handdator

Visa fullständig version : Utländska hobbybutikerteamleader
2013-05-29, 19:54
Hej

Jag har aldrig handlat någon heli från utlandet, förutom den begagnade KDS 450 SV jag köpte av en medlem på detta forumet och som kommer från HobbyKing, men jag tänkte prova någongång det ska ju vara billigare från utlandet, gärna ett EU - land också för då slipper jag tullavgiften. Så om någon här har erfarenhet från utländska RC - butiker får ni gärna tipsa mig på någon bra som har PayPal loggan som det säkraste kortet, jag har ett PayPal konto också, själv har jag hört att Ebay och HobbyKing ska vara bra nätbutiker.

dvogonen
2013-05-29, 20:26
Ebay är mer ett slags torg där hela världen köper och säljer varor. Där finns både bra försäljare och dåliga.

HobbyKing har etablerat lokala affärer i EU. Varor man köper i dessa är både tullade och momsbelagda. Man gör alltså rätt för sig på alla sätt. Konstigt nog är priset inte mycket högre än att köpa direkt från HongKong. Frakten är dock mycket lägre och det går avsevärt snabbare att få hem grejorna. HobbyKing Holland har klart bäst fraktpris.

Jag handlar i princip uteslutande från HobbyKing Holland numera. Tyvärr saknas en hel del i deras sortiment. Men jämfört med vad jag kan få tag i på orten (Stockholm!), så är utbudet fantastiskt. Hobbyhandlarna lokalt har fastnat i 1997 och fyller affärerna med leksakshelikoptrar, nitrometanmotorer och beklädningsplast. Ja, jösses...

Medeashusse
2013-06-15, 23:10
Allvarligt, finns det verkligen inga konkurrenter till Hobby King, som håller samma prisnivå, standard och storlek på sortiment?
Har kollat runt men hittar inget som jag vill skicka iväg några större pengar till utan rekommendationer.

Några tips?

grand14
2013-06-16, 06:09
http://www.lindinger.at/en/Home är bra

McRegor
2013-06-16, 08:44
Att hitta en RC-shop men samma sortiment och samma generella prisnivå som Hobbyking är nog svårt. Jag har handlat en hel del ifrån http://www.giantshark.co.uk/index.php och det har fungerat bra. Hyfsade priser och likaså hyfsad fraktkostnad. Har inte köpt modeller utan mindre grejor som t ex ackar, motorer, fartreglage och servon. Dock kan det vara problematiskt att köpa större ackar därifrån numera har jag förstått och det har nåt med flygfrakt och LiPo att göra. Annars säljer dom bl a Gens Ace-ackar vilket inte är fy skam...:)
Roger

cykelbud
2013-06-16, 17:44
Hej,
Jag köpte en rökpump på http://www.rchobby-avenue.co.uk/, den är inte så välsorterad som hobbyking men ligger i EU och det är fraktfritt på allting. Funkade bra för mig.
Lycka till
Mvh Anders

Fiesler167
2013-06-16, 20:46
Hej.

Her er lidt at vælge imellem:

Firma Staufenbiel Tysk firma, har butik i Lübeck, Hamburg samt online shop

Modellbau Lindinger Østrig - god online shop

Probuild Aircraft Limited Alt hvad du skal bruge har de - næsten

RC World ltd Engelsk web shop

Sussex Model Centre Engelsk Online butik

United Hobbies - Hong Kong Troværdig online handler

Hobby World Europe Ltd. Trading as Meget stort udvalg - London adresse

Chief Aircraft (USA) Mange kvalitets vare

Schweighofer Onlineshop Stort udvalg af modelfly inkl. tilbehør

Fun Modellbau - Tyskland Mest i stormodeller og tilbehør

Benzin motor RCGF (billig ende) tysk side

Flugmodellbau-Berlin Tysk side med specialiteter

Just Engines Motor specialisten Engelsk side

Scale Wings Så kan de ikke fås bedre

Danmark:

Teknikken (Søllested)

Avionic gammel i faget

Head RC Specialforretning for elektro og svævemodeller

Rotordiscen Helikopter specialisten

Hobby Queen i Nykøbing F.

