handdator

Visa fullständig version : Behöver hjälp att välja kamera för filmning.



Wighman
2013-06-08, 20:21
Vad är det för kamera man ska ha om man ska få bra filmer? Jag ser att dom "flesta" typ Dji S800 förarna använder en Nex-5r... å vissa använder sig av gopro kameror... Vad är det man ska ha?

freddan_6
2013-06-09, 08:33
Vad är du ute efter?
Stor upplösning, titta efter upplösning
Bra dynamiskt omfång, titta efter dynamiskt omfång
Bra slow-motion, titta efter bps
Kolla upp filmer på youtube och bestäm dig.
Med nex kan du välja olika objektiv, men krasher blir MYCKET dyrare då den i princip går sönder varje gång.
Nöjer du dig med GoProns fasta vidvinkel så är gopron bra nog. Jag tror du kan få bättre film med nex men jag tycker själv inte att det är värt att köpa ny kamera vid varje krash.

McRegor
2013-06-09, 09:16
Det finns ju också kompaktkameror som ger mycket bra resultat - t x Canon Powershot S100/S110 - och som är klart billigare än t ex en Sony Nex 5r. En S100 går att få för strax under 2000 kr idag och är en mycket kompetent kompaktkamera som för bara ett år sen kostade närapå det dubbla. Men vill du bara filma så finns det ju också utmärkta HD-filmkameror som för ren filmning nog ger ungefär lika bra resultat som en systemkamera som man filmar med. Visserligen mindre sensor men det är ju få "flyg-fotografer" som verkligen klarar av att få ut nåt av en stor sensor.
Roger

Ernie
2013-06-10, 23:54
Hej
Ett bra, privärt och lätt kamera alternativ är AEE Action Cam för 1499:- på Clas Ohlson... http://www.clasohlson.com/se/Actionkamera-SD20,-1080p/38-4968
Full HD Filmning med lagom och mer naturlig vidvinkel än Go Pro. spec säger 5 mp stillbild men den går upp till 8 mp.
Jag är iallafall nöjd, har plåtat och filmat en hel del och är ganska kräsen!
Lycka till....

McRegor
2013-06-11, 05:41
Den kamera du länkar till Ernie har ju även den ca: 170 graders bildvinkel vilket ju är rätt mycket - om det är naturligt eller ej får man nog själv bedöma. Men det är ju de nivåer dessa s k äventyrskameror ofta ligger i av olika anledningar. Det gör det lite enklare med själva grundkonstruktionen av kameran - man behöver t ex inte optisk bildstabilisering i samma grad med stor bildvinkel eftersom skakningar m m inte upplevs lika störande. Men nån ersättare till en högkvalitativ kamera - t ex en systemkamera - är det ju inte. Däremot fungerar den säkert om man behöver en s k äventyrskamera. Fast jag är rätt övertygad om att t ex en GoPro Hero 3 Black Edition är några strån vassare - fast den är ju dyrare ockå vilket inte är oväsentligt för många av oss.
Hälsningar
Roger