handdator

Visa fullständig version : seriös filmning?cristianjohansson
2013-10-29, 16:28
Någon som har filmat med blade 350 qx?

någon som har något tips på en bra quadrocopter
där bilden är stabil för lite seriösare filmning?

Elflygarn
2013-10-30, 06:12
Blade 350:an är i samma division som DJI Phantom och Walkera har också en quad i det segmentet. De är riktade till den som vill kliva upp och lära sig flyga en större copter än de minsta "leksakerna" utan att behöva knep & knåpa med inställningar osv, men de är fortfarande ganska små, och kan inte lyfta speciellt mycket.

Problemet med "seriösare filmning" är att du vill ha tre saker: En bra kamera, bra vibrationsdämpning och en gimbal. De här småcoptrarna orkar inte lyfta en mycket större kamera än en GoPro. Det finns gimbals till dem, men det blir inga bra flygegenskaper med en - det blir för tungt för så små coptrar.

Är du inne på "seriös filmning" så satsa på nånting större. Beroende på vad/hur du vill filma så finns det massor med val. Det bästa för att få till det man vill ha är naturligtvis att köpa en bra ram och bygga själv från grunden. För riktigt seriösa ändamål och tunga kameror så är det en hexa eller octo som gäller, och en octo med proffsprylar i är fort uppe i 30000 kr eller mer exklusive kamera. (Plus att man får skaffa sig eller se till att ha en bil man kan köra runt en sån i!) Om du är ute efter att få snygga gopro-filmer med nånting som flyger trevligt också, så skaffa en TBS Discovery Pro, en QAV400 eller liknande quad med gimbal i nosen och en gopro.

Mr J
2013-10-30, 08:32
Flight controllern på Blade 350 QX har två utgångar för gimbalstyrning i roll och pitchled.
Så gissningsvis kommer E-Flite med en passande gimbal.
Förhoppningsvis snart.

Ålänning
2013-10-31, 21:43
Jag ser ingen koppling mellan ordet seriös och en av de billigaste färdiga små film-multikoptrarna som finns på marknaden. Men det närmar sig... ;-) Se på tex de bättre av GoPro-modellerna, en liten fjuttkamera med otroligt bra bild. Det fanns inte för 5 år sen. Snart har vi små superstabila billiga multikoptrar med perfekt bild för några tusenlappar och alla dessa tokdyra multikoptrar har snart bara egenskapen: Stor.