handdator

Visa fullständig version : prop håletHenke80
2013-09-17, 08:56
Hej.

Håller på att bygga mitt första 3d plan. Nu är det så att det följde ju inte med någon propadapter till motorn, så jag mätte axeln på motorn och köpte en egen.

Det är typen som trycks på och så skruvar man på proppen så adaptern klämms runt motoraxeln.

Men hålet i de proppar som jag hade tänkt använda är för små till adaptern.

Så ska jag köpa nya proppar eller ny adapter? För det är väl korkat att borra upp proppen , tänker att det blir obalans.

Mvh Henke

freddan_6
2013-09-17, 09:03
Borra du upp. Det finns speciella brotschar för att borra upp hålet. Vad är det för propeller? APC brukar jag borra upp. Det är jätteviktigt att ha rätt riktning på hålet. Blir det bara ocentrerat får man balansera om.
http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=1019

McRegor
2013-09-17, 09:33
Hej Henke,
Du har nog en s k slowflyer-propp till en adapter som egentligen är gjort för vanliga, kraftigare elproppar (typ APC-E).
Är det en lätt kärra typ inomhus så rekommenderar jag en adapter anpassad för slowflyer-proppar (där du sätter fast proppen med en O-ring eller gummiband) men är det en lite större kärra så är rekommendationen att köpa ny propeller anpassad till din adapter. Att borra ur en slowflyer-propp för att passa en "normal" adapter brukar inte vara nån god idé för propp-navet är rätt klent - och det är väldigt lätt att misslyckas så att det blir obalans i proppen.
Hälsningar
Roger