handdator

Visa fullständig version : Första flygLakritskatten
2013-08-17, 12:55
Hej!
Nu har jag blivit sugen på att köpa ett litet rtfplan och fastnat på hobbyzones champ, ett litet tre-kanals plan med 2,4Ghz radio som jag blivit lite kär i. Tidigare har jag bara flugit 2-kanals leksaksplan samt 3- och 4-kanals helikoptrar. Skulle detta plan kunna vara lämpligt för mig? Vart hittar man det dessutom detta billigast?
http://www.hobbex.se/sv/artiklar/radiostyrt/flyg/champ-hobbyzone-rtf.html

Skulle denna radio sedan kunna användas med till exempel parkzones lilla spitfire, och skulle den modellen kunna vara ett bra steg efter champen?
http://www.hobbex.se/sv/artiklar/radiostyrt/flyg/parkzone-spitfire-mk-ix-um-bnf.html

En sista fråga, vad gör man när sommaren lider mot sitt slut, kan man flyga dessa små elflyg på vintern?

Tack på förhand!
Mvh er Lakritskatt!

pgrts
2013-08-17, 13:13
Champ är ett mycket lämpligt plan efter att ha flugit leksaksplan. Klart bra precision I grejor och flygning för att gå ett steg i rätt riktning.
Spitfire är ju normalt inget bra nybörjarplan men om du blir bra med full koll på Champen så är just denna spitten i den storleken riktigt bra. Champen kan du flyga inne med i en idrottshall - även spiten om du är vass pilot.Visst går det att flyga ute på vintern om man har varma batteri och kanske lite mera C än de som kommer med som original.

freddan_6
2013-08-17, 13:14
Plan 1 vill jag inte rekommendera, då det ser ömtåligt ut.

Radion går kanske att återanvända. Till det priset misstänker jag att det är en 3-kanalare. Om det däremot är Spektrum DX5e så går den att återanvända till parkzone spitfire. Inte den är heller något en nybörjare kan flyga. Du bör först behärska 4-kanaligt flyg med styrning av skev/höjd/sida/motor innan du går på en warbird. Som vanligt är Multiplex Easystar II eller någon kopia mycket bättre.

Har du simulator, eller en klubb i närheten? För en nybörjare är det svårt att flyga och trimma in planet samtidigt. Då är hjälpen man kan få av en klubb ovärderlig. Simulator använder du för att få in rörelserna. Det är som att cykla, svårt innan man kan men lätt när allt sitter i ryggmärgen.

På vintern har jag fiskevantar av neopren och en sändarpåse. Är det bara hyfsat vindstilla är det bara att stoppa batterierna i byxfickan för att hålla dem varma, och gå ut och flyga tills man blir kall om händer och näsa.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22686__Turnigy_Transmitter_Muff_Black.html

Lakritskatten
2013-08-17, 13:21
Tack för så snabba svar!
Den medföljande radion är en: 2,4 GHz DSM2 sändare från Spektrum.
vad detta betyder vet jag inte riktigt, men fungerar den med en del BNF?

freddan_6
2013-08-17, 13:29
Se svar ovan, Du måste ringa och fråga. DX5e, DX6i, DX7S, DX8 fungerar, de billigare fungerar nog inte.