handdator

Visa fullständig version : Dåliga vibbar!bjerred
2013-05-14, 21:56
Ibland ger min lågpriskamera MarQuand ACTION CAM HD 720P (numera Rollei Bullet Youngstar?) från Jula hyfsat resultat. Kameran vilar på skumplast och hålls med gummiband. Jag tror mig montera på samma sätt vid varje uppstigning. Trots det ger en del flighter vågor genom bilden. Kolla lyktstolpen, samma stolpe men från närliggande rutor i en och samma video!38832
Vibrationer?
I så fall är det naturligtvis bäst att bli av med dem, för då försvinner en felkälla, som kan ställa till mycket.
Men nu vill jag först nöja mig med att räta upp lyktstolpen!
Specialdämpare finns till GoPro, men jag har inte sett något till min lågpriskamera. Är moongel bättre än skumgummi? Google skickar mig till musikaffär för självhäftande kuddar, 4 för 9 euro!
"Fyrkantig dallrig gelebit som du lägger på trumskinnet - dämpar kanonbra".
Öronproppar?
38833
Tacksam för synpunkter!
Lars
Tillägg:

Hittade denna undersökning.
38835

Rött: moongel, blått öronpluggar.


http://www.youtube.com/watch?v=TMcUXRPpTJ4

HangerS
2013-05-15, 07:36
Har testat både foam och öronproppar på discon innan det slutade på moongel.
Moongel är rätt så dyrt men det går inte att jämföra med någon av dom andra sätten jag testade.

Köpte min moongel på trummslagaren.se men det går att få tag på något billigare på ebay om man letar lite.

Jag har även satt ett par distanser på stolparna bakom kameran mer info här:
http://fpvlab.com/forums/showthread.php?15401-Gopro-3-damping-Try-3&p=256832#post256832

Men ändrade öronpropparna till moongel bitar både på distanserna jag satt bakom kameran och under den.

//Jacob

Sickan
2013-05-15, 08:46
Precis som Jacob skriver, på Discon är det Moongel som gäller. Räknar man samman allt jagande och tester med annat så blir nog Moongel det billigaste alternativet. Jag önskar jag jag skaffat det direkt :) Jag har iof funderat på såna slemmiga saker som känns som Moongel som finns i automater för barnen, ibland på affärer. För fem kronor får man en spindel eller något annat roligt som känns som Moongel.

--
S

Fluf
2013-05-17, 13:13
Få saker är iofs så bra som att ballansera motorer och proppar rätt från början.

En motor åt gången, börja med bara motorn innan du sätter på en propeller.

För att att få hög upplösning på känsligheten av vibrationer, fäst en liten spekel på armen/bommen nära motorn, lys på den med en laserpekare som sitter fast och fånga reflektionen på ett papper (gradera gärna pappret som en måltavla).

Ett lätt sätt att ballansera en motor är att sätta ett buntband runt motorn, klumpen där låset är väger lite mer än övriga bandet. Prova olika positioner på buntbandet och se var du får minst vibrationer, lägg till ett buntband om du behöver mer ballansering. Fixera buntbandet med lite CA + kicker/activator.

En känslig prop-balanserare är värt att investera i, men vid avsaknad av det kan du använda samma lasermetod och testa med vanlig hushållstejp på bladen för att få en optimal ballansering per motor och blad.

peterbat
2013-05-17, 13:45
Håller med nedanstående talare:

Att ballasera propellrarna är det viktigaste man måste göra för att få ordning på vibrationerna! Har själv haft "vanliga" proppellrar och ej fått dem bra hur jag än gjort, märkte att deras centrum inte ligger helt i mitten av navet vilket gjorde att hur mkt man än ballansera så kastar propellern ändå vilket aldrig går att få bort! Köpte till sist Graupners E-prop och med lite handpåläggning så blev den helt fri från vibrationer!!!

Min gimbal sitter direkt fastskruvat på chassiet och har nuförtiden ingen dämpning överhuvudtaget och har en bild som man bara kan le åt!

MVH
Peter