handdator

Visa fullständig version : Hur koppla ihop trådarna; batteri+tx+kamera?The Flyer
2013-07-16, 19:38
Någon guru som vet hur man kopplar ihop kameran med Tx:n så man får ett fungerande system? Vill inte ha RCA kontakterna på kameran kvar. Trodde kameran skulle ha lika många sladdar som Tx:ns fem. Är det inte så att den yttre kontaktytan på på vit RCA kontakt skall ihop med grön kabel och att yttre kontaktyta på gul RCA skall ihop med svart? Sitter en mikrofon både i Tx:n och en kameran. Borde bli minst med vindbrus om man använder Tx:ns mikrofon eller ska man strunta i den helt?

39850

Impulze
2013-07-16, 21:10
Gul kabel brukar vara video. Sen så har du väl strömmatning från Vtx:en som går till kameran (om spänningen stämmer).Du behöver bara signalkabeln från kameran om du ser till att kameran får + och - från Vtx. Vilket videosystem är det där? Köpt vart?


//Matte

The Flyer
2013-07-16, 23:10
Tx och Vx är Boscam, köpt i Hong Kong. 200 mW. Kameran köpt separat här i Sverige.

Gjorde kontinuitetstest på kablarna från just nu orörd kamera. Sätter en nål på RÖD och den andra nålen på GULS yttre kontaktyta=signal. Ingen signal om nålen sätts i hålet på gul. Då måste ju - på gul sitta på yttre kontaktyta, eller hur? Samma sak gjorde jag med den vita, fortfarande med ena nålen på röd och får signal på vit yttre kontaktyta och ingen signal i vit kontakts hål. Då måste ju - vara kopplad till yttre kontaktyta på vit där också. Alltså + (signal) i hålen på gul och vit och - på de yttre kontaktytorna. Är jag rätt ute?

Impulze
2013-07-17, 00:13
Ja skärmen (jord) brukar alltid ligga i ytterhöljet. Men den röda kontakten är väl den som du skickar in ström till kameran. Ljudkanalen (vit) kan du strunta i om du vill. Men du behöver bara se till att du får jord till kameran från ett ställe, lämpligtvis från Vtx:n svarta jordkabel, och jag tror nog att du har 12v på den röda ut från Vtx:n. Men det är ju bara mäta.

//Matte

numnutchris
2013-07-17, 08:57
Jag har ett par såna inkopplade men kör gopro (dvs kameran har eget batteri) så har bara kopplat in gul-svart för video i gopron, ja i nån av kablarna kopplade jag nog in ljudet också; grön o vit, minns inte om båda används för stereo-o-ljud dock :)

Fick med nån tryckt manual och kanalerna stämde NOLL, har använt tabellen i bilden på mina (5.8 Boscam 200mW):

39853

The Flyer
2013-07-20, 21:14
Blev lite osäker hur det såg ut bakom förgreningen men det var bara 4 fyra kablar; röd, gul, vit och svart.

En annan fråga på det här. Kontakten med det fem kablarna, som ska in i kameran som ni kan se på bilden har jag tänkt att klä in i krympslang. Om jag tvinnar dessa kablar innan jag krymper slangen, kommer detta att påverka bilden negativt, positivt eller inte alls?