handdator

Visa fullständig version : Turnigy 9x och open9x



bosv
2013-03-27, 22:34
Hej

Nu har jag kanske tagit mej vatten över huvudet.
Har en tid flugit F450 med Naza och en Hitec radio.
Allt fungerar OK.
Men sen har jag förläst mej på webben och skaffat en Tunigy 9x som jag
byggt in Frsky:s modul i. Har också smartieskortet för programmering.
Jag har läst in Open9X(svenska) med hjälp av Compagninon. Allt verkar OK.
Prövar alla kanaler med ett löst servo - funkar.
Försöker sen mej på min F450. Men får CFG_ERR(8).
Alla 4 styrkanalerna hoppar och jag har ingen kontakt med dom via
assistenten. Dock fungerar 3-läges switchen för gps-atti-man. Har också
justerat den i radion för att hamna rätt. Har också provat dom tre potarna,
fungerar också.
Fattar nada. Är väl för dum.
Är det nån som har ideer vad jag gör för fel ?

/bosv

Fluf
2013-03-27, 23:03
Spontant - Testa att justera PPM frekvensen till något annat än 22ms (tror det är default)

(kör snarlika er9x själv)

2013-03-27, 23:08
Har du ställt in rätt receiver type?

UndCon
2013-03-28, 10:44
Jag håller med Fluf - testa att ändra PPM frekvensen något. Har själv haft liknande problem på min...

bosv
2013-03-28, 11:29
Spontant - Testa att justera PPM frekvensen till något annat än 22ms (tror det är default)

(kör snarlika er9x själv)
hej
Tack för svaret.
Vad ska jag ändra till lägre eller högre? På min TX var 22,5 ms default. 300 mikros separaror och signalpolaritet minus.
Vad jag läst mej till så är signalen 18ms info + 2 ms kontrollsignal. DVS 20 ms lång. Sen pulsseparator 300 mikros.
Har provat med lite olika PPM frekvenser men ingen skillnad.

Undcon hur mycket ändrar du för att prova?

/bosv

bosv
2013-03-28, 11:33
Har du ställt in rätt receiver type?
Vad är rätt? Har FrSKY D8R II plus.
När jag sätter PPM i Naza sw händer inget. När jag ändrar till Tradition fungerar 3-way switch.

/bosv

2013-03-28, 12:08
Med standard firmware har den mottagaren inte cppm, så det är tradition du ska använda

bosv
2013-03-28, 20:40
Hej

Ändrade PPM frekvensen till 26 ms och nu funkar det.
Tack för svaren.

ps
Finns det några nackdelar med denna ändring

/bosv

UndCon
2013-03-29, 15:50
Om din PPM signal inte blir rätt så kommer radions input inte stämma överrens med vad servona går - typ osynk...

det kan bli konstiga fel och jag var tvungen att ändra på mina Fr-sky programmeringar. Tror jag satt 18ms på dem...(minnet kan svika)

SteffeB
2013-03-29, 16:01
Det här kan kanske vara av intresse:

http://diydrones.com/m/blogpost?id=705844%3ABlogPost%3A984615