LC Models 
Hjemmehørende i Holte

rf4
2013-06-16, 20:56
En bra asiatisk handlare med fri frakt är Rctimer. Har begränsat sortiment, mest tillbehör, men har alltid fungerat bra att köpa från. http://www.rctimer.com (http://www.rctimer.com/)

Medeashusse
2013-06-16, 21:11
Ahaa! Vad bra!
Mera, mera! Bara ös på! :thumbup: :)

Det kan vara bra att ha en liten länksamling för oss oinvigda nybörjare. Om man inte varit med innan är det svårt att veta vilka ställen som fungerar att beställa ifrån. Även om det inte är billigare så kan det finnas en modell, manick eller mackapär som är svår att få tag på i Sverige.

Fluf
2013-06-16, 21:16
Kan inflika att sortimentet i HobbyKings Tyskland och Holland lager är tullade/momsade och klara och standard fraktpriser men rätt bra frakttider.

Med tull/moms från HK beror alltså på vilket lager du beställer från.

numnutchris
2013-06-16, 21:52
Trådskaparen kanske kan samla länkarna o redigera 1:a posten så man har en lista framöver...

http://www.der-schweighofer.at/

också österrikare, brukar funka bra.

Och en britt till:

http://robotbirds.com/

Carl
2013-06-17, 07:11
Här finns några till!

HOBBY AFFÄRER I EUROPA

HÄR KAN DU HITTA RC PRYLAR SOM ÄR UPP TILL 50 % BILLIGARE ÄN VAD DE ÄR I SVERIGE

BELGIENRC MARKET HOBBY BUTIK

DANMARKELECTRIC FLIGHT EQUIPMENT HOBBY BUTIKPITCH HOBBY BUTIKROTORDISC HOBBY BUTIK

ENGLANDALS HOBBIES HOBBY BUTIKINWOOD MODELS HOBBY AFFÄRJUST ENNGINES HOBBY BUTIK FÖRBRÄNNINGS MOTORER, DATA OCH RECENSION PÅ ASP, LEO, MVVS OCH ROSSIMIDLAND HELICOPTERS HOBBY BUTIK HELIKOPTERPRO BUILD HOBBY BUTIK SOM HAR MYCKET TILL F3ASLOUGH RADIO CONTROL MODELS HOBBY BUTIKSUSSEX MODEL CENTER HOBBY BUTIK NYFRANKRIKEARESTI MODELISME HOBBY BUTIKTOPMODEL HOBBY BUTIK

TYSKLANDANDYS HOBBYSHOP HOBBY AFFÄRHÖLLEIN HOBBY AFFÄRMODELLTACHNIK LORENZ HOBBY AFFÄR SOM ÄR INRIKTAD PÅ STÖRRE PLANMODELLBAUZENTRUM LEIPZIG HOBBY BUTIKSTAUFENBIEL HOBBY BUTIKVOLTMASTR HOBBY BUTIK NY

ÖSTERRIKELINDINGER HOBBY BUTIKSCHWEIGHOFER HOBBY BUTIK


--------------------------------------------------------------------------------


HOBBY BUTIKER OCH GROSSISTER I USA

CENTRALHOBBIES HOBBY AFFÄRCHEAP BATTERY PACKS BATTERIERESPRIT MODEL HOBBY AFFÄR FÖR EL-FLYGHELIDIRECT HOBBY AFFÄR FÖR HELIKOPTERHELIHOBBY HOBBY AFFÄR FÖR HELIKOPTERHOBBY-LOBBY AFFÄR DÄR MAN HAR BRA ÖVERBLICK AV VAD SOM FINNS OCH DE HAR KOPPLINGAR TILL RECENSION OCH VIDEO KLIPP. DE SÄLJER GRAUPNER, ALFA, FLYING STYRO, KAVAN, SCORPIO OCH NÅGRA TILLOHIO MODEL PLANES HOBBY AFFÄRTOWER HOBBIES HOBBY AFFÄR (LÅGA PRISER), USA


--------------------------------------------------------------------------------HOBBY AFFÄR I ASIENHONGKONGCYBERHELI HOBBY AFFÄR HELIKOPTEREHIROBO HOBBY AFFÄRHOBBY KING HOBBY AFFÄR

