handdator

Visa fullständig version : Gopro 3 för fpv, bilden försvinner.



Fredda
2013-04-10, 16:09
Har hållit på o strulat med gopro 3 (silver) och fpv ett bra tag nu.

Jag har skaffat en kabel som man kopplar i usb-porten på kameran o sen vidare till sändaren (som i detta fall är immersionrc 5,8 GHz)

Mottagare är motsvarande modul som sätts direkt i mina fatshark dominator.

Jag har jättefin bild i c:a 3 minuter, sen blir det svart, precis som att utgående videosignal från bara skulle försvinna från gopron. Det enda som hjälper för att få tillbaka bilden är att stänga av kameran o på igen.

Har testat säkert 100ggr, och alltid efter 2-4 minuter så försvinner bilden.

Har även testat detta på mitt 1,3ghz system, resultatet är exakt samma.


Någon mer som erfarit detta, o vad gör man åt det?

Har senaste uppdatering i kameran.

Kenneth E
2013-04-10, 16:19
Du har nog problem med ditt SD kort, min gjorde likadant tills jag blåste kortet och då fungerade det igen.

Balsa regn

Fredda
2013-04-10, 17:48
Med blåsa menar du formatera, på finsvenska? :)


Du har nog problem med ditt SD kort, min gjorde likadant tills jag blåste kortet och då fungerade det igen.

Balsa regn

SteffeB
2013-04-10, 18:15
38177

Kenneth E
2013-04-10, 18:47
Det känns som om någon får klara sig själv, lycka till.

Fredda
2013-04-10, 19:08
eh, jaha. Förlåt att jag ställde frågan.

SteffeB
2013-04-10, 19:21
Ojsan. Var inte meningen att reta upp någon, såg bilden på facebook idag och tyckte den var lite kul.

Kenneth E
2013-04-10, 20:31
Det fungerade bra med att endast radera filerna på SD-kortet. Jag behövde inte formatera om kortet i allafall.

Lycka till

Fredda
2013-04-11, 12:04
Allt på kortet raderat. Har även testat med ett annat kort ( båda class 10 ) , men problemet kvarstår.
Verkar va många som har problem med detta, så det är väl bara o acceptera att gopro 3 inte är tillförlitlig som fpv-kamera, trist.

Kenneth E
2013-04-11, 12:59
Det är fler som har samma problem som du, ta kontakt med säljaren där du köpte kameran. De får lösa problemet åt dig.

UndCon
2013-04-11, 15:04
GoPro har tyvärr haft problem med detta i flera versioner -kör alltid med separat FPV kamera

//UndCon

Boopidoo
2013-04-13, 20:13
Har ni testat RV-kabeln för GoPro, den ska enligt uppgift fungera för GP1-2-3.

Fredda
2013-04-15, 08:53
Har ni testat RV-kabeln för GoPro, den ska enligt uppgift fungera för GP1-2-3.

Inte jag iaf, vad är det för kabel?

Sickan
2013-04-16, 12:56
Inte jag iaf, vad är det för kabel?

Vet inte det är denna han menar men den fungerar fint för mig på tvåan och trean.

http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=64&products_id=323

Det är bara ett problem och det är att den sticker ut lite för mycket på baksidan. Det gör att jag inte kan ha den på alla plattformar.

--
S

Skickat från min Nexus 4 via Tapatalk 2

HangerS
2013-04-16, 16:15
Du kan för skoj skull testa att slå på OSD´n i kameran om du inte har den igång.
Jag hade liknande fenomen när jag körde med gopron som fpv kamera. Dock så slutade den dumma sig när jag hade kamerans OSD igång.

Kan dock rekomendera separat fpv kamera då GoPro´n inte är tillförlitlig nog med nuvarande firmware samt att det är en liten liten fördröjning i "live" feeden.