handdator

Visa fullständig version : Tarot T2D BL Gimbal för hero3



Henke.a
2013-09-29, 09:45
Köpte mig en tarot t2d bl gimblal som nu är monterad på min hexa..
Här är första klippet med nya gimbalen
Kör med ett alexmos kort istället för tarots egna variant.. :)




http://youtu.be/a0qQ96xMIRE

Ålänning
2013-09-29, 09:55
Åh åh! Verkligen stabilt. Är det försvarbart pris? Kräver det kvällar, helger och skolk från jobbet för att få till inställningarna? =)

Henke.a
2013-09-29, 10:22
Köpte gimbalen på http://www.copterstar.com/index.php?route=product/product&path=59_70&product_id=2467 utan styrkort
Lite seg lev men tog iof billigaste frakten så tror det landade på 25 dagar :/

Köpte mitt alexmos på Rcfligt http://rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=2472

Monterade gimbalen på ca 15 min, fick löda på servo kablar på motorkablarna då dessa var lite korta för min placering och hade inte rätt plugg för alexmos kortet.
Laddade in mjukvara och flashade kortet. Körde dessa inställningar http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1917049&page=8 Som Bakchos använder :) DONE tog mig en kanske 2-3h totalt ink montage på hexa och fixa så man kan styra pitch från radion osv.. Så kan varmt rekommendera denna för oss som kör med gopro hero 3 :D

UndCon
2013-09-29, 17:45
Jag har skaffat samma gimbal och den fungerar mycket bra för en liten peng.
Om man väljer orginal så är det plug'n play out of the box

Vill man kunna styra någon axel är det bara en signal-ledare och jord som skall anslutas mellan styrkort och mottagare.

Steflo112
2013-10-01, 19:45
Annars har hobbyking ett Martinez-kort för 35-37 dollar. Köpte till två motorer, en för 12 och en större för 16 dollar. Motorerna var förberedda med rätt kontakter till styrkortet.
Jag köpte detta kitet för ca en månad sedan och jag är väldigt nöjd med resultatet. Köpte sedan aluminiumprofiler på Hornbach och böjde till och vägde av. 63 dollar plus frakt och ca 30 spänn för aluminiumprofilerna. Summa 500 kronor och hur bra som helst. Kan skicka både spec. och bilder om ni vill. Vikten för hela gimbalen med GoProkamera 216 gram.
//Stefan

Stiffe
2013-10-01, 22:10
Annars har hobbyking ett Martinez-kort för 35-37 dollar. Köpte till två motorer, en för 12 och en större för 16 dollar. Motorerna var förberedda med rätt kontakter till styrkortet.
Jag köpte detta kitet för ca en månad sedan och jag är väldigt nöjd med resultatet. Köpte sedan aluminiumprofiler på Hornbach och böjde till och vägde av. 63 dollar plus frakt och ca 30 spänn för aluminiumprofilerna. Summa 500 kronor och hur bra som helst. Kan skicka både spec. och bilder om ni vill. Vikten för hela gimbalen med GoProkamera 216 gram.
//StefanJa tack gärna bilder :) vilka aluprofiler köpte du ?

Steflo112
2013-10-02, 09:43
Jag fixar bilder när jag kommit hem efter arbetet idag.

Steflo112
2013-10-03, 15:44
Hej
Här kommer två bilder på min gimbal för en GoPro hero3

4113341134

Steflo112
2013-10-03, 15:56
Materiallista som jag använde och är mycket nöjd med.
Styrkortet http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=41386
Roll motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=43040
Pitch motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=43037
Aluminiumlist ca 20*1*1000 mm
Aluminiumprofil L ca 20*20*1000 mm

På L-profilen satte jag Roll-motorn som monterades under kvadden.
Bockade denn andra aluminiumlisten i 90 grader. Den korta änden monterades Pitch-motorn på, vägde av GoPron. (Lade en penna under GoPron och när GoPron stod kvar på pennan där blev centrum för Roll-motorn.
Hoppas att någon fattar nånting av detta överhuvudtaget. Men för att sammanfatta det hela.
Det blir rätt självklart när man har prylarna framför sig. Lycka till och är det frågor på detta så svarar jag gärna.

//Stefan

Steflo112
2013-10-03, 15:59
Glömde säga att Pitch och Roll kan ställas från ledig kanal i mottagaren.
Jag styr pitch från ett vred på sändaren, fungerar oxå jättebra.

Ålänning
2013-10-03, 22:49
Varför heter det Pitch och inte Tilt?

UndCon
2013-10-04, 09:01
Det beror på var man befinner sig...som metriska eller imperiska mått

Zallisen
2013-10-04, 16:04
Hmm, undra om man behöver skala upp motorerna för att använda en Sony NEX5(med minimalt objektiv)

UndCon
2013-10-04, 21:33
Ja det lär du behöva göra för dessa motorer klarar inte mycket förrän de kopplar ifrån. Jag har testat att balansera med en GoPro HD1 och det är för mycket

Skillnaden mellan HD1 och Black räcker alltså... så de lär inte klara Nex5

cyberpete
2013-10-04, 22:00
Motorerna klarar GP1 men pga designen så är den gjord för GP3

UndCon
2013-10-05, 00:09
Om man balanserar den så klarar dom Gp1 men inte mycket mer - de kan koppla ur även med en GP3

Jag har printat ut en ny hållare för GP1 och då passar både 1,2 & 3, men man måste fortfarande anpassa motvikten