JAPANAIR CRAFT HOBBY AFFÄR EL-FLYGHOBBY JAPAN 2000 HOBBY AFFÄRHOBBYNET HOBBY AFFÄR

SINGAPOREROTOR HOBBY AFFÄRSINGAPORE HOBBY SUPPLIES HOBBY AFFÄR

TAIWANHELI KRAFT HOBBY BUTIK HELIKOPTER

--------------------------------------------------------------------------------EGEN KONSTRUKTION OCH ÖVRIGT

numnutchris
2013-06-17, 08:59
Har du handlat från alla själv eller bara kopierat nån lista från nätet...? Länkarna saknas ju och några handlare har bytt namn och några är inte "NY" utan har numera funnits ett antal år.

Carl
2013-06-17, 09:35
Har du handlat från alla själv eller bara kopierat nån lista från nätet...? Länkarna saknas ju och några handlare har bytt namn och några är inte "NY" utan har numera funnits ett antal år.

Nej jag har inte handlat från alla dessa butiker, man märker mycket väl om man söker på nätet om dessa hobbyaffärer finns
kvar, detta var ett tips till teamleader!

Mvh.

McRegor
2013-06-17, 09:36
Har du handlat från alla själv eller bara kopierat nån lista från nätet...? Länkarna saknas ju och några handlare har bytt namn och några är inte "NY" utan har numera funnits ett antal år.
Hej,
Kopierad skulle jag säga. Tror att detta är originalet - http://forum.motorportalen.net/viewtopic.php?t=1403 - eftersom deras lista tycks vara skapad redan 2007 i sin första release men varianter av den finns på flera andra ställen om än lite omredigerade...:)
Men i original-tråden från Motorportalen finns nog det mesta man kan önska i länkväg till shoppar även om allt inte längre är aktuellt...:)
En annan länklista som också tycks snarlik i vissa fall men faktiskt innehåller ännu mera länkar är denna - http://www.rcflygskola.se/Recensions%20Lankar.htm#HOBBYAFFÄRER
Roger

Medeashusse
2013-06-17, 09:40
Utan att överhuvudtaget påstå något om tidigare inlägg/länklistor i tråden!

Det är bra om det är modellboutiquer som du eller någon som du känner, alternativt någon som du känner som känner någon som handlat därifrån utan problem!?
Det är egentligen det som är det svåra, kanske inte att hitta länkar.

:)

McRegor
2013-06-17, 09:47
Handlar förutom från Hobbyking mest ifrån Lindinger, Staufenbiel och Giant Shark av de utländska butikerna.
Har givetvis även handlat ifrån andra butiker i både Kina/Hongkong liksom i England men dessa nämnda har jag uteslutande goda erfarenheter av.
Sen har vi ju många svenska butiker som sköter sig utomordentligt och ofta har låg fraktkostnad numera och snabb leverans.
Roger

Medeashusse
2013-06-17, 10:08
Jag menade iofs inte dig specifikt McRegor utan hela skrivande bunten! ;)

Copterdude
2013-06-17, 13:11
Lånar tråden lite för en liten fråga. Jag beställde från en butik i hong kong (http://www.hobbywow.com/) och det skickas med "sweden post" med svenskt trackingnummer osv. Har aldrig varit med om detta innan. Är detta något nytt eller är det jag som missat ?

Är det nån som beställt med sweden post från kina och hur långt tid tog det ?

ontopic.

Hobbyking är nog den butik jag beställer mest ifrån. Köper jag batterier eller behöver något snabbt blir det EU warehouse, annars från kina med billigaste frakten om jag inte har bråttom eller om det är något dyrt.

Utbudet är så enormt mycket större än svenska butiker annars hade jag köpt mer på hemmaplan. Sen är priserna oftast betydligt lägre. Typ 1 servosladd här hemma kostar som 10st från HK ibland.

"Märkes" grejor brukar jag köpa i svenska butiker, typ Blade, e-Flite etc. Då priset inte brukar skilja väsentligt från utlandet och det blir lättare med garanti etc.

http://www.amainhobbies.com/ är också en favorit pga utbudet. Dom finns dock i USA. Massor med prylar till all möjlig RC.
Mycket reservdel och tillbehör.

