handdator

Visa fullständig version : Chris Craft CobraLeoR
2013-08-01, 20:50
Hallå Vänner!

För ett tag sen kom jag över ett praktfullt flytetyg! Ett Chris Craft Cobra kit som stått och dammat i några år på en vind pga att den fått en smäll i skrovet.
När jag hämtat hem båten så lyfte jag försiktigt på locket till elektroniken och där hittade jag två stora borstade motorer, Två 6Ah blybatterier och lite kretskort samt en gammal borstad motor till styrningen.
40075 40076

Jag tog ett djupt andetag och rev ut allt! Båten skulle moderniseras med borstlös driving, servo till styrning och lipo batteri. Jag Började med det stora problemet med hålet i skrovet.
jag inspekterade noggrant och beslutade mej för att helt enkelt ta dremeln och skära ut där hålet var.
Detta ledde till problem nummer 2... expoy. insidan av skrovet var täckt av epoxykluttar och det rök något förskräckligt och stanken var ännu värre! Jag stod gråtandes och skar ut hålet men a man gotta do what a man gotta do.
40077 40078


Nästa dag beslutade jag mej för att ta bort alla epoxy kluttar genom att skära av dem med dremeln.
5 krossade kapskivor senare förstod jag att det behövdes starkare grejor.
Sagt och gjort så åkte jag in till biltema och köpte diamant klingor. Detta gjorde susen och efter ett par timmar var alla kluttar borta.

Nästa steg var att fixa hålet i skrovet. Jag fick för mej att bästa sättet att göra detta var att först lägga en glasfiber väv på insidan och sedan fylla i med plastic padding gelcoat. Reslutatet blev såhär:
40079 40080

Under research av båten i fullskala upptäckte jag att originalet är enmotorig och har ett roder till skillnad mot min som är tvåmotorig och har två roder. Jag som är ett stort fan av skala kunde inte tolerera att min modell skulle se ut så. Så det blev att banka ut motoraxlarna och kladda på gelcoat över hålen.

Jag passade då på att täta dem gamla hålen för roderna. När jag sedan satt och slipade på gelcoaten upptäckte jag små små sprickor i skrovet som kunde läcka in vatten.
För att täta dessa satte jag på en diamant slip på dremeln och fräste ut sprickorna 1 mm så att jag sedan kunde täcka över med gelcoat.

Nu återstår att slipa skrovet jämt samt borra hål för den nya axeln samt rodret så är skrovet klart. Börja med att sätta in den nya elektroniken. Elektroniken jag tänkt mej (och beställt) är:

Motor: NTM 28-36 750kv 265 watt med en 440 prop
Fatreglage: Hobbyking 45a
Servo: Turnigy 3 kilo
batteri: 3000mah 3s

Jag kommer uppdatera tråden med ny info och bilder medan arbetet fortskrider. Hoppas få båten i sjön innan sommarens slut.

LeoR
2013-08-08, 11:08
Igår blev det lite jobb på båten.

40195

Nu är skrovet färdigt slipat och färdig för borring till roder och drivlina.

40196
Täckte igen dem gamla hålen för fästet till huven med gelcoat. Huven ska lackas om till orginal guld färgen är det tänkt.

Instrumentbrädan hade spruckit längst ut så det fick fick bli att skära ut en ny.

40198

Blev jättenöjd med resultatet :). Ska bara på lite svart färg, ratten och mätarna så är den klar.

40197

Täckte lite hål med gelcoat på insidan och slipade ner.
40201


Satte på lite detaljer och soffan.
40202

40203


Den Flyter!! :applouse:
Lät den ligga i i cirka en timme och inte en droppe vatten hade tagit sej in så jag är väldigt nöjd efter allt spacklande och slipande.
40204

I veckan kommer troligtvis all elektronik till den så då blir det att borra hål för drivlinan och rodret.