handdator

Visa fullständig version : Nu har det hänt! Multiplex..



Medeashusse
2013-06-17, 19:24
(Ja, jag snodde rubriken från Mickmicks inlägg i allmänt forum! Den är så bra! :) )

Multiplex har gjort en sändare för nybörjare, som inte går att ansluta till någon som helst simulator!!???

http://www.multiplex-rc.de/en/products/categories/products/details/productgroup/aircraft-models/productcategory/smart-tx/product/smart-sx-m-link-set-mode-2-4-24-ghz.html?tx_lwshopitems_pi1%5Baction%5D=show&tx_lwshopitems_pi1%5Bcontroller%5D=Product&cHash=7d15d13eaa74cb09b595bfd91ee495ec

Har ju köpt en Easy Star RTF för ett tag sedan.
Min grundträning gjorde jag i FMS med en billig USB-ansluten sändare och resultatet av den träningen kan man följa på nybörjarsidan där jag reparerar o klistrar för fullt.

Nåväl, jag beslutade att uppgradera mig vad gäller simulator och då främst för att få använda min MPX Smart SX i min träning för att få upp känslan i styrningen av spakarna.
Efter att kommit fram till att Phoenix vore ett bra program letade jag reda på MPX-kablage som skulle passa ihop med simulatorn.

http://www.rubinrc.se/product_info.php?cPath=32&products_id=239

MEN! När jag började titta närmre på bilderna på kablarna, så såg jag att kontakten som går in i sändaren inte alls stämmer överens med Smart's ingång...

http://img.tapatalk.com/d/13/06/18/e7yvu6yt.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/06/18/ba5enyta.jpg

Vad jag kommit fram till nu är att Smart bara har en enkel anslutning för att kunna kopplas till en dator för uppdatering av mjukvaran och porten är inte avsedd för inkoppling mot simulator.

http://www.multiplex-rc.de/en/products/categories/products/details/productgroup/rc-accessories/productcategory/elapor-models-1/product/usb-pc-kabel-uni-rx-1.html?tx_lwshopitems_pi1%5Baction%5D=show&tx_lwshopitems_pi1%5Bcontroller%5D=Product&cHash=920d1871ec22e8f7844ad6d33f04e49c&type=333

Alla andra av deras sändare har exakt samma DIN-port och har en kabel för att kunna användas för träning, MEN INTE deras nybörjarsändare!!?

Hur f#* tänkte dom nu?

De tekniska lösningarna på problemet jag har kommit fram till för att få använda min Smart SX är:

1. Köpa en av deras mer avancerade sändare och slänga Smart

2. Köpa en av deras mer avancerade sändare och sedan deras 2,4 ghz lärare/elev modul och på något vis använda min Smart genom den andra.
http://www.autopartner.se/mulitplex-larar-elev-24-ghz-mlink-p-14439-c-277.aspx. ;)

3. Eller ska jag helt enkelt köpa en Sim stick pro och slita i och ur mottagaren i planet varje gång jag ska träna?

http://simstick.co.uk/index.php


Är jag helt fel ute!?
Hoppas jag har helt fel.....

Några idéer eller tips?

Rille Stark
2013-06-17, 20:09
Köp en billig sändare med USB för din simulator. :)
Allt användande sliter ju på grejorna, så jag har en enkel 4 kanalare med fast USB kabel till min simulator, å på så vis sparar jag min radio för riktigt flyg!

pgrts
2013-06-17, 20:30
Det är nog helt rätt du har. Multiplex har nog gått över till trådlöst för lärar-elev med den nya generationen. Precis som att floppy försvann från PC länge sedan och i dag är CD/DVD ett tillval till många datorer som enbart har USB och trådlöst. Jag håller nog med Miracle om att man oftast sliter på ett "billigt skal" med USB när man simmar även om känslan inte är riktigt densamma som med en lite tyngre dyrare anläggning med riktiga "rejäla potar". Ska du investera i en äkta dyrare programvara för simulator brukar det finnas vettiga styrspakar med - fast kanske inte MPX. Å andra sidan så är det sommar och inget slår flygning i verklighetens skiftande förutsättningar. Skaffa dig ett lite mera snabbt eller akrobatiskt alternativ till ES. Det finns ju flera roliga modeller beroende på vilken typ av flygning man är ute efter. MPX Dogfight eller Parkmaster är två helt skilda saker men båda är bra "simulatorer" som är steget efter ES. FunCub är ju nästan Cultförklarad men den tar dig kanske inte lika långt som de båda andra.

Medeashusse
2013-06-17, 20:30
Hmmm... Har ju en USB-sändare sedan innan.
Men jag behöver verkligen träningen med min "riktiga" sändare.
När jag kommer ut i verkligheten så känns spakarna som ett par oinbjudna glasspinnar i en mjukglass i jämförelse med USB-sändaren Jag lovar, det har kostat mig en hel del lim och tandgnisslan.
För min del, där jag är i karriären, så gör det inget om den blir utsliten.

Nja, jo... Tror jag väntar en vecka till innan jag köper ytterligare ett plan..

pgrts
2013-06-17, 21:23
Tre plan med sig ut när man ska flyga var det en av mina polare som körde med länge... Ett går hårt åt. Ett har man glömt något till och det tredje kan man ju fortsätta att flyga med tills man blir trött......... Själv så har jag så liten bil att jag för det mesta bara har ett plan med ut - fast med ett par batterier - och så fegar jag ju när jag flyger förstås............

Medeashusse
2013-06-17, 21:41
Mycket lustigt att du skrev just så, just precis nu.... Läs i Krasch-kit om en ca. halvtimma så förstår du. Var ett plan kort enligt dom beräkningarna..

Michael
2013-06-17, 21:56
Uppenbarligen har man "glömt bort" den sedvanliga 5-poliga DIN-kontakten vid konstruktionen av SMART SX, antagligen i ett missriktat försök att kapa tillvekningskostnaderna för sändaren.. På Multiplex egen hemsida står det i texten för simulatorinterfacet att

"All MULTIPLEX transmitters (except the PROFI CAR) are fitted with the MULTIPLEX multifunction socket (Trainer / Charge socket) as standard"

och exempelvis här (http://www.rc-fliegerhorst.de/Anschlusskabel-5-Pin-DIN-Buchse-alle-Multiplex-Smart-Cockpit.html) står det explicit att interfacet ska passa till Smart SX, vilket uppenbarligen är fel. Vilken miss!

Det kanske finns ett visst hopp då det i Multiplex FAQ finns en fråga från januari 2013 om just detta problem:

Problem (public)
Is it possible to use the Smart SX with a PC-Flight-Simulator?
Lösning (public)
Not yet, but there is a system in preparation, to support PC-Flight-Simulators
with the Smart SX.

Medeashusse
2013-06-17, 22:11
Precis, det var de uppgifterna som jag gick på till att börja med, men jag blev något irriterad när jag insåg att uppgifterna inte gick att lita på!
Tycker som sagt att det är ytterst märkligt att en sändare som är gjord för trainerplan inte har en möjlighet att anslutas till en simulator...
Att de skriver så betyder antagligen att de vetat om det men hoppades att ingen skulle bry sig..

Det får antagligen bli Sim stick pro för att kunna mecka ihop det här..... Suck..