PowerPer
2013-06-17, 14:03
Sdshobby.com (http://www.sdshobby.com/) Har jag själv handlat en hel del där ifrån. Vid en bestälning så var en ska sönder, räkte med ett kort på det och dom skickade nytt.

Copterdude
2013-06-17, 14:07
Sdshobby.com (http://www.sdshobby.com/) Har jag själv handlat en hel del där ifrån. Vid en bestälning så var en ska sönder, räkte med ett kort på det och dom skickade nytt.

Trevligt !
Det är alltid det som är ett gissel med att beställa från kina. Man brukar få det man beställer men om något skulle vara trasigt kan det bli problem att få nytt. Kul att höra att dom bytte ut så smidigt !

Medeashusse
2013-07-16, 13:54
Är det någon som har handlat hos Pichler i Tyskland?
Tror att de är någon form av grossister (med viss egen detaljförsäljning) för ett antal modeller i Tyskland, exempelvis Hacker, men blev tveksam när jag gick till toppsidan på sajten och det visade sig att där sålde man spa-bad och när jag ville tillbaka till modellsidan fanns det ingen tillbakalänk.
De har inte heller något modernt betalsystem utan det är postförskott eller banköverföring som gäller.

http://www.pichler.de/shop/catalog/index.php

http://www.pichler-modellbau.de/

http://www.pichler.de/

Ehhh..... Sånt här gör mig lite skeptisk..

teamleader
2013-07-16, 15:23
Hej

Ok, tack för alla olika svar och länkar jag fått, samtliga länkar är nu bokmärkta i datorns minne så jag har nåt att välja på. Jag gjorde min 1:a utländska beställning från HobbyKing i Holland där jag beställde en 5 mm kullinkstång och en pinjongavdragare. Allting gick på 15,75 dollar och frakten blev 6,99 dollar. Paketet har ännu inte kommit men jag väntar.

Fluf
2013-07-16, 15:29
Hej

Ok, tack för alla olika svar och länkar jag fått, samtliga länkar är nu bokmärkta i datorns minne så jag har nåt att välja på.
Trevligt :)

Uppdatera gärna ditt första inlägg med länkar till alla butikerna, sorterade per land eller liknande så alla kan enkelt ta del av dem.

freddan_6
2013-07-16, 15:33
Jag har handlat från hobbyking.com, staufenbiel (http://www.modellhobby-shop.de/), der-schweighofer.at, lindinger.at, samt radio från http://www.inwoodmodels.com (http://www.inwoodmodels.com/). Inwood kan ha konstiga fraktpriser, så det är bra att kontakta dem innan man betalar.

Medeashusse
2013-07-16, 15:48
Saken var att de har en modell från Hacker som jag är intresserad av.
Den finns hos andra tyska butiker men antingen är den slutsåld eller så kostar den ett antal hundra mer.

freddan_6
2013-07-16, 18:19
Saken var att de har en modell från Hacker som jag är intresserad av.
Den finns hos andra tyska butiker men antingen är den slutsåld eller så kostar den ett antal hundra mer.
Tror priserna på Pichler är utan moms, då det är en grossist.

Medeashusse
2013-07-16, 18:32
Ha, ha! Inte undra på att det är billigt! :D

Nja, kan ju inte tyska och framförallt inte tyskans ord för moms.
Men gjorde en testorder för att kolla frakt mm. och då stod det bla.

19% MwSt.:26,98EUR

Kan det vara momsen?

I vilket fall, det är inte en lureri-butik i varjefall utan är riktig, så långt.
Blir alltid skeptisk när olika domännamn pekar till samma ställe.

Medeashusse
2013-07-16, 19:17
Yepp!
MwSt (Mehrwertsteuer) = Moms

Mr X
2013-07-16, 23:22
http://www.nemhobby.com/skins/nemhobby/customer/images/logo.gif
http://www.nemhobby.com/index.php

Haraka2
2013-07-25, 11:01
Hongkong och Kina har ofta mycket låga priser och samma produkter som köps från andraställen Många har också fri frakt. Sändningen kan variera mycket i tid men uppges vid beställning. PayPal anser jag obligatoriskt. Om det uppstår problem med varan eller sändningen kan det vara lite jobbigt att få rättelse men hittills har jag inte haft några problem med detta.

henke2
2013-07-25, 15:29
Hongkong och Kina har ofta mycket låga priser och samma produkter som köps från andraställen Ofta är det till synes samma pryl. Dem gör ju till och med kopior på sina egna billighetskontakter tex haha. :) Man får vara på sin vakt och läsa på mycket innan man shoppar bara så blir man inte lurad.

