handdator

Visa fullständig version : Spektrum Telemetry



Itchi42
2013-09-14, 17:10
Hej,

Har en Dx8 och en TM1000 telemetry mottagare, har kopplat in allt utan problem.

Jag undrar om man kan få den att "varna" när batteriet är på väg att ta slut, när cellerna börjar närma sig 3,70. Isåfall hur ställer man in det?

Vill kunna flyga max tid utan att behöva tänka på minuter och landa när batteriet faktiskt är slut.

neu
2013-09-14, 17:58
Hej, läs manualen har för mig att det står där annars då är det under telemetri i inställningar. Ska kolla på min när jag kommer hem.

Edit: hade tydligen radion i bilen så har gjort en kort video som laddas upp.

Itchi42
2013-09-14, 18:36
Hej, läs manualen har för mig att det står där annars då är det under telemetri i inställningar. Ska kolla på min när jag kommer hem.

Edit: hade tydligen radion i bilen så har gjort en kort video som laddas upp.

Tittade i manualen tll Dx8án,vart inte klokare av det. Har ingen manual till TM1000. Video vore grymt :)

neu
2013-09-14, 18:56
tog en evighet att ladda upp men här har du en kort video.

http://www.youtube.com/watch?v=kROmCEmjZ7I

andWho
2013-09-14, 19:06
Hej,
Lite hemligt är det faktiskt.
Dom har "gömt" sättningen av larmnivån under "Voltage" i telemetry-menyn. Klicka på voltage en gång så att ramen runt detta blinkar, klicka en gång till så kommer du in på en undermeny där du kan sätta larmnivå och vilken typ av larm du vill ha.
Detta är på DX18, skulle tro att det är likadant på DX8.

Suveränt bra att ha kolla på batterinivån under flygning. Men se upp att använda det med för låga gränsvärden, om du väljer via antal celler så sätts nivån till 3.0V per cell av Spektrum Alldeles för lågt. Räkna själv och sätt en bra nivå, jag kör med 3.3V ggr antal celler. Och jag har bara detta som sista "nödlarm", flyger sällan eller aldrig så länge så att larmet löser ut.
/A
Edit: Neu hann före med videon. Precis samma på Dx18 och Dx8 ser det ut som.

Itchi42
2013-09-14, 19:09
tog en evighet att ladda upp men här har du en kort video.

http://www.youtube.com/watch?v=kROmCEmjZ7I


Perfekt ;) nu hittar jag dit

Men jag saknar fortfarande nån puzzel bit eller så är jag bara trög ;)

När jag kopplar ihop allt och kör så vill jag ha en varning när cellerna börjar närma sig 3,7. Förstår inte hur jag ska få till det, Volten är ju fortfarande på typ 11 även om cellerna är nere på 3,7. Har jag missat nåt? Hoppas du förstår vad jag menar.

Itchi42
2013-09-14, 19:23
Perfekt ;) nu hittar jag dit

Men jag saknar fortfarande nån puzzel bit eller så är jag bara trög ;)

När jag kopplar ihop allt och kör så vill jag ha en varning när cellerna börjar närma sig 3,7. Förstår inte hur jag ska få till det, Volten är ju fortfarande på typ 11 även om cellerna är nere på 3,7. Har jag missat nåt? Hoppas du förstår vad jag menar.

Poletten trillade ner nu ;)

tänkte inte på att det är 3 celler, volten delat på 3 ;)

tack för hjälp, nu funkar det. Ska bara hitta en bra nivå. 3 är ju alldeles för lågt.

det går att ställa in olika telemetry för olika modeller eller hur? Det jag sparar på en speciell modell gäller väll bara den modellen, eller måste ja ändra varje gång jag byter till andra modeller med fler/mindre celler?

neu
2013-09-14, 19:40
Det individuellt för var model.

Itchi42
2013-09-14, 19:44
Det individuellt för var model.

Ok, Tack