handdator

Visa fullständig version : Multirotor GCS/Simulator??Zenobite
2013-03-15, 12:56
Hej!
Första posten här, och osäker på vart jag skulle lägga den....så det fick bli här, flytta den till "rätt" kategori om så önskas. Nog om det, nu till någon fråga eller två.

Efter att ha flugit multirotor/fpv något år tänkte jag att jag skulle ge mig på ett project att bygga mig en större multicopter med en riktig GCS byggd i en transportbil, själva andvändningen för projectet skulle mest vara till för vilt/person eftersök eller något liknande, jag har "lite" koll på fpv produkter....men jag tar gärna del av era tips och åsikter i ämnet! Så nu till planen.....

Själva rotorn kommer att vara octo baserad, med 2812 motorer.....ramen har jag redan byggt, ett extra delux hemmabygge i aluminium, typ 1000mm, hembyggd kullagrad gimbal osv.

Fpv setup...det är nu jag skulle behöva nått/några tips, min tanke var att på något sett använda kunna använda 3 st fpv cams, samtidigt till 3 fasta skärmar i mitt GCS fordon, dom 3 kamerorna skulle vara placerade vänster om centrum "pinnen", på centrum "pinnen" och till höger om centrum "pinnen", ehhh.....tror jag får lägga upp en bild, det lät lite oklart. Så min fråga var då följande, är det någon som har koll på Diversity Motagarna....har hittat en 4-kanalig som mest, skulle vara riktigt smart/bra om det funkat med 4 olika sändare, då hade man ju kunnat använda kanal 4 till gimbal kameran. Finns det någon möjlighet över huvudtaget att göra något liknande min plan med att bara använda 5.8ghz????

Tips välkommna!!!!

/mvh Jolla

Kenneth E
2013-03-15, 15:04
Är du i skogen rekommenderar jag inte 5.8 GHz.

Roligt med vilda projekt.