Medeashusse
2013-07-25, 18:47
Tyskland

Pichler modellbau

Grossist med egen webshop.
Inte något överväldigande utbud, men för mig handlade det om att få tag i en viss modell som Hacker tillverkar.

Vissa saker är billigare än Svedala och andra är tom dyrare.

Firman verkar ha många järn i elden, så man kan halka in på någon av deras andra sidor om man har otur, men följ länken så hamnar du rätt. Skrev om detta i ett tidigare inlägg här i denna tråden.

Tyvärr har de ingen smidig betalningslösning utan det är överföring till deras bankkonto som gäller.
Shopen är nyöppnad och det finns lite buggar, men kundservice är snabba på att svara.

Oavsett vad det står vid varan är det bara Tyskarna som har fri frakt. Vi andra betalar 10 €.

http://shop.pichler.de/

PS. Har precis beställt och har inte fått varorna än. Återkommer om det krånglar. DS


#####EDIT#####

Idag fick jag mina saker och allt som jag beställt var med.

Lite krångel var det med själva leveransen och.med statusuppdateringar av ordern, men som sagt allt kom fram tillsut.

Påpekade allt ovan till Pichler och de bad om ursäkt och förklarade det med att web-shopen precis är nyöppnad och de jobbar med att få alla systemen att fungera.

senmathal
2013-07-25, 18:58
Visst är HK välsorterat men tittar man på alla backorder så är dom inte riktigt så välsorterade. Ibland kan det vara hela sidor med backorder på en varukategori. Och inte tror jag att det brukar gå särskilt snabbt för dem att fylla på hyllorna heller.

/Mats

electric mike
2013-07-26, 07:58
Jag brukar ta Pichler-grejor från Dedicated-2-Air i österrike - de är bla ÅF för Pichler - Köpte en en stor Pichler Cessna Agwagon från Dedicated2-Air nyligen http://www.d2air.at/

Jag kan också rekommendera

Schweighofer i Österrike http://www.der-schweighofer.at/
Stauffenbiel i Tyskland http://www.modellhobby-shop.de/
Sussex Model Centre i England http://www.sussex-model-centre.co.uk/

De är alla serösa med lång erfarenhet, har bra leveranser och är bra att ha att göra med.
När det gäller HobbyKing så tar jag så mycket som möjligt från deras European Warehouse för att slippa tull. moms och avgifter. Dock har det europeiska varuhuset lite sämre sortiment än det i HongKong.

Brukar betala via PayPal utan problem hos dessa.

/Micke

Pumpe
2013-07-26, 13:04
Visst är HK välsorterat men tittar man på alla backorder så är dom inte riktigt så välsorterade. Ibland kan det vara hela sidor med backorder på en varukategori. Och inte tror jag att det brukar gå särskilt snabbt för dem att fylla på hyllorna heller.

/Mats

När det blir hela sidor med backorder så är det oftast saker som inte kommer komma in mer. Har haft en acc på wishlist i över ett år och den har fortfarande inte kommit in i lager.
Likaså på Giantshark.com det som listas sist finns mest troligt inte längre.

Populära produkter kan vara slut bara minuter efter att de fylls på i lager, så var fallet med 9X radion ett bra tag. Då fick man lura systemet med att stänga av Java, lägga radion i kundvagnen och sen starta java igen så gick det för de flesta en till två veckor så skickades den iaf eftersom man hade smitit in i kön.
Ska man absolut ha en speciell sak får man nog lägga den i en ensam beställning tillsammans med saker som man kan tänka sig att vänta på.

När jag beställde från HobbyKing så blev det problem med betalningen som jag senare fick till men då var redan några saker på backorder. Startade livechatten och frågade när dessa skulle komma in i lager. Det skulle tydligen dröja så jag bad att få pengarna tillbaka för dessa saker och det fick jag utan problem in på paypal.