handdator

Visa fullständig version : Varning vid uppdatering av FrSky modul!



SteffeB
2013-03-06, 12:01
Uppdaterade min DJT modul häromdagen och såg att det fanns två versioner av mjukvaran.

Det som skiljer varianterna åt är hur failsafen fungerar. På den ena versionen fungerar det "som vanligt", dvs ställ in radion som du vill ha den i failsafe- tryck på liten knapp på mottagaren. På den andra versionen räcker det med att trycka på en knapp direkt på modulen. Farligt! Kommer du åt knappen av misstag ställs alltså failsafen om.

Det jag reagerade på var att versionerna är felmärkta i manualen! Testa failsafen efter du uppdaterat så du får in rätt version!

Boopidoo
2013-09-22, 20:52
Det är väl bättre om FS ställs via på sändarmodulen? Så är det på TSLRS och enligt mig otroligt mycket bättre just då jag får direkt kontroll över exakt hur jag vill ställa FS. Underbart att FrSky har börjat med detta också. :)

SteffeB
2013-09-22, 23:03
Klart det finns fördelar!

...men det vore ju bra om det inte var så lätt att komma åt knappen på modulen... Ingen höjdare om failsafen på t.ex. min Naza multicopter hamnar fel av misstag. Då kan det gå illa om/när den verkligen behövs.

Som sagt, versionerna är felmärkta. Det var väl det som var grejen. :)

Boopidoo
2013-09-22, 23:06
Det är klart, man kanske får modda dit kanter på sidorna av knappen så att den blir försänkt och mindre lätt att komma åt av misstag. Så är det ex på TSLRS.

SteffeB
2013-09-22, 23:11
Ja, hade det varit samma typ av knapp som på mottagaren hade det varit lugnt. Nu sitter knappen utanpå...

numnutchris
2013-09-23, 10:14
Verkar finnas olika knappar på modulerna; ena jag har har knapp som sticker ut mennas den andra ligger i höjd med skalet, dvs behöver naglar eller nån pinne för att komma åt trycka; pinne har blivit tillbehör till fältväskan... :D