men jag tror att jag lyckades, har gjort några utskrifter nu utan problem.

LAN
2015-07-15, 21:55
Frågan är varför du fått en plastansamling där, kan det möjligen vara ett läckage? Jag har själv precis gjort rent min hotend p g a matningsproblem och det fanns plastrester både här och där men inte ovanför värme-elementet som i ditt exempel, och definitivt inte i såna mängder.

Boopidoo
2015-07-15, 22:30
Ja det skulle ju kunna vara läckage men när jag sist såg till skrivaren så var utskriften gjord till ca 70%. När jag kom ner på morgonen så fanns ingen plast på plattan utan allt satt fast vid hotend. Så min teori är att utskriften lossnade från plattan men fastnade på hotend som smälte plasten. Den nya plasten som kom ut hade ingen väg att gå än upp.

När är det rengjort iaf. Har lyckats med ett antal utskrifter så jag är nöjd. Har haft lite småproblem me att få PLAn att fästa men det löser sig.

LAN
2015-07-15, 22:37
Ja, det låter som mer troligt än läckage, det såg ju ut att vara ganska mycket plast i den klumpen!

Angående att få PLA att fästa, har du testat Buildtak? Fäster nästan för bra när den är ny, men efter några utskrifter så håller den kvar plasten fint men samtidigt lätt att lossa. Mindre föremål kräver ingen uppvärmning av plattan, för större kör jag 60 grader. Har printat minst 50 olika jobb på min innan den började bli sliten, både PLA och ABS.

Boopidoo
2015-07-16, 00:36
Jo jag kör buildtak på min Solidoodle 3. Den får jag nog fortsätta med för nu pajade den andra termistorn. Den första lade av efter ca 15-20 utskrifter och reservdelen jag fick i utbyte räckte ungefär lika länge. Skräp!

Airwide
2015-07-20, 11:45
En uppdatering av prop-kaparen som nu klarar av; 3 3,5 4 4,5 5 5,5 och 6 tum: http://www.thingiverse.com/thing:921114

53298

Har du möjlighet att tillverka och skicka en prop cutter till mig? Skicka ett PM om du inte vill svara här.

Boopidoo
2015-10-25, 14:25
Är det någon som vet om det fungerar att ansluta en 3d skrivare till en print server? Syftet är att göra skrivaren tillgänglig på nätverket och slippa vara ansluten till dator via usb.

Stompp
2015-10-25, 14:39
Kolla Repetier. Det finns en weblösning för den. Går bra att köra på en RPi tex.

UndCon
2015-10-25, 17:08
Vanligast är väl RPi som Stompp nämner ovan.

Boopidoo
2015-10-26, 06:08
Ok det är alltså Rasperry Pi som gäller istället.

Håkan
2015-10-26, 07:05
Octoprint finns också.

UndCon
2015-10-26, 08:57
Ja, du kopplar in en Rpi mot din skrivare

OctoPrint (http://octoprint.org/) fjärrstyr via webbgränssnitt

En Rpi och USB-wifi-sticka är vad som behövs om du vill köra den trådlös.

Stompp
2015-10-26, 11:51
Cool med Octoprint :) Har inte stött på den tidigare. Kör Repetier Host och har lekt lite med Repetier Server, men har inte så mycket nytta av den hemmavid ;)

R.I.P.ieces
2015-11-08, 12:32
Hej
Är helt ny på det här med 3D-skrivare. Har köpt mig en Reprap som jag har stora problem med. För det första så brann nätaggregatet upp. Köpte ett nytt kraftigare. Sen har jag haft problem med att den hänger sig. Verkar som om den tappar usb-kopplingen till datorn. Testat med både PC och Mac. Testade nu senast med att köra minneskortet direkt i printen men det gör ingen skillnad. Nån som har nån idé på vad som är fel?


https://www.youtube.com/watch?v=YrAW5XFT6uM

Borren
2015-11-08, 16:06
Är det någon som vet om det fungerar att ansluta en 3d skrivare till en print server? Syftet är att göra skrivaren tillgänglig på nätverket och slippa vara ansluten till dator via usb.
Nej. Det funkar inte hehe. Men bara tänkt... Kör en raspberry pi och octoprint så e du hemma

Håkan
2015-11-08, 21:27
Hej
Är helt ny på det här med 3D-skrivare. Har köpt mig en Reprap som jag har stora problem med. För det första så brann nätaggregatet upp. Köpte ett nytt kraftigare. Sen har jag haft problem med att den hänger sig. Verkar som om den tappar usb-kopplingen till datorn. Testat med både PC och Mac. Testade nu senast med att köra minneskortet direkt i prinsen men det gör ingen skillnad. Nån som har nån idé på vad som är fel?

https://www.youtube.com/watch?v=YrAW5XFT6uM (https://youtu.be/YrAW5XFT6uM)

Det är inte lätt att veta men eftersom du nämnde nätagg så är det så att om du matar både motorer, värmare och cpun från samma 12V nätagg så får den spänningen inte variera för mycket. Ett vanligt litet nätagg för led-slingor på 250W orsakade stopp för mej med nån/några timmars intervall. Halvvägs in i printen typiskt blä. Två sätt, bättre kvalitet på 12V, eller skilj på 12V till värme mm och 5V bra stabiliserad ström till cpun. Det räcker med nån ampere, det drar inte så mycket 5V.
Det är ju inte alls säkert det är detta men kan vara värt att kolla upp.

