handdator

Visa fullständig version : Storlek på fartreglage



Humlas
2013-08-23, 08:23
Hej

Köpte ett begagnat plan lite hastigt.

Har en fråga om det fartreglage som sitter i modellen räcker till? Det är ett på 30A

Motorn är TURNIGY AerodriveXp TR35-36C vad jag kan läsa så rekommenderas 40A till den motorn.
Bilder, mm;
http://www.evernote.com/shard/s139/sh/a300bc20-07eb-4517-b10d-3e2c980be375/701b8f57ffa9b089891b22d93af20646

henke2
2013-08-23, 08:31
Det beror på hur stor propeller du har, hur länge du tänkt flyga osv. Jag har ett 200A reglage som brann upp för mig när jag lastade det med låga 35A under en timme. Hobbyking är glada i att stämpla vilda siffror på sina grejor...

McRegor
2013-08-23, 09:13
Jag har å andra sidan kört ett 30 A-reglage från Hobbyking - ett enkelt Tower Pro med linjär BEC - i en setup där jag matar in ca: 350 W max och under åtskilliga års användning i den kärra jag flugit mest med alla kategorier under drygt 40 års RC-flygande och det har ännu inte gett upp... Så lite tur parat med kunskap och insikt i hur en elektrisk drivlina fungerar brukar räcka rätt långt. Och att mäta så att man verkligen vet vad en specifik setup drar i kombination med den ack man tänker köra med.
Roger

henke2
2013-08-23, 09:39
Jag har å andra sidan kört ett 30 A-reglage från Hobbyking - ett enkelt Tower Pro med linjär BEC - i en setup där jag matar in ca: 350 W max och under åtskilliga års användning i den kärra jag flugit mest med alla kategorier under drygt 40 års RC-flygande och det har ännu inte gett upp... Så lite tur parat med kunskap och insikt i hur en elektrisk drivlina fungerar brukar räcka rätt långt. Och att mäta så att man verkligen vet vad en specifik setup drar i kombination med den ack man tänker köra med.
Roger

350watt säger inget om strömmen :) Men jag håller med om att ibland är det nog tur som skall till för det skall funka. Skall ladda upp en bild lite senare idag på mitt 200A reglage från trollkonstnärerna Hobbyking jämte mitt andra på 180A :)

McRegor
2013-08-23, 10:00
Jodå Henke - vet man att man kör man på 3S av hyfsad kvalitet så kan man nog ana strömmen i alla fall..:)
Hursomhelst så har den maximalt legat runt 33--35 A och inmatat kanske lite över 350 W t o m...
Köpte detta reglage för att testa om det överhuvudtaget fungerade (väldigt billigt relativt andra på den tiden - kanske typ 6 år sedan och det kostade runt 10 $) och det har fungerat ypperligt. Trottelfunktionen fungerr utmärkt och jag har belastat dess linjära BEC med 4 st 9 g-servon - hittills utan problem. Men det är ju i o f s ingen 3D-kärra som det sitter i...:)
Roger

Humlas
2013-08-23, 10:19
Bör jag byta till ett kraftigare?

McRegor
2013-08-23, 10:28
Du bör först och främst mäta strömförbrukningen för det är den som styr behovet.
Roger

freddan_6
2013-08-23, 12:26
Och om du ska sätta den i ett 3D plan så behöver du switchad BEC. Annars kan BEC:en överhettas och du får brownout. Men som Roger säger så mäter du strömmen. Det är nämligen last + spänning som bestämmer strömmen. last = propeller med diameter och stigning som snurrar. (Last kan i och för sig också vara helikopterblad, båtpropeller eller bilhjul)

Så om du berättar mer om ditt plan än "begagnat" och berättar om batteri (märke + märkning), och propeller så kanske vi kan ge dig tips utan mätning.

En sån motor har min son eldat upp på 3S 2200mAh 45C tillsammans med 11x7 fällbar, så jag hoppas du har mindre propeller eller lägre spänning.