handdator

Visa fullständig version : Behöver starthjälp med KK2



Flygsmurfen
2013-10-03, 19:36
Hej på er, jag är på väg in i multirotor-träsket men behöver lite support för att koma igång:
Har byggt en "Dadde-Trikopter" med nyköpt KK2 fr HK. (Har firmwere 1,2).
Jag slår på allt och har gått igenom de första menyerna i instruktionen.
Har gått igenom "Recivertest" och fått allt på plats med kanaler åt rätt håll.
(Hade lite initiala problen men de hittade jag en lösning på).

Högra främre motorn startar efter de andra motorerna och går ojämt..
I menyn över motorsetuppen är den listad som motroterande men nu skall alla vara åt samma håll.
Hur ändrar jag i menyn så at kortet vet hur den går?
Tacksam för hjälp att komma vidare.

// Mats W

Mr J
2013-10-03, 20:03
Till att börja med så vill du inte köra ver 1,2
Försök få den uppgraderad till 1,5 eller 1,6.

Menar du att motorn roterar åt fel håll? I så fall är det bara att skifta två av kablarna.
Bara motorn snurrar propellern åt rätt håll så blir det bra, jag har samma rotationsriktning på alla motorerna på min tri, det funkar fint.

Om inte motorerna startar samtidigt brukar fartreglagen behöva kalibreras, full gas på sändaren, ström på trikoptern, vänta på pip, dra ner gasen, vänta på pip, färdigt. Säkrast är givetvis att göra de på en motor i taget utan propeller.

Lycka till!

Flygsmurfen
2013-10-03, 20:38
Nej motorn går åt rätt håll men på bilden i menyn är den motroterande.
Bör inte det ändras så att kortet vet hur motorn jobbar?
Kanske kvittar?
Har kalibrerat två ggr (alla tillsammans) men det hjälper inte.
Skall försöka igen med en i taget.
Är jäkligt sugen på att få denna i luften nu.
Har ingen "pryl" för firmwere-uppdatering men antar att de går att hitta hos HK eller någon annan?
// Mats W

Mr J
2013-10-03, 21:27
Det kvittar på en Tri.

Finns här: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=27990 restnoterad som vanligt.

Men du kan säkert hitta någon som har en i dina trakter, folk brukar vara hjälpsamma här...

Borren
2013-10-03, 22:52
Som de säger. Se till att lägga in senaste firmware till kk2.0
Hittar du ingen närmare, kan du skicka kortet till mig så flashar jag det åt dig & skickar upp det igen.

Har du inte kollat den innan kan jag rekommendera Hallstudios tricopter build video på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=e6K4NXoq-Qk

Han förklarar vilka håll motorerna ska snurra & hur du kalibrerar dina ESCs. mm
Även hur man ansluter receivern & kopplar servo.

/Andreas

FinnbyFraggel
2013-10-04, 08:04
Jag har USBASP och ska ner till Järna i kväll, jag tar med den så kan vi försöka träffas och uppdatera ditt kort.

/Jonas

Flygsmurfen
2013-10-04, 11:13
Hej Jonas, du e en kanonkille!!
Sicket erbjudande.
Jag bor I Salem norr om Södertalje.
Var håller du hus normalt?
Kan du slå en signal på 070-458 66 71 I em/ kväll så får vi se om vi kan sammanstråla?
Vore ju toppen I så fall.
// Mats W

Flygsmurfen
2013-10-04, 20:51
Detta fantastisa forum och dess flygande medlemmar!!
Har just varit i Järna och fått kortet uppgraderat till 1,6 av Jonas här ovan.
Stort tack för den ovärderliga hjälpen.
I helgen blir det båtupptagning så vi tar nya tag i veckan som kommer.
Ha en skön helg alla.
// Mats W

Mr J
2013-10-04, 22:19
Detta fantastisa forum och dess flygande medlemmar!!