R.I.P.ieces
2015-11-08, 22:11
Tänkte på det när jag köpte det nya nätagget så jag slog till på ett 320w 26.5 A. Så jag tycker det borde räcka till?
Hur gör jag för att skilja på spänningen till cpu? Har ju bara en ingång på kortet. Ett Melzi vad jag lyckats komma fram till.

Håkan
2015-11-09, 08:07
Vet inte för Melzi, har bara använt Ramps och där finns en diod som ska vara eller inte vara.
Det är inte säkert vi har samma typ pav nätagg, det jag hade var ett billigt från ebay som det finns i drivor av.
Jag testade några stycken och alla ville stanna då och då. Jag tittade på spänningen i oscilloskop och det var spikar på flera volt både uppåt och neråt och var jag förstår så har det blivit en spik nedåt så lågt att cpu har hakat upp sej.
Jag bytte först till et 10A från kjell men det var inte alls gjort för 10A utan kanske 3A, fast det funkade ok. Och sen skaffade jag ett servernätagg och gjorde om och sedan dess har den bara gått, längsta utskriften är väl tre dygn. Men att den stoppar har jag glömt bort, det gör den inte längre. Så var det för mej.

R.I.P.ieces
2015-11-26, 22:30
Vet inte för Melzi, har bara använt Ramps och där finns en diod som ska vara eller inte vara.
Det är inte säkert vi har samma typ pav nätagg, det jag hade var ett billigt från ebay som det finns i drivor av.
Jag testade några stycken och alla ville stanna då och då. Jag tittade på spänningen i oscilloskop och det var spikar på flera volt både uppåt och neråt och var jag förstår så har det blivit en spik nedåt så lågt att cpu har hakat upp sej.
Jag bytte först till et 10A från kjell men det var inte alls gjort för 10A utan kanske 3A, fast det funkade ok. Och sen skaffade jag ett servernätagg och gjorde om och sedan dess har den bara gått, längsta utskriften är väl tre dygn. Men att den stoppar har jag glömt bort, det gör den inte längre. Så var det för mej.

Har nu fått ett nytt Melzikort ifrån säljaren. Det visade sig vara fel på det första jag fick.
Nu till nästa bekymmer... Lyckas inte kalibrera skiten! Varje gång jag kalibrerar efter konstens alla regler och youtube filmer med mm så att allt känns bra men..... Det är nu det spännande händer, den glömmer bort allt jag gjort och börjar printa en liten bit ovanför plattan... så jag gör om alltihop igen, kollar i programmet för att se om jag kan komma på nåt jag gör galet där men kan inte för mitt liv hitta vad som blir fel hela tiden. Känns ju som om det är nåt JAG gör... Har kollat varenda liten skruv på hela printen så att allt sitter fast och inte kan flytta på sig....

TIPS någon???

UndCon
2015-11-27, 10:57
Är du säker på att du sparar efter kalibreringen?

Länge sedan men är det M500 för att spara resp M503 för att läsa nuvarande config?

Beror på programvara?

Flahultarn
2015-11-27, 12:14
Först M502 och sen M500 för att spara. Men jag hade ett märkligt fenomen som jag inte hittat orsaken till.

På en Mini-Kossel, auto-levelleringen innan print ger ett lutande plan trots att det är kalibrerat, också efter konstens alla regler, OCH sparat. Värdena från kalibreringen ökar från innerkant och utåt och det diffar ca 0,5 mm. Men jag har löst problemet genom att koppla bort auto-probningen. Måste försöka hitta orsaken. Har varit i kontakt med think3dprint3d.com/ och det var uppenbarligen ett känt problem som drabbar en del. Dom misstänkte att det är något med probens konstruktion som spökar!

UndCon
2015-11-27, 14:55
Ja, det verkar vara något skumt där om inte probens värden är korrekta.

Boopidoo
2016-03-10, 14:02
Inte så mycket uppdateringar sista tiden. Jag har, efter många modifieringsförslag, uppdaterat min propcutter-design så att alla borde bli nöjda. Nu finns hål från 2.25 till 7in med 0.25in steg.
57590 57589
Ladda ner: http://www.thingiverse.com/thing:1404917
Beställ: https://www.shapeways.com/product/MZ92JL9LJ/bullnose-prop-cutter-for-dremel-2-25-7in

henke2
2016-03-10, 19:05
Har just vevat igång en formlabs From2. Kul sak som bygger fina prover, men som klär in biten i support ungefär som en Reprap... Man förstör proverna när man rensar supporten. Man kan heller inte orientera bitarna som man vill utan måste bygga allt ståendes på dess absolut värsta högkant. Plana ytor körda horizontellt är big no no, blir bara en smörja då.

Följer med en trevlig och ganska snabb slicer samt ett riktigt riktigt fint touchinterface.

Men det är en kul sak som printar jättefint om man gillar att pilla support.

Kostar tydligen bara 32papp och det får man nog säga är prisvärt trots allt. Materialet ca 1500kr/kg, som hittat jämfört mot objet och fortus :-P

https://www.youtube.com/results?search_query=formlabs+form2

JB
2016-03-10, 20:34
Hej Henke
Testa http://software.materialise.com/magics
Grymt bra program som vi använder oss av på Arcam för att förbereda filerna innan bygge.
Vi har inte stött på något som inte går att lösa med Magics.