handdator

Visa fullständig version : Längd på rör till rökdämparecykelbud
2013-06-02, 23:05
Hej,
Testade min egenhändigt gjorda rökdämpare idag, men det blev mycket kladd och inte så värst mycket rök...

Hur lång rörspiral ska man ha för att all/det mesta av oljan ska förbrännas till rök?

Nu har jag ca 15 cm rör som blivit ca 5 cm spiral, och slutar vid avgasutblåset. Trodde det skulle vara tillräckligt men tydligen inte...

Har köpt 30 cm kopparrör jag tänkte testa med, räcker det eller behöver man ännu längre? Hur långa spiraler har ni?

Spelar det nån roll hur röret slutar, typ ska det vara nypt till en springa så det sprids bättre eller har det ingen betydelse?

Kenneth E
2013-06-03, 07:51
Designen är as viktig för att få det att fungera så all rökvätska förångas.

Förvärmning måste du ha, ju närmare utblåset på motorn desto bättre, kanske tre-fyra varv runt kröken innan den går in i kröken.
Sedan skall du designa nippeln så utblåset pekar ut mot avgasriktningen. Jag gjorde som så när jag inte svarvade egna att jag tog kopparröret och pluggade igen änden och skar ett snitt med diamantkapen så utblåset på sk. nippeln pekade mot avgaserna och var så litet som möjligt. Snittet kan ökas efterhand om det visar sig inte vara tillräckligt stort.

Sedan labbade jag med strypventil för att få olika tryck i flödet för vätskan in till kröken, denna test gjordes med motorn på tredjedels gas.

Sedan finns det färdiga lösningar att köpa.

Men så gick jag till väga i alla fall.
Kenneth

cykelbud
2013-06-03, 17:54
Såg nu att ena slangnippeln i pumpen satt lös, så det läckte nog en del där skulle jag tro. Jag hade också bara slangklämma/buntband runt slangen in till dämparen, ingen runt utnippeln från pumpen. Så det kanske läckte på så sätt också.

Ska testa att täta och köra igen, funkar inte det så blir det till att förvärma mer och checka nippelhålet.

cykelbud
2013-06-03, 17:57
Sedan labbade jag med strypventil för att få olika tryck i flödet för vätskan in till kröken, denna test gjordes med motorn på tredjedels gas.

Förresten vad har trycket för påverkan?