handdator

Visa fullständig version : Första kraschen med hexanBertone
2013-10-19, 22:33
Då var det dags. Hade plockat bort gimbalen o hängt dit systemkameran (1kg) istället. Testflög o den var orolig. Tog ner den o kollade så lasten var balanserad ordentligt. Lyfte igen o slog över till auto. Då börjar den driva ganska snabbt åt sidan o trots att jag gick över till manuellt så hann jag inte få kontroll på den och den slog ner med en hård duns i ett buskage. Naturligtvis träffade den ett rejält träd och naturligtvis var det kameran som tog hårdaste smällen, tillsammans med ena landningsstället. Den inbyggda blixten lär inte gå att få igång igen.....fast kameran verkar funka som den skall. Inga armar, propellrar eller motorer verkar ha tagit stryk.
Jag har testflugit med mer last än så tidigare och det har gått bra. Och jag har inte ändrat några parametrar. Det blåste lite i överkant och det gjorde inte saken bättre.
Får se imorgon om elektroniken klarat sig.

Kenneth E
2013-10-19, 22:42
Ja, vad skall jag säga, dessa farkoster blir aldrig klara.

Ge inte upp bara, reparera och upp igen.
Ken

Stiffe
2013-10-20, 00:49
Trist men keep up the work

Ålänning
2013-10-20, 09:13
Hujuj! Om en timme ska jag ut och premiära min quad med gimbal, gopro, fpv och hela köret. Men skulle nåt sånt där hända så är det ju som föregående inläggare säger. =)

bjerred
2013-10-21, 01:34
Bertone,
APM 2.5 i auto mode ska ju ge sig iväg och följa den inprogrammerade rutten. Hade du glömt att ta höjd för trädet?

In autonomous (auto) mode, the copter will follow a pre-programmed mission script stored by the autopilot, including autonomously navigated waypoints, commands, and events.

Elflygarn
2013-10-21, 22:19
Aj, trist. Men det ser ut att gå & fixa det mesta...

Bertone
2013-10-21, 23:54
Bertone,
APM 2.5 i auto mode ska ju ge sig iväg och följa den inprogrammerade rutten. Hade du glömt att ta höjd för trädet?

In autonomous (auto) mode, the copter will follow a pre-programmed mission script stored by the autopilot, including autonomously navigated waypoints, commands, and events.

Loiter menar jag! Har torrflugit hexan (utan propellrar) och det verkar fungera. Har försökt pussla ihop den krossade uppfällbara blixten på kameran och har faktiskt fått den att funka igen mha lödkolv och superlim. Lyckades få rejäla stötar flera gånger från blixten och har lärt mig att det spelar ingen roll att man plockat ur batteriet - du får en kyss i alla fall!
C

Ålänning
2013-10-22, 19:19
Batteriet laddar upp en kondensator efter varje urladdning, om kameran är på. =) Pirr! Bra kameror så håller en laddning till flera blixtar. Ett finger på fel ställe kanske inte drar ur så mycket som en blixt gör.

Elflygarn
2013-10-22, 21:37
Kondingar kan ge en bra smäll. Jag fick en av min Kina-dremel i kväll efter att jag dragit ur kontakten på den.

Låter ju som om du kommer att ha coptern flygande inom kort i alla fall. Trevligt att höra att kameran är hyfsat OK också.
Vad har du för proppar på hexan, förresten? Jag har drösvis med 10x4.5 liggande som jag inte använder för tillfället. (Har för mig att det var Graupner 9x nånting du hade när jag såg den utanför Skånehobby härom veckan.)

Bertone
2013-10-22, 23:27
Hej Elflygarn!
Jag har 12x6 kolfiberproppar och letar efter större, men tack för erbjudandet. Hexan skall nog flyga, behöver lite plastskruvar o distanser sen är den som ny.
Kameran är ihopsatt, men blixten slår alltid, även om den är nedfälld. Någonstans finns en brytare som jag missat.

Elflygarn
2013-10-23, 07:46
behöver lite plastskruvar o distanser sen är den som ny.

Då kan du höra av dig om du behöver, jag köper aklltid på mig kilovis med sån't från HK.