handdator

Visa fullständig version : Skärmade kablar till fpv?Defuncta
2013-06-02, 17:34
Jag funderar på att använda folieskärmade nätverkskablar till videosändare samt kamera kanske ev servo också?

Är det någon annan som använder detta och isf hur har det fungerat. Känns som att man borde minska störningar om alla kablar var skärmade.

mvh Defuncta

Defuncta
2013-06-03, 11:13
Ingen som provat detta?

frznlogic
2013-06-03, 13:24
Har tänkt tanken, men du måste jorda skärmen i en eller två ändar för att det ska göra någon nytta väl?

Ingen expert på det där med emc.... :-)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Radiogossen
2013-06-03, 13:50
Skärmning och jordning är bra förutsatt att det görs på rätt sätt. En viktig sak är att man har en central, gemensam, jordpunkt där alla jordledare samlas. Hur petigt det är på en sån relativt liten farkost vet jag inte.
Prova med skärmade kablar men anslut bara skärmen i ena änden av kabeln så slipper du eventuella jordslingor.

simonarvestrand
2013-06-03, 14:14
Jag har nätverkskabel (skärmad) i min bixler till videosändaren , men det va helt enkelt för det va den kabeln jag hade just då . det enda som jag anser är bra att tänka på är som radiogossen säger, Endast en skärmända ansluten .

Defuncta
2013-06-03, 16:14
Men måste skärmen jordas? Trodde att folien skyddade emot störning. Kan man annars bara löda ihop skärmen till jorden till osd:n. Annars så kör jag med tvinnade servokablar samt ferrite toroid ringar...

Kenneth E
2013-06-03, 16:44
Jag hade utgått från batterimatningen till kontrollern och tagit sk. jorden där och sedan förgrenat ut till respektive ändamål( en kabel för varje ändamål) under förutsättning att kablarna är skärmade. Vad du gör nu är att du skyddar signalen i kabeln från utvändig störning, man kan även säga att man skyddar annan utrustning från kabelns störningar.

Detta tar dock inte bort störningar som t. ex. GoPro alstrar i från sk. huset om du förstår vad jag menar. Skall du ta bort det får du klä gopron med folie och jorda den med.

Det är en vetenskap att jorda rätt och kan endast med spectrum analysator eller annat hjälpmedel avgöras om det hjälpt eller inte.

Att skärma kablarna skadar inte och jag tror det gör mer nytta än skada i detta fallet även om jag inte tror att det hjälper då det finns så mycket som stör i denna miljö.

Annars rekommenderar jag att du använder tvinnad kabel så mycket du bara kan, ersätt all tre-pars kabel (servo kabel) och du skall se att det fungerar lika bra.
Kenneth

frznlogic
2013-06-03, 19:19
Allmänt kan man väl säga att har du inte problem så skit i det. Jag har en gång för många gjort lösningar för att någon sagt att det är the shit och så får man mer problem pga det än innan :-).

Angående spektrum analysator, oscilloskop lär väl ändå duga för att se hur signalerna ser ut på de intressanta bussarna etc? Typ titta hur det ser ut före, sedan titta efter?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

flunk
2013-06-03, 20:52
Jag har från början kört med tvinnade kablar och ferritringar till ALLT i flygplanet. Dessutom sett till att jord (minus) utgår från accen, dvs undvikit jordslingor.

Funkar så fantastiskt bra.