handdator

Visa fullständig version : Futaba FF8 programmering till J35



Uno
2013-06-26, 14:47
Hej!
Håller på att programmera min Futaba FF8 med 8-kanalsmottagaren till min Turbin J35:a. Har valt Delta med 2 skevservon i menyn med kanal 1och 6. Det fungerar i höjd och skevledd som önskat.
Har noshjulsstyrningen på kanal 4 och slavat till kanal 8 för sidorodret. Från elevator har jag slav till kanal 7 med dykroder som ger hjulbroms. Kanal 5 hanterar landställ ut och in. Kanal 3 blir till turbinen. Allt detta är ok.
När jag kollar i menyn hur servona rör sej ser jag att när jag rör throtteln får jag utslag på kanal 2 samtigt. Nu använder jag inte kanal 2 men undrar varför?
Jag skulle vilja ha två funktioner till så att jag dels kan trimma noshjulet separat på en vridpotensiometer (utan att påverka sidorodret) och dessutom att när landstället är infällt deaktiveras mixing från dyk till hjulbromsarna för att spara luft.
Kärran är i stort färdig och det ser ut att bli premiär i Karlskoga nästa vecka.
Tacksam för hjälp Uno.

Pekkala
2013-06-26, 23:19
Inte så mycket till svar men en fundering! Om man sätter kanal 4 till sida och 8 till noshjulsstyrning slavat från kanal 4 så bör man kunna trimma den slavade kanalen med vridpotten. och aktivera så att kanal 8 fungerar endast vid utfällt landställ. Ungefär så har jag på min J21R fast med en Futaba fg12

Uno
2013-06-27, 10:01
Tack för tips. Det är ingen FF8 utan en modernare T8FG som är uppgraderad med ny software och till 14 kanaler. Skall prova Dina tips.

Mvh Uno

numnutchris
2013-06-27, 11:15
Tack för tips. Det är ingen FF8 utan en modernare T8FG som är uppgraderad med ny software och till 14 kanaler. Skall prova Dina tips.

Mvh Uno

Ja, är det den 8:an så kolla LNK - FUNCTION och om inte kanal 2 då är satt till VPP - använder du inte trottelkurvorna så kan du "ta bort den", dvs sätta den till null (--) eller annan önskad funktion. Behöver du trottelkurvor så måste av någon anledning VPP finnas men det räcker flytta den till vilken oanvänd kanal som helst (hänger ihop med variable pitch men verkar som ingen förstått varför programmerarna på futaba tycker den ska behövas när man inte behöver VP utan bara kurvor)

(utgår från att du använder standard CH3 till trottel)

Uno
2013-06-27, 16:33
Tack för förklaringen med VPP. Har nu flyttat sidorodret till kanal 4 och noshjulsstyrningen till kanal 8. Med mix till 8:an kanjag trimma noshjulsstyrningen med "flapsvredet". Det är inte kanal 8 jag vill cancelera när stället är uppe utan hjulbromsen som ligger på kanal 7. Mer tips? Mvh Uno.

numnutchris
2013-06-27, 21:54
Den mixen du beskriver, "Från elevator har jag slav till kanal 7 med dykroder som ger hjulbroms." - kan du inte ställa in den så mixen går på med samma switch som hjulen fälls och av när switchen är i läge för hjulen uppe?