handdator

Visa fullständig version : Kompatibilitet DSM - DSM2/DSMX.



Harry S
2013-06-20, 20:53
Hej Gött Folk...=)

Hur är det egentligen med kompatibiliteten mellan DSM sändare och DSM2/DSMX mottagare, fungerar dessa ihop på nåt sätt
eller går man bet på detta..?

Orsaken till frågan är att jag har en DX 7'a av äldre generationen som ligger på DSM-bandet utan vare sig 2 eller X efter.

.............**Tack**.

Ken1
2013-06-20, 21:01
DSMX är bakåtkompatibel med DSM2 och du kan köra DSM2 system på DSMX satelliter t.ex också, dem kör då DSM2. (..om jag minns rätt, har nämligen både DSMX o DSM2 satelliter.. o de funkar med min DX8 )
DSM däremot är jag lite osäker på huruvida kompatibel den är med de "nyare".
Se det som en chans att uppgradera systemet, t.ex DX8 :D

numnutchris
2013-06-20, 21:40
De är inte framåtkompatibla; har däremot ingen susning om din sändare går att få åtgärdat via nån uppgradering.
Men du kan läsa lite om protokollen på tex
http://www.eflightwiki.com/eflightwiki/index.php?title=Spektrum

Harry S
2013-06-20, 22:41
Illa, uppenbarligen så är inte sändaren kompatibel med DSM2 exvis men däremot är mottagare med DSM kompatibel med sändare som jobbar med DSM2......kass tycker jag i min värld....=((

Lite svårt att hitta hederliga DSM mottagare numer...tyvärr....

.........**Tack**.

pgrts
2013-06-20, 22:46
Det lär väl knappast finnas någon 7a som inte är dsm2? Den enda DSM jag vet är den första DX6 och till den har jag bara sett en enda typ av mottagare AR6000 och de kan jag köra med min DX7 utan problem likväl som jag kan använda nyare dsmx-mottagare.

Harry S
2013-06-20, 22:51
7'an finns i 2 varianter, den första heter bara DX 7 och den andra heter DX 7se, där är skillnaden på dom. SE'n är kompatibel rakt av med DSM2...=)) Märk väl att dessa 2 sändare som jag nämner är ifrån tiden under samarbetet mellan Spektrum och JR då dom körde med samma system dvs. DSM.

...........**Tack**.

McRegor
2013-06-21, 10:48
Tror att Patrik har helt rätt - det är nog bara den ursprungliga DX6 som bara kör DSM. Så har du en DX7 så har jag mycket svårt att tro att den inte kör DSM2. Att DX7 finns i flera olika varianter har nog mest med att göra att sändareffekten varierar beroende var på jordklotet vi bor...:) Sen kanske det skedde nån annan mindre uppgradering också under årens lopp men det var nog inte relaterat till DSM kontra DSM2.
Roger

Ken1
2013-06-21, 10:59
DX7 den äldre verkar finnas i både DSM och DSM2, iaf fick jag fram det när jag lekte med Google.
Den nya DX7:an är ju en variant av DX8:an. Den äldre ser annorlunda ut.
http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdId=SPM27221 (den äldre DX7 med dsm)

DX6i iaf den jag hade körde DSM2, sen om det fanns en version av den tidigare med DSM har jag ingen aning om.
Men nog inte omöjligt, Spektrum verkar återanvända sina modellbeteckningar på sina nyare sändare ^^,

McRegor
2013-06-21, 11:17
Hej Ken,
Det fanns en föregångare till DX6i som hette DX6 och var en ren "parkflyer"-radio och den använde sig av Spektrums första system nämligen DSM. Dock tror jag fortfarande inte att DX7 fanns med endast DSM - däremot var den säkert kompatibel med DSM.
Roger

numnutchris
2013-06-21, 13:23
Måste fråga trådskaparen om du testat binda med dsm2-mottagare, tex de där orangerx 6kanalarna från tjingtjong kostar ju bara några $ och kanske tom nån i din närhet har någon liggandes? (Kan ju vara bra testa med mottagare som man vet binder till nån radio så man prövar med fungerande mott. sas.)

Harry S
2013-06-21, 14:05
Har inte velat köpa nån mottagare med risk för att inte den är kompatibel med det som jag har.

@Roger: Den varianten av DX7 som jag har är den allra första varianten som enl. uppgift går på DSM och inget annat. Den nyare ifrån JR tiden är DX7se och den ska vara kompatibel med DSM2 och även den äldre DSM.

.........**Tack**.

McRegor
2013-06-21, 14:12
Då kan du läsa här Harry:
DX7 - http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonline/e6spektrum/e6dx7/e6dx7.html
DX7SE - http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonline/e6spektrum/e6dx7se/e6dx7se.html
M a o - DX7se är en upphottad DX7 med bl a mindre latency och båda klarar DSM2.
Roger

Harry S
2013-06-21, 14:29
Hmmm, det där var ju bra...då kan jag köpa en DSM2 mottagare och få den att fungera...kanoooners...:)

.........**Tack**.

pgrts
2013-06-21, 14:51
Du Harry. Vad är det för mottagare du har till din DX7? Det borde väl rimligen vara en 7-kanalare? Dessutom så går det faktiskt att uppgradera en DX7 till DSMX men det har jag inte riktigt förstått vitsen med då det i börja i alla fall var rätt så dyrt om man räknade in frakt och allt. Har du någon bild på din DX7? Jag köpte min i juli 2007 och det är ingen SE. SE varianten har jag för mig var snabbare och inte kompatibel med de gamla mottagarna.

McRegor
2013-06-21, 15:15
Hej Patrik,
Så här står det: "The DX7se is compatible with all of Spektrum’s DSM2 receivers but the extra performance will only be realised if it is used with the following: AR7100, AR7100R, AR9000, AR9100.
Så kompatibel skall den vara men den lägre latencyn kräver andra mottagare.
Roger

Harry S
2013-06-21, 16:27
Den mottagaren som sitter i lilla heli'n är en AR7000 har jag för mig, i 500'an så har jag BeastX ihop kopplad med dubbla sateliter. Tyvärr så har jag ingen bild på sändaren men den är förmodligen köpt ny av föreg. ägare runt 2005-2008....:)

...........**Tack**.