handdator

Visa fullständig version : Turnigy 9XR - byta 2-pos till 3-pos?



magnusvr
2013-10-11, 16:51
Hej!

Har en 9XR. Den har en enda 3-pos switch och en hel knippe 2-pos.
Jag behöver en hel knippe 3-pos istället, och kanske en eller två 2-pos.

Kan man byta ut 2-pos till 3-pos på något vis? Hobbyking säljer ju nya knappar och jag undrar om man med sådana och motstånd och liknande kan byta, eller är det hårdkodat in i moderkort och mjukvara att alla de där är 2-pos?

Jag kör Open9X i radion.

Mvh
Magnus

dvogonen
2013-10-11, 20:14
Det går inte att byta ut brytarna från 2 till 3-läges. Det finns inga I/O - kanaler kvar att koppla in sig på. Däremot kan du byta ut vridpottar mot 3-lägesbrytare med hjälp av motstånd. Brytaren kommer då att fungera som en potentiometer med tre fasta lägen. Dessa lägen kan du koppla till funktionsbrytare, och använda som vilken brytare som helst.

neu
2013-10-11, 21:04
Detta kan va helt fel!
Borde gå att bygga om två 2-pos till en 3-pos om man nu kan göra vad som helst i programvaran som folk säger.
Jord eller + i mitten (vet inte riktigt vad tgy 9xr använder som inkommande till 2-pos) och sen signal som går till kortet från första 2-pos där uppe och sen signal från en andra 2-pos kopplas där nere.

41314

dvogonen
2013-10-12, 00:36
Detta kan va helt fel!
Borde gå att bygga om två 2-pos till en 3-pos om man nu kan göra vad som helst i programvaran som folk säger.
Jord eller + i mitten (vet inte riktigt vad tgy 9xr använder som inkommande till 2-pos) och sen signal som går till kortet från första 2-pos där uppe och sen signal från en andra 2-pos kopplas där nere.

41314
Naturligtvis går det att bygga om två 2-pos switchar till en 3-pos switch.
Men det går inte att bygga om en 2-pos switch till en 3-pos switch.

magnusvr
2013-10-12, 09:46
Tack grabbar, det var väldigt bra svar.
Jag förstår vad ni menar med slut på ingångar, Mega-chippet har bara "så många" analoga ingångar, tänkte inte på det.

Edit: Jag använder alla mina 3 vridpottar också, så där har jag inget att hämta.

Också väldigt bra ide med att byta ut 2 st 2-pos till en 3-pos och mixa i mjukvaran, det hade jag inte tänkt på!!
Jag kan utan vidare tänka mig att bli av med två, kanske tom 4 st 2-pos... hm, dags att beställa en 3-pos och börja testa lite...

Tack!

/Magnus

dvogonen
2013-10-12, 16:36
Jag måste erkänna att jag blir rätt nyfiken på vad du behöver alla 3-lägesbrytare till. Om du inte får ihop det på annat sätt så är ett tips att byta 9x mot en Taranis. Nästan alla brytare är treläges från början.


Skickat från min GT-N7000 med Tapatalk 4