handdator

Visa fullständig version : Problem med Multistar 30 A med Simon K



Jesper Carlbring
2013-11-17, 18:30
Mina fartreglage beter sig väldigt konstigt efter att jag fått dem uppdaterade med Simon K. De tre motorerna som är kopplade till Multistar 30 A OPTO hackar väldigt kraftigt, dock inte den som är med SBEC. Har sett fler videor där samma problem finns. Ljudet i filmen kommer från de andra motorerna som är monterade på träarmarna på quaden.

Är det någon som känner igen detta? Det lutar åt att jag får köpa nya reglage med SBEC då dessa fungerar bra.


http://www.youtube.com/watch?v=Lc9u6_aQvMM (http://www.youtube.com/watch?v=Lc9u6_aQvMM)

simonarvestrand
2013-11-17, 18:40
Vilken simonk version kör du med ? senaste?

Jesper Carlbring
2013-11-17, 18:55
Jag tror det. Berthrsd (http://www.rcflyg.se/forum/member.php/3266-berthrsd) uppgraderade dem åt mig för en vecka sedan. Har provat att sätta på proppar, men utan förbättring.

simonarvestrand
2013-11-17, 19:14
vilka motorer har du ?

tycker jag känner igen fenomenen från en lite äldre simonk version

Jesper Carlbring
2013-11-17, 19:17
http://www.autopartner.se/tiger-motor-ms2216-1100kv-75g-p-15991-c-706.aspx

Kör på 3S batteri och 10x45 proppar. Ska fråga vilken version han installerade. Går den att ändra eller återställa?

Jesper Carlbring
2013-11-18, 08:13
Det är Simon K installerat 2013-05-15, inte den senaste versionen alltså.

simonarvestrand
2013-11-18, 08:24
Den versionen tror jag strulade med vissa motorer men framförallt pancake motorer , vågar inte säga om det är versionen av simonk som orsakar detta för dig men kan vara det.

DennanHMFK
2013-11-19, 15:59
Vi la in Simonk 30/9 (tror datum stänmer) på kompisens multistar 30a opto, dessa esc går också som en påse nötter. :-\

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Kenneth E
2013-11-19, 17:13
Varför uppdaterade du i första hand?

Fungerade de dåligt?
Ken

Jesper Carlbring
2013-11-19, 17:33
Jag har läst mycket om att multicoptrar får mycket snabbare respons av Simon K mjukvaran, men jag provade faktiskt aldrig ens med fabriksinställningarna. De fartreglage som säljs är oftast anpassade för t.ex. flygplan som inte kräver samma precision/respons.

Om någon kommer på ett sätt att fixa till detta med någon form av uppgradering i framtiden skulle det uppskattas. Just nu antar jag att dessa reglage är nästintill värdelösa.

FinnbyFraggel
2013-11-19, 19:41
Enligt den här listan http://wiki.openpilot.org/display/Doc/RapidESC+Database ska du kunna köra med kda.hex på din ESC och den kan du hämta här https://github.com/sim-/tgy/downloads
Senaste uppdateringen är 20120930 på den sidan så 20130515 låter inte som det stämmer.

/Jonas

DennanHMFK
2013-11-19, 23:10
Varför uppdaterade du i första hand?

Fungerade de dåligt?
Ken

Vet inte varför han bytte direkt, jag var inte med då.

Enligt folk på rcg så finns det nyare än 2013-09-30 (vill minnas datum rätt) men kan inte hitta någon nyare.


Denna sida tog vi ifrån, samt testade några äldre.
http://0x.ca/tgy/?tag=2013-09-20&obj=&target=kda

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk