handdator

Visa fullständig version : Servot heldött



uffe
2013-03-06, 13:29
Har byggt min första multirotor ( tricopter ) Dadde-modell, med KK2 kort.
Problemet är att servot rör sej ej ur fläcken,, allt annat funkar som det ska, men servot på kanal 4.heldött.Progr. tricopter inställt

Servo OK testat med annat servo,har jag missat något i programeringen?? eller är kortet felaktigt??

Tacksam för tips
/Ulf

DennanHMFK
2013-03-06, 13:49
Servot fungerar inte försen man börjar gasa upp.
På frugans tri, med kk är det så varjefall.

Om det inte lirar då, testa och lägga om mjukvaran, kanske blev något litet fel på överföringen.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

uffe
2013-03-06, 14:45
Hjälper ej att gasa upp,,ser på displ. att signal från sändare finns i kortet till Rudder,men ingen rörelse på servot
/Ulf

DennanHMFK
2013-03-06, 15:23
Hmm. Ja då vet jag inte tyvärr. :-(

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

uffe
2013-03-06, 19:01
FELET HITTAT .
Avbrott i kretskortet ,man matar ju in pluss-minus 5 v från ESC till motor 1, anslutningen .därifrån till övrigt går i kretskortet,
där finns alltså ett avbrott.
Har gjort överkoppling för test och då funkar det ,
Blir att ta loss kortet och göra rep på undersidan.
Kortet är nytt inhandlat från HK ,men det kan tydligen vara fel på nya grejor oxo

Tack för ditt svar Dennan,,

MVH Ulf

DennanHMFK
2013-03-06, 21:02
oh najs att du hittade på vad som felade. :)

laga det nu och sen flyyyyg! =D

uffe
2013-03-08, 11:41
oh najs att du hittade på vad som felade. :)

laga det nu och sen flyyyyg! =D

Nu är den provflugen , men mycket trimjobb återstår för att få den som jag vill,men nu finns det hopp

DennanHMFK
2013-03-08, 12:15
Ja det är lite att justera och trimma.
Frugans tri flyger, men inte så hon vill.... Än. Hehe

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2