Jag sade ju det... :)

Jesper Carlbring
2013-10-05, 10:24
Finns den någon i närheten av Norrköping/Linköping som kan hjälpa mig att uppgradera en KK2? Ska beställa delar och börja bygga min första quad inom ett par veckor.

Flygsmurfen
2013-10-09, 21:18
Hej på er, nu är jag på g igen....
Har kalibrerat ESC via KK2-kortet och nu snurrar allt simultant och fint.
Det enda som inte lirar är servot till tailen. Det svarar inte på input fr spaken trots att "recivertest" visar att allt är ok.
Däremot rör det på sig när jag gasar.fast bara lite grann??
Har gått igenom Motor layout och kollat att allt sitter på rätt ställe.
Har kollat runt i menyerna och på nätet men hittar inget bra svar på vad detta beror på??

Är det någon som har tips?

// Mats W

Mr J
2013-10-09, 21:39
Jag har för mig att där inte är mycket liv i servot förrän man nästan är uppe i "lättningsvarv" på motorerna.

Flygsmurfen
2013-10-09, 21:54
Före jag fick det flaschat så kunde man det.
Nu rör det sig inte oavsett motorvarv.

// M

kajakmannen
2013-10-09, 22:30
Finns den någon i närheten av Norrköping/Linköping som kan hjälpa mig att uppgradera en KK2? Ska beställa delar och börja bygga min första quad inom ett par veckor.


Vart i landet bor du Jesper? Har du möjlighet att ta dig till Älvkarleby eller att skicka kortet så kan jag hjälpa dig.

MVH / Kajaken

FinnbyFraggel
2013-10-10, 08:14
Nu har jag inte kört tri med KK2 men frågan är vad som händer om du aktiverar AL och drar upp gasen så alla motorerna snurrar och sen håller upp maskinen och vinklar den i olika riktningar?
Om allt är rätt borde den försöka motverka dina rörelser och ge motroder och då borde även servot röra sig.

/Jonas

Flygsmurfen
2013-10-10, 15:41
Jo, det fungerade. Tydligen måste trottel upp i varv innan det aktiveras som sades ovan.
Mysko tycker en "fixed wing flyer" men det är lite nytt tänk och nya funktioner att lära sig.
Nu skall det snart premiäras.
Har kollat på diverse inlägg och videosnuttar om inställningar men blir inte riktigt klok på vad jag skall börja med??.
Alla maskiner är ju olika så det varierar säkert därför.
Är det någon som har bra start-värden för en Dadde-Trikopter med standard Turnigy Pluch 18A-farthållare?
Läste någonstans att något värde skulle justeras ned om man körde med "oflaschade" ESCAR ?
Tacksam för alla tips.

// Mats W

Kvaddcopter
2013-10-10, 16:07
Jo, det fungerade. Tydligen måste trottel upp i varv innan det aktiveras som sades ovan.
Mysko tycker en "fixed wing flyer" men det är lite nytt tänk och nya funktioner att lära sig.
Nu skall det snart premiäras.
Har kollat på diverse inlägg och videosnuttar om inställningar men blir inte riktigt klok på vad jag skall börja med??.
Alla maskiner är ju olika så det varierar säkert därför.
Är det någon som har bra start-värden för en Dadde-Trikopter med standard Turnigy Pluch 18A-farthållare?
Läste någonstans att något värde skulle justeras ned om man körde med "oflaschade" ESCAR ?
Tacksam för alla tips.

// Mats W

Det bästa är att börja med standardvärdena, nästan alla byggen skulle jag tro flyger "helt okej" med dessa.

Ett tips kan dock vara att höja stickscaling något, tror den står på 30 orginal men då känns det som väldigt mycket tuggummi under spakarna, speciellt om du har flugit förut !


Angående flashade ESCar så är det ofta man kan öka på Gainsen lite men behöver inte sänka något med standard ;)

Ålänning
2013-10-10, 19:20
Kanske denna tråd kan hjälpa nåt: http://forum.motorportalen.net/viewtopic.php?p=120244#p120244
Obs, jag har inte ESC-kalibrerat i den tråden.

