handdator

Visa fullständig version : Skript-fel



Thomas
2013-07-04, 15:43
"rcflyg svarar inte på grund av ett skript som körs..."
Attans seeegt att öppna upp forumet just nu!

freddan_6
2013-07-04, 16:12
Hur kunde du skriva i så fall?
För mig är det inte segt, har du nått tillägg i webläsaren som ställer till det?

Thomas
2013-07-04, 16:18
Jag får en ruta längst ner i bild efter en stund där det står så, jag är absolut inget datasnille.
Sidan öppnar så småningom, men seegt går det...

Fluf
2013-07-04, 16:38
Starta om datorn och använd en annan webbrowser än Internet Explorer, tex Chrome, Opera eller Firefox så bli nog livet lite kvickare :)

Thomas
2013-07-04, 17:07
Och varför då??
Jag har alltid använt Explorer utan problem, trivs alldeles utmärkt med det.
Det måste vara nåt annat fel...

Ålänning
2013-07-04, 17:52
Gå in på menyn Verktyg, välj Tillägg och avaktivera alla (högerklicka på dem).
Samt under menyn Verktyg väljer du Internetalternativ och klicka på Ta bort och klickar runt lite där... =)

Lelle
2013-07-05, 08:32
Och varför då??
Jag har alltid använt Explorer utan problem, trivs alldeles utmärkt med det.
Det måste vara nåt annat fel...

Håller med ej Thomas. Varför ska man byta något som du är nöjd med! Jag har precis samma problem som du. Segt som sirap, och att rc-flyg kör något script??
Har fått gå över till Firefox för att kunna växla mellan olika inlägg. Himla tur att jag inte lägger in mitt bygge längre, för det skulle inte gå!

Simma lungt. :)

Fluf
2013-07-05, 10:30
Och varför då??
Jag har alltid använt Explorer utan problem, trivs alldeles utmärkt med det.
Det måste vara nåt annat fel...
Säkerheten i IE kan liknas vid ett tejpat durkslag, håller formen och är i teorin tätt.
IE (7 och 8) är den särklass det långsammaste och mest föråldrade webläsaren, särskilt i Java.

Om du upplever Java som extra segt i IE, så kan du lägga tid och energi på att få den halvdan igen. Alternativt kan man testa en webläsare som är snabbare i grund.

Rekommenderar även att uppdatera till senaste Java via http://www.java.com/sv/

Antar att det är IE7 eller 8 du har. IE9 har faktiskt blivit rätt bra och täppt igen en hel del säkerhetshål. Om du gärna vill behålla IE så rekommenderar jag att uppgradera till den senaste här;
http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/ie-9-worldwide-languages

Om du fortfarande använder Windows XP är tyvärr IE inte ett rimligt eller säkert alternativ (då 9an inte finns till XP), då rekommenderar jag Chrome eller FireFox istället.

http://blog.brothersoft.com/wp-content/uploads/2008/12/web_browser_benchmark_comparison_02.jpg
(test mätt i ms för att slutföra, lägre är bättre)

Mer djupgående genomgång av webläsare 2013
http://internet-browser-review.toptenreviews.com/

freddan_6
2013-07-05, 10:45
Men även IE 10 är rejält mycket långsammare än Chrome version 27. Bara att öppna en flik går på 5+ sekunder i stället för under en sekund. Den är forfarande fylld med säkerhetshål i form av active x plugins. Jag använder den bara på jobbets intranet då vi har gamla omoderna sharepoint som grupparbetsplats. Sharepoint kräver tyvärr IE.

Steffe
2013-07-05, 16:34
Håller med Thomas.
Forumet har varit seeegt och skapat låsningar i några dagar nu om man kör IE.
Nåt är fel för den klagar på ett script.

/Steffe

Thomas
2013-07-05, 18:03
Precis!
Och jag upptäckte att om man kör IE i "Kompabilitetsvy" (lilla fyrkanten till vänster om "uppdatera"-pilen i adressfältet, den ska vara blå!) så uppstår problemet.
Jag är absolut ingen datanörd/expert, det är bara irriterande när det blir så här.
Om man markerar fyrkanten "grå", så försvinner problemet, då öppnar sidorna snabbt som vanligt.


Och....
Vad f*n är kompabilitetsvy?? Varför måste den knappen vara grå? Btw, jag kör Internet Explorer 10.

Mr J
2013-07-05, 19:07
Det blir samma sak här om man aktiverar kompatibiletsvyn (IE9)
Den ska vara ett hjälpmedel för äldre websidor som ser konstiga ut... Jag har aldrig använt den, frågan är varför du hade den igång... :)

Thomas
2013-07-05, 20:20
Gråmarkerad kompabilitetsvy = inga problem! Blåmarkerad = tröögt! Varför??

DrHanke
2013-07-06, 12:51
För de som gör programvaran e så jävla sega att hänga med utvecklingen, jag kollar på ny mjukvara för jag har tröttnat. Även många andra gör lika då oavsett hur mycket man lägger in tickets i deras support så händer nada eller så skrivs de av som "known bug, fixed in future version" eller så får man svar att installera v5 men den saknar mer än hälften av de funktionerna vi har så det är inget alternativ...

Thomas
2013-07-06, 18:35
Hmmm... Nu snackar du fikonspråk igen! Nästa lilla problem: Varför kan jag inte göra radbrytning i ett inlägg???

Steffe
2013-07-06, 22:23
Gråmarkerad kompabilitetsvy = snabb sida, Blåmarkerad = tröögt!
Blåmarkerad kompabilitetsvy = radbrytning, gråmarkerad = allt på samma rad.

Visst är det bra ?

/Steffe

DrHanke
2013-07-06, 22:31
Hmmm... Nu snackar du fikonspråk igen! Nästa lilla problem: Varför kan jag inte göra radbrytning i ett inlägg???

För att de som har gjort mjukvaran för forumet inte kan hänga med i den utveckligen som sker i världen... Dvs Editorn som du skriver din text i har bara stöd för IE8 egentligen.

JR4ever
2013-07-06, 22:46
"rcflyg svarar inte på grund av ett skript som körs..."
Attans seeegt att öppna upp forumet just nu!

Ja vilket jävla skämt, java script som supportas av en minoritet av webläsare.
Skippa Javascriptet och kör med vanlig standard code'ning.
Känns som ett stort jävla skämt alltihop .........

Lajbanflygaren
2013-07-07, 13:10
Håller med Thomas, jag måste stänga av skriptet varje gång för att läsa.
Någon borde fixa det.

Ålänning
2013-07-07, 15:35
Nästa lilla problem: Varför kan jag inte göra radbrytning i ett inlägg???

Funkar SHIFT + RETUR?

Carl
2013-07-07, 17:06
Och varför då??
Jag har alltid använt Explorer utan problem, trivs alldeles utmärkt med det.
Det måste vara nåt annat fel...

Helt rätt, varför då?

Hade rcflyg.se som öppningssida men det går inte längre!


Mvh. Roger.

Thomas
2013-07-07, 18:52
Funkar SHIFT + RETUR?

NÄ!!