Flygsmurfen
2013-10-10, 20:25
Ja, får jag inte möget i luften efter den tråden kan jag ju lägga ned :-)
Skitbra!! Skall lusläsas.
Gjorde just första lufthoppet över dubbelsängen i sovrummet. (Mörker och regn ute...)
Detta blir spännande minst sagt.
Inser att lätta stötdämpande landningsställ vore mumma.
Finns det några bra förslag därute? Nu kör jag bara med plywoodskivor men de kommer att ryka snart.
Funderar på kanalplast i flera lager eller liknande.
Det lär bli några smällar innan den ligger still i luften.
Detta blir kul :-)
// Mats W

Flygsmurfen
2013-10-13, 22:00
Ja ha, då har vi testat att valsa runt i luften i dag:
Inget fel på draget, den lättar fint men den är ruggigt ostabil.
Glider omkring i alla vädersträck.
När jag gasade lite mer började den vobbla i sid (skev) led..
Vilken parameter skall vi ändra då tycker ni??
Vad kan jag leka med för att öka stabiliteten??
Testade at trimma åt olika håll men det verkade inte hjälpa.
Fästet för acken lossnade så försöken fick avbrytas.
Skall på´t igen inom kort.

// Mats W

KaptenGnissel
2014-10-04, 14:09
Hej, lånar tråden lite då den berör ett ämne jag behöver hjälp med.

Jag är också rätt ny på trikopter. Har precis byggt klart en tri
(HK's X900 (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__46622__Hobbyking_X900_Tricopter_Glass_Fiber_Mult i_Rotor_Frame_UK_Warehouse_.html?strSearch=tricopt er)). Har köpt alla delar på eBay och då bl a ett KK2.1 som jag nyss flashade
in v 1,18S1 (steveis) i. Allt funkar fint, men...

Nu har jag haft sönder alla mina CW proppar och väntar på nya som tar en eeeevighet på sig att dyka upp.
Däremot har jag en hög med CCW proppar liggande. Motorlayouten för tri i KK2 säger
att vänster och bakre propp skall rotera CW, höger CCW. I tråden här sägs att
det spelar ingen roll åt vilket håll propparna roterar på en tri. En flygkollega till mig säger
att han flyger sin egensnickrade "rc-explorer" med KK2 och bara med CCw proppar och det går
hur bra som helst.

Om jag nu sätter dit CCw proppar på alla armarna är det något i speciellt i KK2
inställningarna som jag måste skruva på för att kompensera den ändrade rotationsriktningen?

Ålänning
2014-10-04, 14:32
Jag har också flugit tricopter med samma proppar runt om.
Men det var före KK2-tiden.
När jag sen skaffade KK2 så kunde man tydligen ha en eller om det var två CW-proppar.
Frågan är om KK2's Tricopter-mode ändrar hastigheten på de främre propparna när man girar..........

KaptenGnissel
2014-10-05, 10:23
Det ser inte ut att de gör det mer än att PI regulatorerna håller höjden. Bakre rotorn tiltar och dess varvtal ökar något för att kompensera den vertikala kraftvektorn.

UrsaMayor
2014-10-08, 10:14
Inga problem, du kan köra med tre CW eller CCW-propellrar eller blandat om du vill. Koptern kommer att hovra lite snedare med tre lika propellrar och du får nog trimma om girkanalen.


Hej, lånar tråden lite då den berör ett ämne jag behöver hjälp med.
.....
Om jag nu sätter dit CCw proppar på alla armarna är det något i speciellt i KK2
inställningarna som jag måste skruva på för att kompensera den ändrade rotationsriktningen?

KaptenGnissel
2014-10-08, 13:16
Ja, jag har provat nu och det funkar bra. Det märks ingen större skillnad faktiskt.